miercuri, 25 ianuarie 2012

Cand Dumnezeu vrea sa piarda pe cineva , mai intai ii ia mintile …



Am urmarit cu interes “interventia cu romanii” anuntata inca de ieri de (inca) presedintele Basescu . Daca ar fi s-o caracterizez intr-un cuvant , as oscila intre jalnica si penibila . Dintre toate cuvantarile neinfricatului barbat de stat , aceasta este de departe cea mai jalnica (penibila) .

Pentru cei care nu au urmarit-o (pe ea , pe interventia cu romanii) , iata esentialul :

- nu sunt dictator - (va cer) sa ma credeti pe cuvant ;

- in ciuda nemultumitilor , voi continua exact ca pana acum ;

- nu demisionez (de principiu) ,

- daca voi nu ma vreti , eu va vreau .

Omul a devenit intruchiparea vie a unui adevar axiomatic : puterea tampeste .

Si dumnealui , si cei si cele din camarila dumnealui - politicienii in general , nu reusesc sa inteleaga un adevar evident pentru orice om zdravan la cap : nu numai ca nu poti pretinde , dar nici macar nu poti aduce vorba despre sacrificii si austeritate imbracat in costume de mii de euro , cu ceasuri de aur de zeci de mii de euro ostentativ atarnate la incheietura mainii si tolanit pe banchetele unor masini de zeci si sute de mii euro , toate platite din banii japcuiti de la cei carora le pretinzi intelegere si sacrificii … Pur si simplu nu poti !

Spre exemplu cand tu , Udrea , o moldoveanca* parvenita cu un trecut si un prezent cel putin dubioase , cocotata pe tocuri de 2.000 de euro , accesorizata cu o geanta de 7.000 de euro si drapata intr-o creatie de 14.000 de lire sterline , le ceri celor cu burta lipita de spinare rabdare si austeritate , nu numai ca nu esti credibila , dar ii sfidezi si ii provoci . 

Sursa : Adevarul .

Si din aceasta perspectiva , repet ceea ce am afirmat in decembrie : acest an va fi , foarte probabil , ultimul an in care lumea va mai semana cu lumea in care am trait si pe care , in diferite grade , o cunoastem .


* am fost tentat sa atarn un atribut dupa moldoveanca , dar ar fi fost un pleonasm ...


Niciun comentariu: