joi, 21 octombrie 2010

Cetatea Sighisoara a ratat finantarea europeana


Articol publicat in 20 oct. 2010 si preluat de pe site-ul citynews.ro .

Extrase :

“Cetatea Sighisoara, singura cetate medievala din lume inca locuita, sta sa se naruie sub un munte de promisiuni facute inca din 2005 de diversi politicieni, personalitati cu staif, ... . Pana acum nimic nu pare sa se miste in directia cea buna.

Prezent la Targu Mures, secretarul de stat la Ministerul Dezvoltarii, Razvan Murgeanu a declarat ca Primaria Sighisoara avea posibilitatea sa acceseze bani europeni pentru reabilitarea cetatii, insa reprezentantii municipalitatii s-au prezentat cu un proiect pentru finantare chiar in ultima zi de depunere a proiectelor, cand banii europeni s-au epuizat deja.

"Cetatea Sighisoara este in pericol. A picat un zid cu bastion cu tot. Primarul a venit cu o zi inainte sa se inchida axa 4.2, a venit prea tarziu. Nu vreau sa arunc toata anatema pe primar dar regulile jocului nu s-au schimbat. Exista pericol de prabusire in zona de nord a Cetatii. ...” a declarat la Targu Mures Razvan Murgeanu .

Promisiunile pentru Cetatea Sighisoara au inceput din 2005 cand ministrul Culturii de pe atunci, Mona Musca a avut o intalnire cu usile inchise cu primarul din Sighisoara Dorin Danesan. ... Insa pana in 2010 nu s-a intamplat mai nimic in acest sens, Cetatea Sighisoara ajungand cocosata de atatea promisiuni.

In 2004 a avut loc la Sighisoara o conferinta internationala care avea ca tema dezvoltarea durabila a Sighisoarei si a satelor sasesti din Transilvania organizata sub patronajul Printului Charles de Wales si a fostului presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, in parteneriat cu Fundatia Mihai Eminescu Trust (MET). Timpul a trecut, suntem in 2010 iar Cetatea sta sa se prabuseasca piatra cu piatra.
...
Autor : Adelina Burcea
________________________________________________________

Cam asa stau lucrurile : promisiuni in campanii , lamentari si justificari  sau aroganta si amenintari dupa . Promisiuni si ochi dati peste cap in “conferinte internationale” si “workshop-uri” , fofilat si tocat fonduri grele dupa . Intre timp , Cetatea se naruie sub nesimtirea si iresponsabilitatea catorva lacomi . Evident , conducatorii Primariei si consilierii - in cap cu primarele , se considera nevinovati : de vina sunt , intotdeauna , altii . Intotdeauna nenumiti , intotdeauna fara chip si fara identitate .

Eu repet o intrebare simpla : CINE SI CAND RASPUNDE ? Si nu am in vedere bataia de joc numita “raspundere politica” , ci raspunderea adevarata : RASPUNDEREA CU AVEREA SI CU CAPUL  ! 


P.S. Autoarea greseste (lasand la o parte cliseul cu "singura cetate locuita") intr-un singur punct : “promisiunile pentru Cetate” nu au inceput in 2005 , ci odata cu venirea d-lui Danasan si a tinerelor sperante APR-iste (pe atunci) . Odata cu “alegerea” lor ca “edili” a inceput dezastrul adevarat pentru Cetate ...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Multumesc,Cu stima Vlad!

Florin Staicu spunea...

Buna seara , Vlad .

O sa ma gandesc la propunerea d-vs. .