Motto
: "Accesul la
apa NU ar trebui să fie un drept
public . Apa este un aliment care ar trebui privatizat , nu un drept uman ."
- Peter Brabeck , CEO al companiei Nestle , membru Bilderberg .
Conform
celor de la Chevron , "fracturarea hidraulică nu prezintă niciun pericol
pentru oameni sau pentru mediu dacă operaţiunile respectă toate regulile."
(sursa aici) .
In esenta , tehnologia fracturarii hidraulice presupune introducerea in straturile de sist a unui fluid sub presiune , fluid care contine pe langa apa si nisip (99.5%) si un amalgam de substante chimice toxice . Acesta fractureaza straturile de sist si elibereaza metanul , impreuna cu care revine la suprafata . Din proces rezulta , pe langa metan , mari cantitati de apa contaminata chimic si radioactiv .
In esenta , tehnologia fracturarii hidraulice presupune introducerea in straturile de sist a unui fluid sub presiune , fluid care contine pe langa apa si nisip (99.5%) si un amalgam de substante chimice toxice . Acesta fractureaza straturile de sist si elibereaza metanul , impreuna cu care revine la suprafata . Din proces rezulta , pe langa metan , mari cantitati de apa contaminata chimic si radioactiv .
Chiar daca excludem premeditarea , "operatiuni care
sa respecte toate regulile" in imprejurari ca acelea in care se
desfasoara forajele sunt mai mult decat improbabile . Prin urmare , putem conta pe
contaminarea panzei de apa freatica , cu efecte dezastruoase si imediate pentru
locuitorii zonelor in cauza . Asta dincolo de cantitatile uriase de apa
reziduala toxica rezultata , apa reziduala care nu este deloc clar cum va fi
gestionata …
Consecinta
directa si imediata a poluarii panzei freatice si a apelor de suprafata va fi obligativitatea aducerii
apei potabile (inclusiv pentru animale) din surse necontaminate (surse concesionate tot unor corporatii) , operatiune
care presupune costuri semnificative pentru comunitatile victima . Aceste
costuri nu vor putea fi suportate de taranii cu gospodarii de subzistenta ,
care vor fi siliti sa renunte la
cresterea animalelor si vor deveni dependenti de mancarea furnizata (tot) de
corporatii prin intermediul molurilor (alte corporatii) .
Si
uite-asa , dintr-un singur foc , corporatiile castiga pe toate flancurile :
gazu' - contra cost , apa - contra cost , nasoii de tarani romani (care mai aveau un ou si-un litru de lapte
sfidand corporatiile) - adusi in rand …
.
4 comentarii:
Ar trebui ca acelui domn sa i se aminteasca sau sa i se aduca la cunostiinta in cazul in care nu cunoaste ca si accesul la glontz nu este un drept public(vezi China) ci un drept privat.De aceea familia celui care este executat trebuie sa plateasca glontzul.Este drept, nu costa mare lucru mai ales in conditiile de productivitate si de cost al fortei de munca in China.
Afirmatiile acestui Brabeck trebuie luate in serios . Inclusiv din acest motiv , cantaresc cu atentie ipoteza intens vehiculata in anumite medii in care exploatarea gazelor de sist ar avea drept scop real compromiterea unei importante parti din resursele de apa dulce in scopul obtinerii de profit din exploatarea surselor ramase necontaminate (surse concesionate corporatiilor de tipul Nestle) .
Nu pot sa nu remarc ca exploatarea gazelor de sist vine oarecum la pachet cu intentia privatizarii apei in UE si SUA (subliniez , a apei , nu numai a distributiei) . Logic , nu pot ajunge decat la o singura concluzie .
Din nefericire , se poate ajunge relativ usor in situatia in care am putea fi taxati inclusiv pentru folosirea apei de ploaie (vezi patania Boliviei) .
Apropos de "razboiul apei" din Bolivia , stii ce corporatie detinea monopolul distributiei apei si intentiona sa introduca inclusiv taxarea apei de ploaie ? Bechtel ...
In urma sirului de revolte populare , Bechtel a fost silita sa plece , dar a pretins guvernului bolivian despagubiri uriase . Iti pare cumva cunoscut modelul ?
Toate astea or fi simple intamplari sau sunt experimente care preced ceva absolut infricosator ?...
Istoria omenirii e plina de aberatii.Chiar si la noi s-a experimentat fumaritul.Problema reala, adevarata, apare atunci cand pulimea nu mai vrea pamant ci sange.Pentru ca si nesimtirea trebuie sa aiba o limita.Tot istoria pe care in imbecilitatea lor foarte multi o ignora ne invata ca au fost multe imperii care pareau nemuritoare.Au disparut ca fumul atunci cand le-a venit vremea.Si nu au disparut asa,de la sine, ci trecute prin foc si sabie.Dar cretinii lacomi, inclusiv cei din grupul Bilderberg , se pare ca n-au invatat nimic din istorie.
Trimiteți un comentariu