joi, 17 noiembrie 2011

Un fel de revista presei (II)In Gandul , sub genericul  “De ce iubesc eu Romania” , o suita de articole in majoritatea lor interesante . Printre ele , Saşii care NI s-au întors” . Iata cateva randuri :

“(…) De ce nu şi-au făcut gospodăria în Germania? "Simplu. În primul rând că e foarte greu, aproape imposibil dacă n-ai o căruţă de bani. Apoi, în România eşti mult mai liber, nu-ţi cheamă vecinii poliţia şi pompierii dacă te-apuci seara să faci un grătar în curte, cu prietenii. Dar în primul rând am vrut să fugim de UE, care vine cu tot felul de restrişti pe capul omului, e de-a dreptul malefică. Dar nu ne gândeam că o să ne ajungă din urmă aşa de repede şi în România!", explică Willy.

În 2007, pe 1 ianuarie, când toată lumea din România nu vorbea decât despre cât de bine o să ne meargă în UE, eu şi soţia eram foarte trişti, am plâns de parcă ne murise mama. Nu ne-am bucurat deloc că România intrase în UE, pentru că ştiam ce ne aşteaptă. De fapt, nu noi am aderat la UE, ei ne-au înghiţit, e fals să zici aderarea României la UE, corect e înghiţirea României de către UE, cucerirea României de către UE. Acum şi-au dat seama şi românii că s-au bucurat degeaba atunci, că au fost nişte proşti când au primit aşa, cu braţele deschise, tot ce ne-a adus UE asta", spune bărbatul. După care conchide, pe acelaşi ton: "De ce credeţi că nu intră în UE Elveţia sau Norvegia, v-aţi întrebat vreodată? Vă spun eu: pentru că şi elveţienii, şi norvegienii vor să fie ei stăpâni în ţara lor, nu să le spună alţii ce au voie să facă şi ce nu şi cum să trăiască la ei acasă!"

Merita citit tot articolul . Il gasiti aici .

Cateva amanunte interesante despre “masurile anticriza” luate la nivel de UE : “Guvernul Goldman Sachs în Europa: "Reţeaua" Monti, Papademos, Draghi” (vezi aici) . Lucrurile devin din ce in ce mai clare …

In Adevarul , “Euro-democraţia bufonilor! Vezi cum se ceartă eurodeputaţii în timp ce Euro se prăbuşeşte” (vezi aici) . Cateva idei :


“(…) Iată! Suntem pe marginea unui dezastru financiar şi avem în sală cei patru oameni responsabili. Euro este un eşec. Şi cine este vinovat? Niciunul. Pentru că niciunul nu este ales. Şi Merkel s-a remarcat. Şi am ajuns să trăim într-o Europă dominată de Germania. Când Papandreu a rostit cuvântul „referendum", l-aţi atacat ca nişte hiene. Aţi pus un guvern marionetă.  Apoi aţi hotărât că şi Berlusconi trebuie să plece. Şi ce aţi pus în loc? Un fost comisar european. Alt arhitect al dezastrului. (…)”

Tot din Adevarul , aflam ca “Samsung nu mai relochează în România producţia din Slovacia. A primit scutirea de taxe cerută” (vezi aici). Prin urmare , piata si competitia care ni se tot flutura pe la nas sunt valabile selectiv : cand vine vorba de corporatii , se aplica alte reguli decat cele propovaduite de apostolii capitalismului …    


P.S.  Ma intreaba un cunoscut - cititor al blogului - de ce am rarit articolele avand drept subiect Cetatea , edilii si sforarii dositi dupa acestia . Raspunsul este urmatorul : mi-am format convingerea ca batutul obrazului este o intreprindere inutila in cazul celor amintiti . Respectivii nu (mai ?) au pic de obraz . Asa ca am renuntat la aratatul obrazului si m-am adresat justitiei . Atat deocamdata .

Niciun comentariu: