luni, 17 noiembrie 2014

Despre "alegeri". Cateva considerente punctuale.



Motto : "Opinia multimii este indicele raului celui mai mare." (Seneca)

In general,

1. Nu alegi pur si simplu. Alegi din ceea ce iti impune sistemul sa alegi. Iar sistemul are grija sa cearna bine-bine inainte sa-ti ofere tie posibilitatea de a alege.
Regula este ca oricine ajunge in pozitia de a fi ales este verificat de sistem, integrat in sistem, pervertit de sistem si, prin urmare, nefolositor si ostil tie.
2. Exercitandu-ti "dreptul de a alege" in conditiile impuse de sistem, nu faci nimic altceva decat sa legitimezi sistemul si, implicit, sa iti exprimi acordul de a fi parazitat si spoliat in continuare in folosul acestuia.

In cazul particular,

1. Am avut de ales intre doua alternative: una proasta - Ponta - si alta si mai proasta - Iohannis (voi argumenta mai jos sustinerea). Ca intotdeauna, majoritatea a optat pentru alternativa cea mai proasta. Tot ca intotdeauna, consecintele alegerii se vor rasfrange insa asupra tuturor.
2. Interesant de retinut faptul ca nici Ponta, nici Iohannis nu sunt romani, desi unii sustin ca primul ar fi. Nu este. Este evreu dupa unul din bunici (exact ca Iliescu, Constantinescu si Basescu). Iohannis este sas get-beget. Usor avantaj Iohannis.
Cine sustine ca astea sunt amanunte care nu conteaza, fie mananca rahat, fie nu poate, fie nu vrea sa gandeasca. Ca sa intelegeti de ce conteaza acest aspect, intrebati-va daca ati vota un tigan presedinte si daca nu, de ce ?
3. In vreme ce Ponta s-a remarcat prin fatarnicie, prin minciuna si prin capacitatea de a-si calca in picioare fara ezitare angajamentele si electoratul, Iohannis se remarca prin lipsa de scrupule (vezi povestea cu intermedierea orfanilor si nu numai), printr-o lacomie exagerata (un om integru si zdravan la cap nu colectioneaza sase casoaie mai ales daca nu are copii), prin aroganta nesimtita cu care sfideaza pe oricine indrazneste sa-l intrebe despre suspiciunile care planeaza asupra modului in care si-a dobandit averea, prin atingerea vadita a nivelului de incompetenta (vezi Legile lui Murphy) s.a.m.d.  
4. Pentru multi alegatori, optiunea a fost una impulsiva. Majoritatea isi vor reveni rapid din starea de surescitare abil indusa de profesionistii manipularii, dar consecintele alegerii se vor intinde multi ani de acum inainte.  

P.S. M-a umplut de scarba tupeul escrocilor politici pititi in dosu' sasului, colcaiala activistilor furajati de Soros si convulsiile simpatizantilor (a se citi alienatilor) lui Macovei.  
In compensatie, incerc o satisfactie ireprimabila privind la dezorientarea coabitacului. Si-a batut joc cu cinism de vointa clar exprimata a celor care i-au acordat de doua ori un vot de incredere masiv. A treia oara a luat-o peste bot ... 

11 comentarii:

razvan coltea spunea...

In cazul particular Iohannis am o retinere fata de faptul ca ar fi "omul sistemului".Am o presimtire ca o sa ne rezerve multe surprize atat noua, supusilor sai, cat mai ales propriilor tovarasi de partid/alianta.
Nu am nici un argument sa combat sustinerea ta cu cele doua alternative.Vreau doar sa punctez ca rezultatul votului de duminica m-a luat total prin surprindere.Nimic din ce s-a intamplat atat inainte de turul unu dar , mai ales, intre cele doua tururi nu prevestea un asa dezastru pentru Ponta.Radicalizarea celor de la ambasade si raspunsul masiv si devastator al celor de acasa l-au maturat pe cel care se considera de mult castigator. Nu am fost fanul nici unuia dintre cei doi si pana aproape de ora pranzului eram indecis.Dar semnificatia intamplarii de duminica prefigureaza, din punctul meu de vedere, o reconfigurare a clasei politice pe termen lung , ba chiar o reinoire brutala a ei.Si inca ceva: cred ca sasul este absolut imprevizibil pentru actuala clasa politica si mai ales pentru partidul pe care il reprezinta.

Florin Staicu spunea...

Eu as spune asa:

1. Nu scapa nici o clipa din vedere ca Romania NU este un stat suveran. Este condusa din exterior intr-o directie care nu are a face cu interesele romanilor.
2. Ponta si PSD-ul au achitat facturile referendumului si ale coabitarii cu ticalosul de la Cotroceni. Au sfidat cu cinism si nesimtire vointa celor care le-au dat un mandat precis si acum au platit. Povestea cu votul celor de afara a avut o importanta secundara. In paranteza fie spus, observ ca pesedistii n-au invatat absolut nimic din lectia primita. Sar sa execute ordinele scrasnite ale copresedintelui NPL, Pontanacul numeste o unguroaica la Cultura si un basist notoriu la Externe s.a.m.d. Intr-un cuvant, calca apasat pe urmele lui Antonescu.
3. Iohannis este lacom si lacomii sunt intotdeauna previzibili. Mai stim ca lacomia excesiva este mama tuturor relelor. Lacomia te impinge sa minti, sa furi, sa inseli, sa tradezi, uneori chiar sa ucizi...
Mai observ ca isi da arama pe fata chiar mai repede decat as fi crezut.
4. Am citit undeva, in Adevarul cred, un titlu gretos, ceva de genul "Un rege german a faurit Romania Mare, azi cercul se inchide si revenim la matca". Inainte de orice, Romania Mare au facut-o cei aproape un milion de soldati morti pe campul de lupta, nu Ferdinand. Apoi, chiar daca Romania Mare nu a fost facuta de un neamt, poate va fi sparta de unul cu radacini germanice. Asa, ca sa se inchida cercul, dupa fix 100 de ani...

Concluzie : Nu-ti fa iluzii in ceea ce-l priveste pe Iohannis si nici in ceea ce priveste viitorul. Nu sunt motive. Priveste cu atentie la ce a declarat in campanie, la cine il flancheaza si la parte dintre cei ce l-au votat. Foarte curand lucrurile se vor clarifica...

razvan coltea spunea...

Nu exclud deloc ca ceea ce ai descris tu sa se si intample.Intr-adevar ,Ponta si PSD-ul au sfidat cu cinism vointa celor care le-au dat un mandat precis. Sa nu uitam ca Ponta nu numai ca a sfidat vointa populara dar a si tradat-o ducandu-se sa primeasca lista pentru chelneri, facandu-se sluj occidentului pentru a-si satisface carierismul sau gretos si s-a umilit semnand pactul de coabitare din frica de a nu fi shuntat de Base in decembrie 2012 desi legal era imposibil existand o majoritate de 70% si o Europa satula de circul pe care hahalera l-a facut si pe care nu mai era dispusa sa-l accepte tinand cont de rezultatul alegerilor. Imediat dupa ce a semnat pactul acest impostor numit Ponta a supralicitat si a intors-o ca la Domnesti in privinta gazelor de sist si a Rosiei Montane. Din acel moment atat pentru mine cat si pentru o mare masa a populatiei a devenit evident ca PDL=USL=aceiasi mizerie. Ori in aceste conditii nu cred ca mai are importanta cine conduce acesta tara rezultatul fiind acelasi.
Sunt de acord ca Iohannis poate fi lacom dar este o mare diferenta intre lacomia cuiva care a pus mana pe cateva case si lacomia unuia care vrea sa-si traga 12.000 de hectare pe post de spaga, asta ca sa dau numai un singur exemplu din ultimele evenimente. Problema in momentul de fata nu este persoana sasului ci ridicarea incredibila a romanilor. Poate masele au ales gresit dar consecintele atat imediate cat si pe termen lung vor fi dramatice. Indraznesc sa afirm ca o clasa politica profund corupta si imbecila va fi zdruncinata din temelii. Nu mai poti sa te joci cu o masa de oameni de peste trei milioane care pot bascula oricand rezultatele unui vot.Pun pariu ca absolut nimeni nu s-a asteptat ca sasul va iesi invingator.Nici el. Si mai am o presimtire: ca cei care l-au flancat in campanie in foarte scurt timp or sa-si roada pumnii.

Florin Staicu spunea...

- Evident ca si eu am avut in vedere toate sarlataniile si provocarile coabitacului, dar am rezumat.
- Despre lacomie gandeste in valoare absoluta, nu in moduri de manifestare, care difera de la individ la individ si de la conjunctura la conjunctura. Altfel spus, sunt sigur ca daca ar fi avut oportunitatea, cel in cauza nu ar fi dat cu piciorul nici la 12.000 ha. pamant...
- Gandesti in termenii impusi de sistem. Sistemul este autoimun. Nu poate fi schimbat din interior.
- Masele pot fi miscate numai daca au atins masa critica si numai de un eveniment cu rol de detonator (vezi operatiunea" diaspora"). Asemenea intreprinderi implica riscuri mari pentru aranjori, asa ca se recurge la ele cu maxima parcimonie. Dupa detonare, lucrurile se detensioneaza si este nevoie de timp pentru readucerea la masa critica.
- De ros pumnii o sa si-i roada si cei care vad in Iohannis trimisul Providentei si noi, ceilalti.

razvan coltea spunea...

Florine, daca ne gandim la lacomie in valoare absoluta atunci orice om de pe Pamant poate fi incadrat ca lacom.
Cunosc opinia ta despre sistem care este autoimun.In mod normal masa critica a fost atinsa duminica si ar trebui sa se fasaie.Problema este ca (vezi ce se intampla in seara asta, cu madam Bica si posibilele urmari fata de Nutzi) mamaliga este tinuta sub presiune si , eventual, starnita sa explodeze.Accept evenimentele asa cum sunt si sper ca din toata aceasta zvarcolire sa iasa ceva mai bun pentru tara asta.

Florin Staicu spunea...

- Cred ca afirmatia corecta ar fi in valoare absoluta majoritatea oamenilor de pe Pamant pot fi caracterizati drept lacomi, dar in masuri diferite.
In cazul particular aflat in discutie, ai afirmat ca 6 case indica o lacomie mai mica (eventual chiar acceptabila) in raport cu lacomia unuia care umfla 12.000 ha pamant, iar eu am sustinut ca e bine sa gandesti lacomia "in valoare absoluta, nu in moduri de manifestare, care difera de la individ la individ si de la conjunctura la conjunctura", respectiv "sunt sigur ca daca ar fi avut oportunitatea, cel in cauza nu ar fi dat cu piciorul nici la 12.000 ha. pamant"...
- Orice sistem socio-politic dezvolta autoimunitate, de aceea nu pot fi cu adevarat reformate/schimbate din interior si este nevoie de revolutii/rascoale/interventii exterioare armate. Priveste putin inapoi in timp daca ai nevoie de confirmari.
- Masa critica odata atinsa si detonata inseamna eliberare brusca de energii. Acumularea unor asemenea energii nu se face peste noapte.
- Rahaturile gen arestarea la domiciliu a uneia ca Bica fac parte din metabolismul sistemului.
- Speranta a iesit ultima din Cutia Pandorei si se zice ca va muri ultima. Te-as intreba pe ce iti intemeiezi sperantele de mai bine, dar ma abtin ...

razvan coltea spunea...

Apropo de cele sase case ale sasului: este foarte greu de a alege, de a avea in oferta , un candidat care sa fie precum un pustic din varful muntelui.Alegi dintre cei care se cer pentru functie.Altul mai bun nu s-a cerut.Doar cei 14.
Arestarea lui Bica nu m-a dat pe spate. Importante sunt evenimentele ce vor urma si sunt gata sa pun pariu ca si Nutzi Cur de fier o sa fie oprita-n trafic cu mandat de aducere. Daca se intampla asta vom asista la adevarata macelerire a clasei politice.De toate culorile. Clasa politica ce a jefuit tara.
Nu stiu daca pot da un raspuns nesubiectiv la ultima ta intrebare. Trei gesturi m-au facut sa-l privesc mai atent pe sas: vizita la rege, invitarea lui la investitura si indurarea cu stoicism a doua mii de carti puse in fata pentru autograf.Nu s-a ridicat de la masa pana n-a semnat-o pe ultima.

Florin Staicu spunea...

- Prin urmare, suntem de acord ca "Nu alegi pur si simplu. Alegi din ceea ce iti impune sistemul sa alegi. Iar sistemul are grija sa cearna bine-bine inainte sa-ti ofere tie posibilitatea de a alege".
- As fi fericit sa ai dreptate si s-o vad pe parasut(ist)a din Plescoi cu o pereche de bratari din otel si as fi si mai fericit sa-i urmeze zbanghiu', da' nu prea cred.
- Despre "vizita la rege", nu dau doi bani pe monarhismul de conjunctura si nici pe ideea de monarhie in general. E revoluta. In cazul particular, pur si simplu ma apuca ameteala cand ma gandesc ca am putea avea drept monarh-consort un pampalau' ca "printul" Duda. Pe de alta parte, inteleg perfect motivul pentru care surprinzator de multe persoane aparent rationale cocheteaza cu ideea. In etologie se numeste comportament de substitutie.
Personal nu pot face abstractie de fapte si, cu riscul de a fi tinut de pesimist, nu pot spera la mai bine. Din contra.

razvan coltea spunea...

E drept ca alegi intre ce-ti impune sistemul.Dar de data asta sistemul dorea sa-l impuna pe Ponta. Alegerea sasului este oarecum atipica si la un scor fabulos pentru un outsider. Vizita la rege este, din punctul meu de vedere, un gest de normalitate.O vizita de curtoazie si o invitatie la investitura nu inseamna ca Iohannis se va da deoparte ca sa-i faca loc regelui.Chiar si in situatia in care s-ar restaura monarhia ma indoiesc ca Radu Duda ar deveni print-consort. Mai degraba ar fi uns micul print Philip(parca asa-l cheama).
Raportat la ce am avut de ales se pare ca Iohannis se comporta mult mai bine ca invingator decat se comporta Ponta ca invins.

Florin Staicu spunea...

Pentru sistem este absolut indiferent daca puterea formala este exercitata de Ponta sau de Iohannis. Puterea reala oricum nu le apartine si nu au acces la ea decat in limitele utile sistemului.

In ceea ce priveste pupat dosul maiestatilor lor, mi se pare nu atat un "gest de normalitate" cat unul de oportunism politic si fatarnicie gretoasa. Ca sa fii cu adevarat monarhist, pe langa o doza de naivitate vecina cu mediocritatea plus una de ignoranta, ai nevoie de idealism. Ti se pare ca veleitarii si snobii care roiesc in jurul maiestatilor lor ar putea fi suspectati de asa ceva ?

In legatura cu "micul print Philip", la cine te referi ?

In legatura cu "Iohannis se comporta mult mai bine ca invingator decat se comporta Ponta ca invins", nu dau doi bani nici pe unul, nici pe celalt. Ce incredere pot avea intr-un Iohannis inconjurat de Blaga & Co. ? Cat respect pot avea pentru un nemernic arogant si fatarnic care se pretinde de stanga da' sparge 15 salarii de muncitor intr-o noapte ?

P.S. Ce parere ai de rapacitatea maiestatilor lor, care, de cand ne-au fericit cu augusta lor prezenta nu au facut absolut nimic altceva decat sa pretinda, sa ceara si sa revendice, in devalmasie, si ce-au avut si ce n-au avut, basca bunurile Casei Regale, Casa Regala care a fost o institutie a statului roman diferita de maretele lor persoane ?...

razvan coltea spunea...

Printul este nepotul regelui, singurul mostenitor de sex barbatesc. Nu cred ca Iohannis este monarhist. In ce priveste persoanele care-l inconjoara pe sas am sentimentul ca in curand vor dispare din primplan pe motiv de DNA. Mai interesanta mi se pare lista de consilieri care , daca se va adeveri, este o surpriza pentru mine.Mihalache a avut o mare problema cu ANI pe care a si infrant-o la ICCJ si a afirmat ca daca parteneriatul romano-american sta in ANI mai bine lipsa precum si Dungaciu care este un rusofob notoriu.