luni, 21 iulie 2014

Despre dublul etalon



Zilele astea se desfasoara , in doua zone fierbinti aflate nu departe de noi , doua evenimente croite parca sa ilustreze ipocrizia si josnicia occidentalilor .

Primul eveniment s-a consumat in estul Ucrainei , unde un avion de pasageri ar fi fost doborat de “insurgentii prorusi” , al doilea se afla in curs de desfasurare in Palestina , acolo unde agresorii israelieni au invadat militar Gaza .

Daca in primul caz cvasitotalitatea presei occidentale , intens instigata si sustinuta de establishmentul politic , s-a dat cu fundul de pamant si a facut spume demascand si infierand , 24/24 , rusii in general si pe Putin in particular , fata de cel de-al doilea caz s-a manifestat cu o discretie elocventa prin ea insasi , limitandu-se la prezentarea catorva clisee alese cu grija si repetate scurt undeva la subsolul programelor de stiri .

In primul caz , toata lumea buna a fost unanim de acord ca avionul cazut a fost doborat de o racheta ruseasca lansata de “separatistii prorusi” direct coordonati de Putin INAINTE de a fi incepute cercetarile asupra catastrofei , formatorii de opinie lansandu-se tot soiul de supozitii dovedide aproape imediat ca fiind false prezentate drept informatii certe . Concomitent , se insista nefiresc de apasat pe detalii cu mare potential de impresionare a opiniei publice , cum ar fi faptul ca in avion s-ar fi aflat un numar surprinzator de mare de copii .

In al doilea caz , se trece in viteza peste cele 502 de victime (pana la momentul prezent) civile ale agresorilor israelieni , “dintre care mai mult de jumatate femei, minori si persoane in varsta” (vezi aici) . Subliniez : minori , nu copii …

Nici un singur cuvintel , asa , ca fapt divers , despre cazul cert in care armata americana a doborat un avion de pasageri iranian deasupra teritoriului iranian (3 iulie 1988 , 299 de victime din care 66 de copii) , vezi aici si aici . Cu obraznicia si nesimtirea lor atat de binecunoscute popoarelor lumii , americanii au pretins ca se aflau “in legitima aparare si in apele internatioanale“ , asa ca nici vorba de “sanctiuni” . Evident , predecesorii mediei si ai politicienilor care acum se dau de ceasu’ mortii atunci taceau chitic …

Concluzii : Victimele crimelor impotriva umanitatii comise de jidani si de americani nu valoreaza nimic . Victimele atribuite cu sau fara probe celor aflati in opozitie cu interesele occidentale (ca sa folosesc un eufemism) nu valoreaza nici astea , in sine , mare lucru , dar au o valoare inestimabila ca argument propagandistic in razboiul mediatic dus pentru reimpartirea si stapanirea lumii .

Corolarul concluziei : Mi-e o sila imensa de josnicia iudeo-americanilor si de nemernicia celor care-i slugaresc .
.

8 comentarii:

razvan coltea spunea...

Faptul ca acest conflict a fost declansat de occidentali nu este evident decat pentru cineva care ori e idiot ori e rau intentionat.Doborarea avionului a fost executata cu certitudine de catre niste idioti prorusi.Afirm acest fapt fiind convins ca daca lansarea rachetei s-ar fi facut de ukraineni pentru a da vina pe ceilalti rusii ar fi avut toate mijloacele sa dovedeasca opusul.Deoarece nu au facut-o pana acum ci doar au dat vina in mod ridicol pe statul ukrainean sau betzivanii de rebeli ce nu permit accesul echipelor internationale sunt , in opinia mea, dovezi suficiente pentru incriminarea celor din urma.Paralela dintre celelalte doua incidente , cel cu avionul corean si cu cel iranian merge pana la un punct.Ambele au fost doborate de forte militare aflate in alerta maxima.Asta nu scuza sub nici o forma actele.In cazul de fata doborarea s-a facut complet idiot, fara nici o noima, pe un culoar aerian dechis traficului.Dar este tratat cu dubla masura.Asta ne invata occidentalii de foarte multi ani.

Florin Staicu spunea...

La capitolul certitudini stau mai prost decat tine . De fapt , daca stau sa ma gandesc bine , am o singura certitudine , restul fiind probabilitati si improbabilitati cu diferite grade de comparatie .

Mergand pe logica ta , ma intreb cum se face ca daca racheta ar fi fost lansata de niste “idioti prorusi” , americanii si occidentalii , prezenti in regiune si in zona si avand capabilitati comparabile cu cele ale rusilor , n-au capacitatea sa dovedeasca acest lucru , dar la maniera indubitabila , nu recurgand la niste facaturi penibile de tipul “inregistrarilor facute de serviciile de securitate ucrainene” … Insist cu intrebarea cui foloseste doborarea avionului . Este esentiala si adevarul este intotdeauna simplu .

Despre circumstanta atenuanta acordata implicit americanilor in cazul doborarii avionului iranian , eu o vad ca pe o circumstanta agravanta . Militarii celei mai inzestrate armate din lume si aflati in stare de alerta maxima ar fi trebuit sa faca diferenta dintre un F 14A si un Airbus A300 aflat pe un culoar de zbor civil si in spatiul aerian iranian . Ca fapt divers , chiar daca ar fi fost vorba de un F 14 , americanii stiau prea bine ca respectivele aparate livrate tot de ei Iranului NU aveau capabilitati de atac naval . In plus , aparatul doborat s-a identificat folosind un transponder civil . Personal am convingerea ca americani au comis DELIBERAT crima , din motive asupra carora nu zabovesc , dar le cunosc . Au fost “sanctionati” cumva ? I-a acuzat cineva de terorism ?

In cazul doborarii avionului sud corean de catre rusi , lucrurile au stat putin diferit : Boeingul 747 a violat spatiul aerian sovietic si NU a raspuns la incercarile sovieticilor de a-l contacta si nici la avertismentele acestora . In afara de asta , era cunoscut faptul ca in zona evolua un avion de spionaj american , care efectua “operatiuni de recunoastere” .

Concluzie : faptele ne indica fara dubiu ca americanii au fost si sunt incomparabil mai josnici , mai perversi si mai plini de nesimtire si de tupeu decat rusii , respectiv sovieticii . Nu pot trece cu vederea nici faptul ca in perioada in care a apartinut blocului sovietic Romania a eradicat analfabetismul , pelagra , sifilisul , TBC-ul etc. , etc. . Acum , de cand ni se tot repeta ca suntem liberi si am fost acceptati in UE si NATO , parcurgem drumul in sens invers : 4 din 10 romani sunt analfabeti , au reaparut boli eradicate , am fost dezindustrializati , resursele naturale ne-au fost japcuite s.a.m.d. .

razvan coltea spunea...

Raman la parerea ca daca racheta ar fi fost lansata de catre ukrainieni ca sa-I compromita dintr-un foc atat pe insurgenti cat si pe rusii care-I sprijina, acestia din urma ar fi avut toate mijloacele tehnice pentru a demonstra contrariul mai ales ca era evident ca incidentul va fi folosit in defavoarea lor. Fiecare ora care se scurge in lipsa prezentarii unor probe care sa demonstreze ca a fost o inscenare a altora le aduce prejudicii enorme, atat de imagine cat si economice. Eu am si banuiala ca acele inregistrari telefonice nu au fost realizate de ukrainieni ci de catre NSA dar nu puteau recunoaste direct acest lucru. Iar faptul ca atat presa ruseasca precum si inalti oficiali ofera explicatii cel putin puerile imi intaresc convingerea ca acea racheta a fost trasa de ei, posibil din gresala. De asemenea , reactia imbecililor de insurgenti aflati la locul faptei nu este de natura sa le aduca nici un gram de simpatie ci doar de ura si dispret.
Da, este adevarat ca doborarea foloseste guvernului ukrainian si sustinatorilor lui occidentali. Dar sa nu uitam ca doborarea avionului sud-corean le-a folosit tot lor si a fost facuta fara dubiu de sovietici. Faptul ca erau in alerta maxima nu reprezinta o circumstanta atenuanta. Problema e ca atunci cand esti cu degetul inclestat pe tragaci esti predispus sa comiti erori. Cand degetul apasa pe butonul de lansare a rachetei eroarea e catastrofala. Iar daca a fost comisa intentionat(nu-mi mai aduc aminte in detaliu toate circumstantele) este de neiertat.
Faptul ca aceste incidente sunt tratate cu dubla masura dovedeste inca o data ca in razboiul propagandistic americanii i-au infrant pe rusi si asta de multa vreme. Nici nu a fost foarte greu pentru ca modul de comportament al rusilor a fost unul brutal si ordinar.Chiar si eu am auzit din gura bunicilor multe din “faptele de vitejie” comise de rusi la noi in tara. Iar in ce priveste conflictul israeliano-palestinian cam aceiasi poveste.Arabii , si aici se lucreaza cu materialul clientului, sunt cei care comit cvasi-totalitatea actelor teroriste de pe glob. Ei au pus jos turnurile gemene si nu Israelul. Ei au comis decapitari pe care le-au aratat plini de mandrie.Asa ca sa nu se mire prea tare daca sutele de morti din Fasia Gaza nu impresioneaza pe nimeni.Sunt perceputi ca samanta de scandal si potentiali teroristi.
Sunt de acord ca americanii sunt mult mai parsivi decat rusii.Dar cei din urma au un handicap comportamental pe care nu pot san nu vor sa-l depasasca.
Si eu am fost tentat sa dau vina pe occident pentru regresul evident al societatii romanesti. Dar privind mai bine mi-am dat seama ca cei mai vinovati sunt jigodiile autohtone care au jefuit banul public si l-au carat cu valiza in conturile off shore. Cam acolo se afla spitalele noastre moderne, autostrazile, closetele care n-ar trebui sa se mai afle in fundul curtii dupa 25 de ani de democratie. Sau salariul minim care este de 200 euro intr-o tara care de 7 ani este membra UE.

Florin Staicu spunea...

Referitor la a doua ta postare , hai sa le luam pe rand :

1. Insisti in a sustine ca “daca racheta ar fi fost lansata de catre ukrainieni (…) rusii ar fi avut toate mijloacele tehnice pentru a demonstra” fapta . Americanii si “aliatii” lor nu au asemenea mijloace ? Daca le au , de ce nu furnizeaza probe irefutabile in sprijinul acuzatiilor pe care le fac ? Inregistrarile prezentate ca probe circumstantiale au o valoare egala cu zero barat . Orice laborator de procesare audio-video in care lucreaza vorbitori de limba rusa ar putea produce asemenea inregistrari .
2. Incidentele de tipul celui in discutie nu se judeca dupa simpatii si antipatii . Chiar si asa , nationalistii ucraineni care se dau de ceasu’ mortii sa-si aserveasca tara corporatiilor iudeo-americane nu-mi sunt cu nimic mai simpatici decat “imbecilii de insurgenti” . As spune ca din contra …
3. Avionul coreean a violat spatiul aerian sovietic , a refuzat sa schimbe cursul cand li s-a cerut s-o faca si nu a raspuns la interogari si la somatii . Reactia rusilor a fost 100% legala si perfect justificata . Nu poate fi trasata absolut nici o paralela intre acest incident si crima comisa de americani in Golful Persic .
4. Nu stim daca razboiul propagandistic a fost castigat de rusi . Asta afirma aparatul propagandistic occidental . Omenirea numara peste 7 miliarde de oameni si americanii cu tot cu slugi si simpatizanti numara putin peste 1 miliard . In alta ordine de idei , eu nu judec lucrurile dupa opiniile celor sensibili la propaganda ci avand in vedere faptele . Iti recomand si tie aceiasi abordare .
5. In chestiune conteaza putin spre deloc manifestarile mujicului rus pe timp de razboi . Atrocitati au comis si comit majoritatea celor angajati in conflicte militare .
6. N-am nici o urma de simpatie pentru arabi . Ii vad ca pe o varietate de tigani : mizerabili , primitivi , indolenti , obraznici si agresivi . Nu ma deranjeaza absolut de loc faptul ca se omoara intre ei cu jidanii . Din contra . Ce ma deranjeaza este obraznicia si nesimtirea propagandei sioniste , care pretinde ca evreii sunt victime si arabii agresori cand de fapt lucrurile stau exact invers . La fel se manifesta si in raport cu noi si in raport cu oricine refuza sa le satisfaca pretentiile aberante .
7. 9/11 este un Pearl Harbour contemporan . Citeste , spre exemplu , “9/11 - Marea Minciuna” scrisa de Thierry Meyssan . Nu dau doi bani pe sustinerile establishmentului iudeo-american .
8. Din punct de vedere moral , rusii le sunt net superior occidentalilor . In afara de asta , ai idee care sunt costurile vietii mujicului de rand in Rusia ? Stii care-i sunt drepturile si obligatiile ? Fa o comparatie intre cele doua paradigme .
9. Americanii si-au creat imperiul exterminand o intreaga rasa . Intreaga lor istorie este un sir de crime , de talharii , de escrocherii si de atrocitati ramase nesanctionate . Inclin sa fiu de acord cu islamistii care vad in ei expresia raului absolut .
10. Jigodiile pe care le tii vinovate de starea in care ne aflam nu au aparut spontan in ianuarie 1990 si dupa . Vietuiau si colcaiau si in timpul anterior , dar erau tinute sub calcai . Ele au tradat si au complotat la rasturnarea sistemului socialist , dar nu pentru binele nostru , ci pentru binele lor . In neoliberalismul Uniunii Europene aparat de NATO sunt in elementul lor .
11. Salariile Occidentului nu sunt pentru noi . Pentru noi sunt costurile , reglementarile si restrictiile pe care acest Occident ni le impune . Cu alte cuvinte , am dat totul pe o punga goala …

razvan coltea spunea...

Incerc sa raspund tot punctual:
1.Rusii se aflau la cativa kilometrii de locul lansarii rachetei. Aceste dispozitive folosesc unde radar pentru ghidare care pot fi foarte usor detectate mai ales din apropiere.De altfel exista si avioane speciale care le pot detecta si distruge cu rachete anti-radar. Basca faptul ca la granita, deci la o distanta foarte mica de locul lansarii, se afla forte militatr rusesti dotate cu echipamente moderne.
Deocamdata nu am auzit nici un tzipat de negare a autenticitatii acelor inregistrari. In mod normal trebuiau sa o faca cu hotarare.Deasemenea, tocmai pentru ca ei au fost considerati din start vinovati, trebuiau sa permita accesul neingradit si instantaneu al expertilor internationali , inclusiv rusi, si nu sa faca circul cu ghiolbanu’ ala care ii lua la goana cu “arivederci”.
2.Cand ma refer la imbecilii de insurgenti am facut-o in sensul celor de mai sus. Cand ai in fata o asemenea catastrofa in care au murit oameni nevinovati nu-ti permiti sa fi cu coada pe sus sau sa afirmi in presa ruseasca , alti imbecili, ca aia e cursa disparuta in Oceanul Indian si ca era burdusita cu morti.
3.Ai dreptate.
4.Am afirmat ca razboiul propagandistic a fost castigat de americani.
5.E vorba nu de comportamentul lor pe frontul de lupta sau in apropierea lui ci de comportamentul lor in zonele de ocupatie aflate la mare departare de zonele de lupta.
6.Nu pot sa te contrazic.
7.Este foarte posibil.
8.Raportat la traditiile si cultura lor, la mentalitatea lor, probabil ca ai dreptate.Cu toate astea nu vreau sa-I mai vad niciodata descalecand la noi.Sa stea la ei acasa, in stepele lor.
9. Cred ca ai dreptate.
10-11. Inca o data ai dreptate.

Florin Staicu spunea...

Razvane , nu mai insist . Imi permit insa sa-ti fac o recomandare : pentru a evita capcanele intinse de manipulatori , incearca si sursele alternative de informare , adica altele decat cele aflate , deliberat sau fara intentie , in slujba propagandei occidentale (ii includ aici in primul rand pe jidani si pe americani) . O sa descoperi fapte verificabile si perspective absolut surprinzatoare , ignorate sau cenzurate sistematic de presa noastra cea atat de libera .

Sa ai in vedere , pentru a o putea controla , o regula comportamentala deosebit de puternica : individul respinge oarecum instinctiv orice fapt contravine convingerilor proprii . Intensitatea respingerii este direct proportionala cu intensitatea convingerii , indiferent daca respectiva convingere este rationala si sprijina pe fapte sau falsa si indusa de propaganda .

Florin Staicu spunea...

Erata : in loc de "(...) rusii le sunt net superior occidentalilor" ,"(...) rusii le sunt net superiori occidentalilor" . Cu scuzele de rigoare .

sapartocul tigrisor spunea...

despicati firul in patru... a fost si va fi pe acest pamant . cine detine puterea face si abuzuri, de ce ? fiindca poate .
unul ,rusii, sau altul , americanii, ar fi mai bun decat altul...ma indoiesc.
Noi, romanii, ne bucuram ,unii dintre noi, cand ne schimbam stapanii, dar uitam un lucru esential ..tot slugi ramanem.
cu stima ,
comunistul democrat