joi, 7 aprilie 2011

Un ticalos : Valeriu Tabara (II)


      Printre documentele Ambasadei SUA din Bucuresti publicate prin amabilitatea WikiLeaks , o telegrama semnată de Thomas Delare , adjunctul fostului ambasador Crouch , avand drept subiect persoana si prestatiile numitului Valeriu Tabara :

“Valeriu Tabără este unul dintre cei mai sinceri şi influenţi susţinători ai organismelor modificate genetic" . “Obiectivul ambasadei este să ajute România să intre în UE cu o industrie biotehnologică puternic dezvoltată, precum şi cu o populaţie educată care să înţeleagă meritele biotehnologiei" (sursa aici) .

In timp ce U.E. bate moneda (cel putin de fatada) pe sustinerea agriculturii durabile , ”ministrul Tabara este preocupat de alimentele ecologice in sensul in care are grija ca aceasta sa aiba percepția de produse de lux” (conform celor declarate de G. Paun - Agent Green) . “Este acum clar ca Tabara face tot ce ii sta in putința sa compromita alternativa ecologica certificata aflata la mare cautare in Europa in favoarea OMG riscante produse de americani. Mi se pare un conflict de interese.” , a adaugat acesta (sursa aici) .

Nu vreau sa abordez chestiunea (deocamdata) presupusei nocivitati a OMG : este oarecum discutabila (in sensul ca nu este inca certificata statistic) si ceva mai dificil de apreciat . Suprimarea agriculturii ecologice si inrobirea agricultorilor care opteaza pentru cultivarea OMG este insa evidenta pentru majoritatea celor care rationeaza cat de cat . La fel si cedarea gestionarii sigurantei alimentare a Romaniei (atata cata a mai ramas) catre corporatii americane gen Monsanto , Pioneer , Syngenta , s.a.m.d. .

Prin urmare , acum avem o certitudine : promotorul “cel mai sincer si mai influent” (din punctul de vedere al beneficiarilor) al desfiintarii agriculturii durabile in Romania este Tabara . Valeriu Tabara . Tot el este cel care lucreaza neobosit si pentru infeudarea tarii fata de amintitele corporatii americane . Pentru toate astea , cum credeti ca ar trebui rasplatit ?    

sursa foto : Cotidianul

UPDATE   Pentru cei interesati de controversa OMG , un film interesant : “The World According To Monsanto” .

 

6 comentarii:

Bogdan Burghelea spunea...

Nu ar trebui să ne mai mire nimic: Valeriu Tabără a fost consilier al Monsanto.

Unii oameni sînt mai loiali mîinii care îi hrăneşte, decît ţării în care trăiesc (şi care le-a dat o funcţie).

http://www.ziare.com/valeriu-tabara/biografie

http://www.recolta.eu/valeriu-tabara-s-a-intalnit-cu-directorul-monsanto-pentru-europa-de-est/

Bogdan Burghelea spunea...

Nu trebuie să ne mire: Valeriu Tabără a fost consilier Monsantă pentru Europa de Est.

Unii sînt mai loiali mîinii care îi hrăneşte, decît ţării în care trăiesc.

http://www.ziare.com/valeriu-tabara/biografie

http://www.recolta.eu/valeriu-tabara-s-a-intalnit-cu-directorul-monsanto-pentru-europa-de-est/

Florin Staicu spunea...

In cazul celor ca numitul Tabara ma indoiesc ca poate fi vorba de loialitate . Loialitatea presupune principii , cinste si sinceritate . Este suficient sa privim fotografia de mai sus ca sa avem indoieli in ceea ce priveste capacitatea numitului de a fi loial . Iar daca ii citim biografia , indoielile devin (cel putin pentru mine) certitudine .

Anonim spunea...

si el este un organism modificat...monsato!
Tibi

Anonim spunea...

sincer? habar nu aveti despre ce vorbiti!

Florin Staicu spunea...

@ anonimul din Timisoara

Asa , pur si simplu ? Fara nici macar un singur argument ? De ce nu ne luminati daca sunteti de parere ca "habar n-avem despre ce vorbim" (de fapt scriem) ? Nu aveti timp sau nu aveti argumente ? Sau poate nu aveti nici una , nici alta ? Si de ce nu semnati postarea ? Va e rusine cu numele pe care il purtati ? Sau va simtiti mai in largul d-vs. ca anonim ?

P.S. Numitul Tabara Valeriu este , cumva , timisorean ?