marți, 13 noiembrie 2012

Cand una spunem si alta facem ...Procesul intentat Primariei Sighisoara si nesimtitilor de la Boss Company SRL Sighisoara balteste . Desi pretind ca se afla in conflict , cele doua parate actioneaza in deplina armonie pentru a tergiversa aplicarea HCL 128/2011 . Motivul : sumele mari de bani greblate din buzunarele turistilor si sighisorenilor puturosi catre diverse buzunare private .

Pentru exemplificare , redau in facsimil ultimul abuz procedural comis de angajatii Primariei Sghisoara . Va recomand sa cititi productia intitulata "Completare la Intampinare" ; dincolo de abuz si de reaua credinta manifesta , insailarea este o mostra de agramatism si exprimare defectuoasa . 

  
Iata si precizarile mele , in varianta nefinalizata :  
DOSAR 6.519/102/2011
   TERMEN 03 dec. 2012

                              CATRE

TRIBUNALUL MURES
SECTIA DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL

Subsemnatul Staicu Florin , domiciliat in Sighisoara , str. Manastirii nr. 8 , Sighisoara , reclamant in Dosarul 6.519/102/2011 , prin prezenta formulez urmatoarele

PRECIZARI LA COMPLETAREA LA INTAMPINARE

formulata de parata Primaria Municipiului Sighisoara , prin care solicit respingerea solicitarilor paratei si retinerea cauzei spre judecare , din urmatoarele motive :

Pe fond , trimiterile paratei la prevederile art. 244 pct. 1 Cod Procedura Civila sunt lipsite de obiect , HCL 128/28.07.2011 fiind o Hotarare valida , care produce neconditionat efecte pana la eventualul moment in care va fi suspendata/anulata printr-o Hotarare judecatoreasca definitiva sau va fi modificata/abrogata printr-o alta HCL .

In Dosarul 6.618/102/2011 , dosar invocat de parata Primaria Municipiului Sighisoara , Instanta a respins , in data de 09.12.2011 , cererea SC Boss Company SRL Sighisoara  de suspendare a executarii HCL 128/28.07.2011 .

Prin urmare , pana la eventuala pronuntare a unei Hotarari judecatoresti definive care sa o anuleze , HCL 128/28.07.2011 este valida si ar trebui aplicata . In fapt , aplicarea acestei HCL este tergiversata/refuzata ostentativ , metodic si de o inexplicabila coniventa de catre ambele parate .

Corespondenta dintre parate , corespondenta invocata de parata Primaria Municipiului Sighisoara , este strict formala si nu face altceva decat sa mimeze staruinta in aplicarea legii .

Sustinerile de tipul "(...) deoarece, mai ales (sic !) parata SC Boss Company, este (virgula intre subiect si predicat , n.m.) putin probabil ca va proceda la aplicarea imediata a HCL 128/2011, atata timp cat aceasta a atacat-o, cerand anularea ei in totalitate" probeaza nu numai agramatismul crunt si dificultatile severe de exprimare ale persoanei care a redactat Completarea , ci si reaua credinta de care da dovada parata Primaria Municipiului Sighisoara .      

In legatura cu buna credinta invocata implicit de parata Primaria Municipiului Sighisoara in "efectuarea anumitor operatiuni administrative" , precizez , cu titlu de exemplu , ca ansamblul bariera - ghereta paznic aflat pe calea de acces auto in Cetatea Sighisoara si edificat si administrat de SC Boss Company SRL Sighisoara functioneaza fara autorizatie de construire . Desi am sesizat Primaria Municipiului Sighisoara cu privire la acest aspect , cei responsabili refuza sa aplice legea , respectiv sa desfiinteze constructiile neautorizate .


In ceea ce priveste citarea selectiva a unui pasaj din Adresa nr. 12.776/20.06.2011 , adresa semnata de un numar de 93 de locuitori ai Cetatii , precum si in ceea ce priveste alegatiile sprijinite pe un numar de fotografii facute in Cetatea Sighisoarei in cursul semestrului II al anului curent , acestea se constituie intr-o proba irefutabila de rea credinta , din cel putin doua motive :

1. Parata intelege sa citeze un pasaj din Adresa nr. 12.776/20.06.2011 fara legatura directa cu cauza , omitand citarea altor pasaje care au legatura cu cauza si ignorand in intregime Adresa nr. 8.472/19.04.2010 , cu intentia vadita de a justifica alegatiile mincinoase insirate ulterior .  

2. Prin respectivele alegatii , parata insinueaza , cu rea credinta , ca un numar de 93 de locuitori ai Cetatii mint , invocand drept proba un numar de fotografii facute la mai bine de un an dupa redactarea si inregistrarea Adresei nr. 12.776/20.06.2011 .

Mai precis , lucrarile de refacere ale Parcului Cetatii au fost intreprinse incepand cu a doua jumatate a lunii aprilie anul curent , dupa mai bine de 7 (sapte) ani in care respectivul parc a fost adus in starea de teren viran plin de balarii si gunoaie prin nepasarea si indolenta paratei Primaria Municipiului Sighisoara . Anexez un numar de 5 fotografii care prezinta parcul asa cum era in anii anteriori . 

Referitor la sustinerea paratei Primaria Municipiului Sighisoara cum ca "accesul in Cetatea Sighisoara este controlat pe la o trecere cu bariera , locurile de parcare sunt bine delimitate si limitate" , afirm fara echivoc ca este mincinoasa si facuta cu rea credinta . Accesul in Cetate nu este controlat , ci taxat . Din acest motiv , "locurile de parcare (...) bine delimitate si limitate" sunt ignorate de conducatorii sutelor de autoturisme care sufoca Cetatea in special in timpul sezonului turistic si la sfarsit de saptamana , autoturismele fiind parcate inclusiv pe trotuare , cai de acces si spatii verzi . 

Consider ca este necesar sa precizez ca banii proveniti din taxarea accesului in Cetatea Sighisoarei nu intra in bugetul local , ci in diverse buzunare private . Acesta este principalul motiv pentru care parata - ma refer aici la parata SC Boss Company SRL Sighisoara - se opune aplicarii HCL 128/2011 , hotarare care limiteaza drastic accesul auto in Cetate , respectiv taxele aferente . Motivele pentru care parata Primaria Municipiului Sighisoara tergiverseaza tacit aplicarea HCL 128/2011 imi sunt neclare .

Fapt este ca inclusiv "Completarea la Intampinare" formulata de parata Primaria Municipiului Sighisoara este un pretext invocat exclusiv in scopul amanarii judecarii cauzei , respectiv pentru a zadarnici aplicarea HCL 128/2011 .
      

Fata de cele aratate , solicit respingerea solicitarilor paratei si retinerea cauzei spre judecare .

Anexez prezentei copii dupa un numar de 8 fotografii facute in Cetatea Sighisoarei in cursul anilor 2008 , 2009 si 2012 .     

                                                            
                                                                           Staicu Florin 

                                             ...

Niciun comentariu: