sâmbătă, 10 decembrie 2011

2012Un motto tardiv : „Dacă nu schimbăm directia , este posibil să ajungem exact acolo încotro ne îndreptăm .”


In trei saptamani intram in 2012 . Acest an va fi , foarte probabil , ultimul an in care lumea va mai semana cu lumea in care am trait si pe care , in diferite grade , o cunoastem* .

Pana acum cativa ani , mersul lucrurilor era mai dificil de patruns . Imi amintesc de felul in care eram privit de cei cativa - putini - cu care discutam cate ceva pe marginea subiectului ; era in cautatura lor si neincredere , si surprindere , si un fel de teama banuitoare in ceea ce ma privea .

       Astazi lucrurile sunt incomparabil mai clare . Nu le vad sau le vad dar nu le inteleg doar cei excesiv de saraci cu duhul .

Sistemul paraie din toate incheieturile . Cu fiecare ceas care trece , suntem tot mai departe de fereastra de decizie si din ce in ce mai aproape de punctul haosului**; nimic din ceea ce este omeneste posibil nu mai poate intoarce (sau macar incetini) procesul .

Si in al 12-lea ceas , lacomii lumii persevereaza .

    Urmaresc , aproape cu detasare , manevrele facute la nivel de conducerea UE . Absolut tot ceea ce se intreprinde are in vedere exclusiv protejarea intereselor neomenesti ale marii finante internationale si a corporatiilor create de aceasta . In planurile acestor nebuni omenirea chiar nu conteaza . Nu conteaza nimic , dar absolut nimic , in afara BANULUI . A profitului . A puterii iluzorii pe care le-o promite , mincinos , BANUL . Pentru BANI , lacomii isi sacrifica nu numai sufletul , ci si prezentul si viitorul actualei civilizatii .

La televizor , majoritatea analistilor de jurna si a formatorilor de opinie bine renumerati bat campii si , in pofida evidentelor , se straduiesc sa  escamoteze adevarul . 

Ce va urma , concret ? Greu de anticipat . Un lucru este insa cert : orice sistem complex suporta o doza limitata de stres . Cand aceasta doza depaseste capacitatea de absortie a sistemului , acesta se transforma , aproape intotdeauna brusc , in altceva . Cuvintele cheie sunt transforma , brusc si altceva .

        Daca vom avea zile , detaliile le vom trai .

Precum sus , asa si jos .

Lacomii care s-au instapanit peste Sighisoara ii dau inainte cu turismul . Proaspat condamnatul nostru primar a convocat Consiliul local in sedinta extraordinara pentru a aviza “Crearea şi dotarea unui Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică în municipiul Sighişoara” si pentru a aproba  “contractul de asociere în participaţiune între Municipiul Sighişoara – Muzeul de Istorie şi „Asociaţia Progresson” (vezi aici) . Devine dureros de evident ca alesii , in majoritatea lor , se manifesta ca si cum nu reusesc sa priceapa chiar nimic din ceea ce traiesc .

… Iar ceea ce traim seamana din ce in ce mai mult cu cele intamplate in mai 1453 , in timpul asediului Constantinopolului . Tragicomedia capata accente grotesti … 

Cand sandramaua se va narui peste capetele noastre , sper sa fiu intr-o forma suficient de buna … 


* Fara legatura cu predictiile atribuite mayasilor , predictii pe care nu le pot nega , dar nici nu mi le pot insusi (pur si simplu nu am date suficiente - respectiv cele pe care le am sunt dificil de verificat - pentru a putea opta pentru una din alternative) .  

** vezi Teoria haosului , respectiv “Punctul haosului” (autor Ervin Laslo) .

Niciun comentariu: