duminică, 20 iulie 2008

Incremeniti in continuitate

Au trecut alegerile . Praful ridicat de utilajele care “lucrau” febril in saptamanile de campanie electorala s-a (re)asezat in gropile din care a fost ridicat . Site-ul avortat in ajunul alegerilor de catre “iubitorii de sighisoreni”, botezat aiuritor “Sighisoara reala” , a incremenit . Ziarul “Sighisoreanul” , editat in doua numere , in aceeasi perioada , a intrat in staza . Probabil numerele 3 si 4 urmeaza sa apara in urmatoarea campanie electorala .
Dupa cateva luni de strans din fund , (re)alesii , care au obtinut continuitatea cersita sighisorenilor , au reintrat in letargia din care vor iesi doar pentru a mai trage cate o raita prin Europa .
______________________________________________________________

Intr-o discutie avuta cu dl. Danasan , in perioada care a precedat alegerile , eram asigurat ca locuitorii Cetatii nu au motive de nemultumire : lucrarile la infrastructura sunt (ca si) terminate , urmand ca dupa alegeri sa inceapa lucrarile de pavare si refacerea zonelor verzi . Si pana in toamna , Cetatea va ajunge sa arate ca o adevarata Cetate “europeana” . Asta in cazul in care sighisorenii vor alege continuitatea .
Suntem in crugul verii . Sighisorenii au facut frumos si au ales continuitatea . In Cetate , pauza . Cand ploua , in fata portii Primariei se face o baltoaca din zid in gard . Ma intreb daca onor primarul o simte cand da prin ea cu Audiul A6 , fabricat in 2006 . In parcul bisericii – in continuare teren viran . Stradelele Cetatii , tot sfartecate . Piata Cetatii – bazar turcesc . Paiata care duruie din toba – din nou la datorie . Mizerie , gropi , praf , mocirla , balti , din nou mizerie , masini , turisti , prost gust , din nou masini , din nou turisti si din nou gropi . Exact ca acum o luna . Exact ca acum doi ani .
Cat despre lucrarile de pavare promise , nici un semn . Liniste deplina . Rememorez afirmatiile facute in campania electorala : “oamenii vor sa vada fapte , realizari ..” – C-tin Stefanescu , “timpul nu ne asteapta” – A. Gherca , “dragi sighisoreni” – E. Bandea , “oare acesta e orasul in care vor unii sa traim ?” –Dori(m)n Danasan . Si niciodata butada “ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa se implineasca” nu mi s-a parut mai sarcastica .
Fiindca m-am saturat de promisiuni si de justificari , il intreb , deschis , pe realesul primar : asta e orasul in care vrei sa traim ? De cand am aduceri aminte , niciodata Sighisoara nu a fost in asa o mare suferinta ca acum . Esti sighisorean ! Nu te doare sufletul sa vezi mizeria si degradarea in care ati adus Cetatea si orasul ? Esti primar de opt ani ! Cum nu-ti crapa obrazul de rusine cand vin tot felul de delegatii straine sa vada cum gospodaresti orasul care ti-a fost incredintat ? Ca de sighisoreni e clar ca nu-ti pasa ! De cativa ani ne ametesti cu tot felul de povesti ! Ce zici daca de maine , in loc de impozite venim si noi cu povesti ? Cu scuze si cu justificari ?
Chiar nu realizezi raul – in parte ireparabil – pe care il faci ?

Niciun comentariu: