vineri, 17 ianuarie 2014

Cand Dumnezeu vrea sa te piarda , intai iti ia mintile ...



Din multimea de anomalii si abominatiuni care ne sufoca zilnic , mi-a retinut atentia una care intrece in obraznicie si nesimtire orice limita .

Ma refer la vituperatiile date pe gaura gurii de numita Livia Stanciu , “sefa” ICCJ , care a indraznit sa se numeasca , public , fara retinere si fara frica de Dumnezeu , “judecator suprem” . Deci nu judecator la ICCJ , ci “judecator suprem” , adica egalul Divinitatii .

Blasfemia a fost rostita in fata reporterilor care pazesc intrarea ICCJ , in contextul in care băbătia sulemenită ca o țoapă se plangea , in esenta , de faptul ca exista muritori care indraznesc sa comenteze deciziile judecatorilor .

Țoapa care se pretinde egala Creatorului (sursa : Internet)

Cu precadere in ultimii ani , se incearca inducerea/impunerea ideii fixe si profund nocive cum ca procurorii si judecatorii sunt o categorie aparte de muritorii de rand , un fel de semizei infailibili care nu pot fi chestionati si a caror fapte si decizii nu pot fi discutate chiar daca put pana la cer .

Lucrurile stau , de fapt , in felul urmator : intr-un stat de drept , cutuma (devenita in timp lege) spune ca deciziile judecatoresti definitive si irevocabile trebuie puse in aplicare (chiar daca scrasnind din dinti) . A pune in aplicare este ceva cu totul diferit de a nu pune in discutie . Dar parvenitii sistemului judiciar , imbatati de puterea excesiva conjunctural acordata de sforarii internationali , au ajuns sa pretinda supunere totala .

Ei bine , din motive care tin de evidenta , o asemenea supunere este exclusa . Singura consecinta certa a arogantei nesimtite exhibate de acesti parveniti platiti de noi (deci aflati , in ultima instanta , in slujba noastra) sa aplice legea cu aceiasi masura pentru toti este acumularea unor resentimente care devin din ce in ce mai puternice cu fiecare zi care trece ... 
.

2 comentarii:

razvan coltea spunea...

Presimt ca in zilele urmatoare o sa fie lansata o noua petitie online referitoare la raspunderea materiala a magistratilor.Deja Badea tot face trimitrere la ea si Gadea a ridicat problema in timpul tocsoului cu caricatura de premier dar acesta din urma a cam dat-o la cotit.Indiferent de parerea glumetzului aceasta petitie o sa fie declansata tinand cont de situatia actuala a varanului.Chiar daca interesul lor este strict punctual este imposibil ca populatia sa nu raspunda intr-un mod pozitiv, masiv, la aceasta chestiune.Este de neacceptat ca niste muritori de rand sa-si asume niste decizii, sa-i doara-n cur de conseciintele lor asupra vietii unora dintre cetatenii tarii, tara la randul ei adica toti prostii platitori de impozite sa contribuie iar dansii, inamovibili, sa-si vada mai departe de ticalosii.Sunt curioS care este totalul sumelor platite de bugetul de stat in contul hotararilor de condamnare primite de la CEDO. In momentul in care vor plati vor deveni mult mai responsabili.Chiar si o sanctiune penala ar fi binevenita pentru aducerea lor cu picioarele pe pamant.Observ ca la noi se aplica in mod grotesc un principiu american dar intors pe dos: decat sa scape nepedepsit un singur vinovat mai bine intra la parnaie 99 de nevinovati.Cazul Marinei Popovici este emblematic.

Florin Staicu spunea...

Sper sa ai dreptate in ceea ce priveste petitia . O voi semna . In rest , de acord la virgula .