luni, 27 februarie 2012

Se apropie alegerile locale . Incepe colcăiala .



Vinerea trecuta am ascultat , din intamplare , Radio Son-ul . Aproape intreg jurnalul de la ora 18.00 a fost dedicat faptelor de vitejie ale consilierului PNL Burlacu , care , in sedinta Consiliului Local de joi , 23 februarie , s-a aruncat la beregata fostului amic , primarele Danesan . Motivele invocate au fost abuzul in gestionarea banului public si refuzul de a accepta transmiterea sedintelor Consiliului Local pe postul Tarnava TV .

Mai precis , numitul Burlacu constata revoltat transformarea foii Glasul Cetatii in “trambita electorala” a primarelui in functie , totul pe banii sighisorenilor* (sighisoreni printre care s-a inclus si ‘mnealui) , si privarea abuziva a cetateanului platitor de impozite de dreptul legal de a viziona sedintele Consiliului Local .

In valoare absoluta , afirmatiile numitului sunt sustinute de realitate . In fapt , ar fi interesant de stiut care este motivul adevarat care sta la baza demersului . Exclud din capu’ locului grija pentru cetatean sau scrupulul fata de lege . Argumente care sa-mi justifice sustinerea sunt  suficiente . Iata doua : Glasul Cetatii nu apare de ieri iar eschivele executivului vis a vis de (ne)transmiterea sedintelor de consiliu local aşişderea .

In plus , din cuprinsul amintitului jurnal a reiesit cu claritate un amanunt interesant : numitul Burlacu a fost secondat si sustinut indeaproape de senatorul prin redistribuire Basa , apropitar al posturilor Tarnava TV , Radio Son si a foii Jurnalul de Sighisoara . In opinia mea , aceasta cârdăşie** exclude buna credinta si buna intentie si ar trebui sa ingrijoreze orice sighisorean care se simte legat de aceste locuri (cand scriu sighisorean exclud veneticii) .

Mi-e o sila profunda sa vad , din nou , josnicia iubitorilor de sighisoreni si dezinvoltura cu care ling unde au scuipat si scuipa unde au lins …  


* Revoltat am fost si sunt si eu pentru banii bugetului local prapaditi - an dupa an - in contul asa zisului festival medieval . Destinatia finala a unei parti apreciabile din respectivele sume au fost buzunarele fara fund ale “operatorilor” . Nu l-am auzit pe indignatul de azi sa se fi plans de acest lucru …  Oare de ce ? Grija pentru banii contribuabililor se manifesta selectiv , functie de interes si conjunctura ?

** Mi-e teama ca voi fi pus in situatia imposibila de a alege intre cele doua venitúri parvenite , lacome si de o obraznicie aroganta , si Danesan (care , cel putin , e sighisorean) ... 

4 comentarii:

Tudor Marian spunea...

Buna seara,

Va salut cu respect!

Am fost si eu la respectiva sedinta de consiliu. Domnii alesi s-au certat destul de mult pe tema asta cu filmatu'.
Primarele sustinea sus si tare ca nu vrea ca telesonul sa retransmitape motiv ca nu este "obiectiv". Poate avea si dreptate, desi nu se punea neaparat problema ca doar telesonul sa filmeze.

Un lucru este clar: Primaria pute!
(probabil la televizor nu s-ar simti asa tare :)deci poate ar trebui sa vedem si noi circul ).

Astept cu interes alegerile si sper intr-o schimbare. Aproape mi-e indifierent ce aleg. Oricum vreau altceva.

numai bine,
tudor

Florin Staicu spunea...

Buna seara .

Mi-am exprimat opiniile in legatura cu alesii locali si cu “aparatul” Primariei in repetate randuri si in diverse circumstante . Cu toate astea , o Sighisoara condusa nemijlocit de un operator in turism secondat indeaproape de alti operatori in turism imi da frisoane .

Dupa cum scriam , “mi-e teama ca voi fi pus in situatia imposibila de a alege intre doua venitúri parvenite , lacome si de o obraznicie aroganta , si Danesan , care , cel putin , e sighisorean” . In plus , am o aversiune funciara fata de liberalism si fata de (cei care se cred/pretind) liberali .

Repet : gandul ca Sighisoara ar putea sa incapa cu totul pe mana unor venetici ca Basa&Burlacu , chiar si printr-un prepus cu aparente benigne , imi da frisoane . Decat asa o schimbare , mai bine lipsa .

Cele bune ,

Tudor Marian spunea...

Din pacate nu prea avem "mai bine lipsa" :)


Una peste alta, momentan Sighisoarei nu ii este bine si nici prea curand nu ii va fi daca nu incercam macar odata o schimbare.

In general cam la toate primariile cu primari seculari tentaculele devin adevarate noduri intepenite si spasmodic incordate intre interese vadite sau obscure. Vezi boss-company, statia de sortare, sensuri giratorii fara sens, stadionul aproape in panta cu gazon aruncat cu lopata din saci, minunata cetate sapata de zeci de ori pentru "intretinere" cu fundatii rezistente la tancuri (ca tot vine primavara si reincepem carpitul), iluminatul discutabil, etc.

Cu respect,
Tudor

Florin Staicu spunea...

In ceea ce priveste realizarile enumerate (ca asa sunt prezentate , realizari) , sunt ani de cand le fac opozitie . Inclusiv in momentul de fata sunt (ar trebui sa fie) in curs doua procese civile (plus doua plangeri penale) in care am reclamat exact asemenea abuzuri si (indraznesc sa afirm) acte de coruptie .

Cu toate astea , daca schimbarea pe care o visati (intre noi fie vorba , am oroare de semnificatia curenta a cuvantului “schimbare”) inseamna operatorii din Asociatia Turistica Sighisoara , mai bine lipsa .

Ca sa fiu si mai explicit , decat o schimbare din rau in mai rau , mai bine lasam lucrurile asa cum sunt . Nu voi vota NICIODATA nici Burlacu , nici Basa si nici vreun prepus pe care sa-l joace ei in sfori . Nu voi vota in nici o circumstanta vreun liberal si nici vreun membru ATS . Daca pentru a ma opune acestora va trebui sa-l votez pe Danesan , o voi face . De ce ? Foarte pe scurt , fiindca am reprezentarea exacta a ceea ce va deveni Sighisoara daca va fi incalecata de acesti venetici . Dupa cum puteti deduce , afirm implicit ca actualul primar este oarecum diferit de cei amintiti anterior . Credeti ca este necesar sa intru in amanunte ?



Este aceasta inconsecventa ? Abdicare de la principii ? Dupa cum am mai scris undeva (pe Samizdat , cred) , principiile au o ierarhie proprie . Uneori , viata te aduce in situatia ingrata in care doua sau mai multe principii intra in conflict ireconciliabil . Intr-un asemenea moment , respect(am) principiul mai inalt . Situatia care se profileaza acum poate deveni un asemenea moment …