miercuri, 24 august 2011

… Ori moare magaru’ , ori pierde samaru’ …



Aceasta este dictonul dupa care s-au calauzit edilii locali relativ la introducerea Regulamentului de acces si parcare auto in Cetate . Adica au tras - si continua sa traga - de timp . Din greu . Cu rea credinta si cu rea vointa . Sfidandu-ne si tinandu-ne de prosti .

In data de 09 august a.c. , cu adresa nr. 16.192 , am solicitat Primariei raspuns la trei intrebari simple si clare :

1. este adoptat Regulamentul de acces , trafic si parcare in Cetate ?
2. daca da , de ce nu se aplica ? si
3. cine si cum raspunde , concret , de neaplicarea acestuia .

Cu adresa 16.192/IX/2/10.08.2011 , am fost informat ca :

1. Regulamentul a devenit HCL Nr.128 in data de 28.07.2011 .
2. HCL respectiva a fost comunicata Institutiei Prefectului , Politiei Locale si celor de la Boss Company si de la Asociatia Turistica Sighisoara , precum si Directiei Administrarea Patrimoniului .
3. “aplicarea practica a Regulamentului se va face prin implicarea Administratorului (?!) , a Politiei Locale si a aparatului de specialitate din cadrul Municipiului Sighisoara (?!?)” .

Prin urmare , un raspuns tipic pentru edili : hotarare (in sfarsit) este , dar “aplicarea practica” se va face . Cand ? La o data neprecizata . Cu alte cuvinte , rabdare : ori moare magaru’ , ori pierde samaru’ …

Mai jos adresele :



Oarecum in aceeasi ordine de idei , in adresa 6531/XI/I/1/17.08.2011 (o “Informare adresata C.L. privind modul de derulare al contractului de concesiune nr.4/12171/2005 încheiat cu S.C. Boss Company S.R.L. pentru administrarea parcarilor”) , la punctul 10 , apar urmatoarele :

“La data intocmirii prezentei, SC Boss Company SRL a primit prin posta H.C.L. 128 / iulie 2011 privind aprobarea Regulamentului de parcare, acces si trafic in Cetatea Medievala Sighisoara zona protejata cu valoare mondiala , un exemplar din regulamentul sus mentionat, aprobat in sedinta ordinara din iulie 2011 si adresa nr.16694 /XI/1/17.08.2011 prin care s-a comunicat tarifele indexate cu rata medie anuala a inflatiei, anexa 2 la prezenta, constatand ca inca nici una din prevederile noului regulament, nu este pusa in aplicare.” (vezi aici)

Asa am reusit sa aflu si cine raspunde , in viziunea d-lui Masca , pentru neaplicarea Regulamentului : reprezentantii Boss Company .

In concluzie ,

Art. 38 al Regulamentului adoptat prin HCL 128 / 28 iulie 2011 este clar : Regulamentul intra in vigoare la data aprobarii . Asta inseamna ca aplicarea lui practica se face - respectiv ar fi trebuit sa se faca - incepand cu 28 iulie .

Art. 41 al aceluiasi Regulament precizeaza , la fel de clar , si cine raspunde pentruaplicarea practica” : primarul si “aparatul de specialitate al acestuia” .

Deci nu se va face si nici Boss Company ! …

Imediat a trecut luna de cand Regulamentul este in vigoare . Si nu este aplicat . Ostentativ , as spune . Daca in sedinta de maine nici unul dintre consilieri nu va lua atitudine si Regulamentul nu va fi aplicat de indata , voi fi nevoit sa sesizez Politia Sighisoara cu o plangere penala indreptata impotriva celui responsabil . Evident , tot sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu .     


P.S. Intre timp , Cetatea ramane sufocata de masini . Printre masini , turistii , care nu se lasa nici ei mai prejos : se comporta exact ca vitele cand vin , seara , din ciurda …

Niciun comentariu: