sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Sedinta CL Sighisoara din 20 ianuarie

Sedinta CL Sighisoara din 20 ian. a.c. a avut pe ordinea de zi cateva puncte interesante , intre care urmatoarele :

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de fundamentare a deciziei de concesionare a lucrărilor de construire a celulelor 3 şi 4 de la Depozitul de deşeuri nepericuloase
9. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 85/2009 privind stabilirea impozitelor şi taxelor pentru anul 2010
26. Proiect de hotărâre privind asocierea Municipiului Sighişoara cu Asociaţia Culturală „Sighisoara Blues Hospital”
30. Petiţia nr. 1/CL/11.01.2010 a SC Brain Plus SRL, prin care solicită încheierea unui act adiţonal la contractul de concesiune 6/130/6097/28.03.2006

Inainte de toate , de remarcat ordinea : chestiunile delicate catre sfarsitul sedintei . Consilierii sunt si ei oameni , obosesc , se plictisesc , le scade vigilenta , incep sa se uite la ceas , s.a.m.d. .

(Foarte) pe scurt si pe rand :

Dupa cum au fost preveniti , intelegerea intre alesii locali si Consiliul Judetean Mures privind preluarea gunoiului din judet in schimbul unor promisiuni de finantare s-a dovedit a fi o escrocherie . Prin urmare , suntem in postura fraierilor imbroboditi la alba-neagra : buni de plata . Plini de gunoiul altora , cautam “investitori” care sa dreaga , pe buzunarul nostru , oalele sparte de alesi .

In aceasta perspectiva , aceeasi alesi introduc o hotarare de modificare a HCL 85/2009 , in care “modifica” – adica cresc – impozitele si taxele locale . Altfel spus , isi vara mana si mai adanc in buzunarele noastre . De ce ? O ducem mai bine ? E mai bine intretinut orasul ? Suntem mai bine serviti ? Nici vorba !

Asociatia Culturala “Sighisoara Blues Hospital” vrea asociere . Cu banul public . Cine este si ce face aceasta asociatie ? Promoveaza cultura ? Sau turismul (recte afacerile nesatuilor locali) ? Si ce vrea ea , asociatia culturala , de fapt ? Voi cerceta si voi reveni .

Nu in ultimul rand , Brain Plus SRL (“groapa Schaessburg”) vrea act aditional . La o concesiune controversata . Si care face obiectul unui proces penal . Probabil voi reveni .

In afara de amintitele “proiecte” , ar mai fi vreo doua , cel putin la fel de dubioase . Raman , deocamdata , in studiu . Una peste alta , nimic nou : business as usual .

Ar fi , totusi , ceva . Umbla vorba ca se pregateste schimbarea viceprimarului PSD Savu . Cu unul PD si L . Surpriza ? Deloc …

Niciun comentariu: