luni, 18 octombrie 2010

Hotel Sighisoara : cum sa escaladam situatia


Am primit raspuns la adresa 20.519/04.10.2010 , adresa prin care solicitam cateva informatii suplimentare in legatura cu asocierea in participatiune incheiata intre Primaria Sighisoara si “oamenii de afaceri” Lazar (zis Joker) & Ratiu (vezi adresa aici) . Iata raspunsul , ...
    
 
... raspuns semnat de aceeasi d-na Ratiu , sotie “om de afaceri” ("om de afaceri" parte din asocierea pusa in chestiune) si “responsabil(a) cu difuzarea informatiilor de interes public” in cadrul Primariei Sighisoara , doamna care nu reuseste sa realizeze (printre altele) faptul ca , cel putin in speta de fata , se afla intr-o flagranta  (si jenanta) stare de incompatibilitate . Poate chiar intr-un (alt) usor conflict de interese .

In plus , pe langa obraznicia caracteristica , devine tot mai evidenta stradania cu care respectiva doamna trage de timp : refuza sa raspunda unor solicitari (suficient de) clar formulate sub pretextul ca nu ar fi “clar si decent (?!?) formulate” , sustine (in pofida documentelor publicate) ca as fi primit deja copii dupa documentele solicitate , s.a.m.d. .  

Cateva exemple :

- eu solicit sa mi se comunice data si numarul de inregistrare a primelor doua contracte incheiate intre Primarie si SC Akronea SRL Sighisoara (respectiv  “omul de afaceri” Ratiu) , sotia d-lui Ratiu se face ca nu pricepe si imi scrie ca am primit deja copii dupa respectivele contracte .

- eu solicit copii dupa HCL de reziliere a respectivelor contracte , sotia d-lui Ratiu imi scrie ca am “primit deja copii dupa toate documentele existente in arhiva , inclusiv dupa cele la care reveniti prin adresa susmentionata” .

- eu solicit sa mi se comunice daca imobilul situat pe str. Scolii nr. 4-6 a fost (este) IPOTECAT in favoarea “asocierii” (respectiv a "partenerilor") , sotia d-lui Ratiu imi scrie ca am primit , deja , “informatii despre aceasta” .

In consecinta , cu toate ca am intentionat sa evit acest tip de demers , voi formula si voi inainta catre organele de cercetare penala o prima sesizare indreptata impotriva numitei Ratiu Anca Silvia . Vor urma , destul de probabil , si altele . Iata draftul acestei prime sesizari :    
    

      CATRE
               
                  POLITIA MUNICIPIULUI SIGHISOARA

Subsemnatul Staicu Florin , domiciliat in Sighisoara , str. Manastirii nr. 8 , prin prezenta
                                 
                                            SESIZARE

va rog sa verificati daca actiunile numitei Ratiu Anca Silvia , purtator de cuvant al Primariei Sighisoara , cu domiciliul necunoscut subsemnatului , actiuni descrise in continuare , intrunesc  elementele constitutive ale infracţiunii de conflict de interese , fapta prevazuta si sanctionata de art. 253/1 Cod Penal . 
                                 
                                           MOTIVARE

In fapt , numita Ratiu Anca Silvia , participand la sedinta Consiliului Local Sighisoara din data de 26 noiembrie 2009 in calitate de Sef serviciu relatii publice al Primariei Sighisoara , respectiv aceea de functionar public , a prezentat si sustinut doua documente (anexate in copie prezentei) . Ambele documente , respectiv “Raport de specialitate” si “Informare cu privire la organizarea si desfasurarea Festivalului Sighisoara Medievala 2009” sunt o pledoarie lipsita de orice posibil echivoc in sprijinul continuarii parteneriatului public-privat dintre Consiliul Local Sighisoara si Asociatia Turistica Sighisoara , parteneriat care implica banul si patrimoniul public . 

Totodata , arat ca numita Ratiu Anca Silvia este (era la data mentionata anterior) casatorita cu numitul Ratiu Sorin , membru Asociatia Turistica Sighisoara si asociat in alt parteneriat public-privat de mare exceptie cu Primaria Sighisoara , respectiv Hotel Sighisoara .

Mentionez ca , in conformitate cu cele cuprinse in documentul "Executia bugetului de venituri si cheltuieli" anexat prezentei , SC Medieval Tour SRL Sighisoara (actionari d-nii Ratiu & Lazar) a incasat , ca urmare a parteneriatului promovat si sustinut de numita Ratiu Anca Silvia , suma de 42.267,50 RON . Asemenea , arat ca este posibil ca si alte societati comerciale care figureaza printre beneficiarii(-ele) amintitului parteneriat sa fie detinute , in tot sau in parte / direct sau prin interpusi , de sotii Ratiu .   

Actul indeplinit in baza documentelor aratate si dubla calitate a numitei Ratiu Anca Silvia par a conduce spre ipostaza prevazuta de art. 253/1 Cod Penal  , respectiv infractiunea de conflict de interese : “Infractiunea de conflict de interese consta in fapta functionarului public care, in exercitiul atributiilor de serviciu, indeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura. …” .

Anexez prezentei sesizari copii dupa documentele mentionate , precum si copii dupa “Proiectul de hotarare privind organizarea Festivalului Sighisoara Medievala” (2010–2012 , n.m.) in parteneriat cu Asociatia Turistica Sighisoara si “Executia bugetului de venituri si cheltuieli” aferent parteneriatului din anul precedent .
_________________________________________________________

Cand va fi cazul , voi publica forma finala si numarul de inregistrare .




                                                                                                                                                      

2 comentarii:

denisa spunea...

http://www.citynews.ro/mures/chestiunea-zilei-15/cetatea-sighisoara-a-ratat-finantarea-europeana-96829/

Buna ziua d-le Staicu,
duceti o lupta grea, dar dreapta. Va doresc mult succes.
Se pare ca situatia cetatii doare pe tot mai multa lume. E mare pacat insa ca cei direct responsabili si cei implicati in degradarea cetatii sunt imuni la asemenea durere.

Florin Staicu spunea...

Buna ziua .

Neplacerea nu tine de greutatea demersului , ci de faptul ca prapadesc timp pretios ocupandu-ma de chestiuni si persoane absolut detestabile .
Nu stiu daca voi avea sau nu succes , dar indiferent de asta , voi continua . Alternativa ar insemna consimtamant si este exclusa .

Va multumesc si pentru link . Intamplarea face ca exact in timp ce publicam extrase din articol am primit comentariul d-vs. .