marți, 12 august 2014

10 intrebari pentru independentul GrozaIn redactia "Independentului" Sighisorean"" s-a pripasit un oarecare Groza Tudor , pretins jurnalist , pe care mi-l inchipui ca pe un fel de Rares Bogdan de la Realitatea TV , adica branza buna-n burduf de caine : tare-n clanta (uneori chiar usor impertinent) , cu atitudine civica , vigilent , necrutator cu coruptii locali (ma rog , cu o parte dintre ei) , dar lipsit de integritate morala si fara simtul ridicolului .

Fie negasind altele mai bune de facut , fie constrans de fisa postului , independentul Groza sare ca ars si ma ia in tarbaca ori de cate ori indraznesc sa scriu vreun cuvintel critic la adresa independentilor din Uniunea "Independenta" pentru Sighișoara , uniune fondata si ghidonata de inegalabilul luptator impotriva coruptiei locale Iulian Sarbu , fost tovaras de partid (si nu numai de partid) si fost prieten intim cu primarul condamnat Danasan , fost abonat al patrimoniului local si vechi client al acestei publicatii ...

In dorinta nestavilita de a anula cumva efectele opiniilor mele , independentul Groza face aproape orice : reproseaza , insinueaza , ofenseaza , calomniaza , acuza , omite , rastalmaceste , intenteaza procese de intentie s.a.m.d. , sfarsind invariabil prin cenzurarea (stergerea) opiniilor neconvenabile .

Din aceste motive si fiindca detest impostura si impostorii , adresez numitului Groza Tudor zece intrebari al caror raspuns ar putea clarifica intr-o masura semnificativa daca postura de instanta morala pe care o revendica cu atata lejeritate i se cuvine sau nu .
Pentru edificarea cititorilor , mentionez ca respectivele intrebari au fost sterse (cenzurate) in repetate randuri de pe siteul Independentului . Prin urmare :


1. Publicatia "Independentul Sighisorean" este o publicatie independenta sau este oficina unei organizatii politice ?
2. Daca este anexa unei organizatii politice , de ce induceti in eroare cititorul neatent pretinzand din capu' locului ca sunteti independenti ?
3. Cine plateste facturile "Independentului" ?
4. Sunteti membru sau simpatizant al Uniunii Independente pentru Sighișoara ?
5. Prestati nerenumerat sau sunteti platit pentru articole ? Daca sunteti in solda , cine v-o plateste ?
6. Ati primit bani sau alte bunuri si recompense materiale de la vreunul din membrii Uniunii asa zis Independente pentru Sighișoara ?
7. Cum va castigati traiul de zi cu zi ?
8. Cum se face ca un jurnalist atat de integru si de vocal ca d-vs. ignora cu desavarsire (omite , ca sa va citez) manoperele dubioase ale incoruptibilului Sirbu din vremea nu demult trecuta in care acesta nu numai ca nu era preocupat de soarta colectivitatii , ci era zdravan ancorat in patrimoniul acesteia si detinea , printre altele , bariera privata amplasata pe drum public ?
9. Cati ani aveti , de fapt , si de cand va manifestati vigilenta cetateneasca (ca sa va citez) ? Dincolo de articolele independente si pline de atitudine din Independentul , ati reusit sa indreptati vreun abuz sau sa inlaturati vreo persoana abuziva din administratie locala sau centrala ?
10. In conditiile profilate cu claritate de intrebarile de mai sus , cum de nu va este rusine sa va luati nasu' la purtare ?  
...

Mai catre toamna , cand se strica vremea si voi avea mai mult timp de irosit , o sa iau in lucru (si) aceasta poveste si poate voi reusi sa documentez raspunsurile la intrebarile de mai sus , intrebari la care numitul Groza sau ciracii d-lui nu vor raspunde neam ... 
                                               .

Niciun comentariu: