vineri, 30 mai 2014

De Inaltarea Domnului , ASR Printul Charles a pogorat , din nou , printre noi



Oligofrenii presei romaneasti au intrat , din nou , in fibrilatie : Prince Charles a revenit in Romania . Aflat intr-o “vizita discreta, de relaxare” , “cel mai bun ambasador al Romaniei” ne fericeste din nou . De la stanga la dreapta si de jos pana sus , toti sunt in extaz si se intrec sa inalte ode de multumire celui care isi coboara privirea augusta asupra poporului roman .

Acuma toate ar fi cum ar fi daca sustinerile celor care stau sa plezneasca de atata fericire ar fi adevarate . Dar nu sunt .

Luminatia Sa n-are treaba nici cu Romania , nici cu poporul roman . Inaltimea Sa viziteaza cu precadere numai Transilvania si in mai toate filmarile cu care ne delecteaza amintitii oligofreni apare insotit de bunul sau prieten , nobilul Kalnoky , in mijlocul unor grupuri de maghiari care il indoapa cu gulas , ii toarna palinca si ii incanta urechile clapauge cu ceardasuri traditionale . Iar daca nu-i Kalnoki de jurna , printre picioarele Inaltimii Sale se gudura Caroline Fernolend , radiind fericire si vorbind pana si cu ochii …

Ocazional , in suita princiara apar si cativa romani (cam aceiasi tot timpul) , dar mai pe margini . Cocarjati de imensa onoare care li se face , cu o expresie umila insuficient de bine reprimata lipita de fetele purtate cuviincios catre pamant , cam toti sunt binecunoscuti celor interesati ca oportunisti lipsiti de scrupule si renegati ipocriti (unii dintre ei , cand momentul o cere , chiar cu pretentii de patrioti-nationalisti) .  

Ma intreb oare ce discuta Luminatia Sa cu urmasul grofilor Kalnoki despre romani si despre Romania ? Si oare ce-i susura la clapauge sprintara Caroline despre cei pe care-i tine responsabili de catastrofa etniei careia ii apartine ? Ceva ma face sa cred ca nimic de bine …   

       In pofida faptelor , impotriva ratiunii si impotriva bunului-simt , cretineii care populeaza canalele de stiri raman imperturbabili . Si multime de romani casca gura la ei …




        UPDATE 02 iunie : Un interesant articol pe tema aici (De ce crede printul Charles ca Transilvania e locuita de maghiari) .


6 comentarii:

razvan coltea spunea...

Chestiunea am remarcat-o si eu. Singurele locuri vizitate , unde si-a cumparat proprietati nu inainte de a urla ca din gura de sarpe de cat de nociv ar fi fost "Dracula Park"(nu discut aici de oportunitatea proiectului ci de opozitia incrancenata a hahalerei) sunt satul pretinului Kalnoki si Viscri. A ignorat cu indaratnicie orice contact vizibil cu zona romaneasca , cu cultura ei. Mesajul clar transmis este cel pe care-l observi si tu. Dupa foarte mult timp si, probabil, la sfatul unor consilieri de imagine, a acceptat sa rosteasca intr-unul din documentarele Travel Chanel numele, reprimandu-si dispretul pe care-l resimte, numele de Romania.Pana atunci din augusta lui gura regala iesea numai Transilvania.Rostit de atata ori acest nume in urechile unor ignoranti din tari care habar n-au cum arata o harta a globului a facut tot ce a putut el ca sa deprinda , macar la nivel de perceptie geografica, acesta parte a tatii de restul.In mod cert seara, la un paharel de palinka, distinsul oaspete si nobila lui gazda discuta despre viitorul luminos al Romaniei.Gazda care , mosier pe Valea Zalanului, se caca pe el de ras cand ii spune printzului de ce clantza le-au tras optantii tampitzilor de romani.Ce-i drept pe baza de coruptie pe care , apoi,au infierat-o cu multa determinare.

Florin Staicu spunea...

Fapt este ca nu am dubii ca Inaltimea Sa este atrasa de aceste locuri si ca a fost de buna credinta cand s-a opus escrocheriei clocite de iubitorii progresului in cap cu Spagaton , dar astea nu au absolut nici o legatura cu romanii si cu Romania . In ceea ce ne priveste , am cvasi certitudinea ca opiniile Luminatiei Sale nu difera fundamental de opiniile exprimate in numele majoritatii britanicilor de numitul Nigel Farage .

Daca nu ma astept la nimica bun nici de la dumnealui si cu atat mai putin de la unii ca Kalnoki (scuza cacofonia) sau ca Fernolend , ma irita si ma ingretoseaza ticalosia jigodiilor care sufoca presa romaneasca . Cel putin parte dintre ei inteleg cum stau lucrurile dar continua sa manance rahat . Unu' singur n-am auzit sa rosteasca adevarul . Cum s-ar zice , ne-o facem cu mana noastra ...

razvan coltea spunea...

Categoric este atras de frumesetea locurilor.Cine naiba n-ar fi? Dar , probabil, considera ca e pacat ca sunt locuite de romani. Si, din pacate pentru multi, majoritari.

razvan coltea spunea...

Totusi sa fim drepti si sa constatam ca in actualul context creat de ascensiunea lui Nigel "Kermitt" Farage vizita lui la Bucuresti, acceptarea titlui de Doctor Honoris Causa si vizita la hahalera a fost un gest de curtoazie la care nu ma prea asteptam. Inseamna ca , totusi, PR-ul lui a inceput sa se reorienteze.

Florin Staicu spunea...

Nu vad nici o legatura intre ascensiunea partidului lui Farage si actuala vizita a Luminatiei Sale si nici nu confund papusile cu papusarii . Nu cred ca desele vizite in Transilvania ale Inaltimii Sale sunt intamplatoare sau sunt rezultatul unor porniri idealiste . Nu cred nici ca achizitionarea sustinuta de imobile si pamanturi in Transilvania este rezultatul unui simplu moft .

Apropo de "cel mai bun ambasador al Romaniei" , de primirile la guvernatorul altfel ocolit de toata lumea si de acordarea titlului universitar , cred ca PR-ul Luminatiei Sale este suficient de profesionist sa nu rateze asemenea oportunitati cand li se ofera pe tava si gratuit pe deasupra . Mai cred ca si unii si altii isi rad in barba de noi si ne dispretuiesc profund pentru prostia si slugarnicia de care dam dovada ...

razvan coltea spunea...

Este foarte probabil ca acesta vizita si primirea titlului dupa pubilacrea rezultatelor le europarlamentare castigate detasat de Kermitt sa fie o simpla coincidenta. Raman in continuare foarte suspicios fata de "altetza sa" si am ferma convingere ca tot ce face nu se datoreaza " dragostei de Romania". Dar daca macar ceva , cat de putin, o sa se schimbe in privinta perceptiei noastre peste hotare ca urmare a vizitelor sale, sa fie primit.