miercuri, 1 februarie 2012

Fățărnicie …



Ma umplu de scarba fatarnicia profesata cu asiduitate de cei de la Antena 3 , care pe de o parte plang cu lacrimi de crododil de grija Rosiei Montane iar pe de alta ne indoapa in draci cu reclame platite de Gold Corporation (reclame in care diversi nefericiti - de buna credinta , dar saraci cu duhu’ - cheama nenorocirea asupra lor si asupra noastra)

 
Ma ingretoseaza si ticalosia ipocrita a misiților de la Gold Corporation . Este evident pentru orice om rational ca o corporatie urmareste intotdeauna exclusiv profitul . Gheseftarii care trag sforile acestei escrocherii NU sunt preocupati deloc nici de bunastarea comunitatii , nici de conservarea vestigiilor istorice , nici de protectia mediului , nici de oameni , nici de nimic altceva in afara BANULUI . Castigat cat mai rapid si cu investitii si cheltuieli minime . 

Aud tot felul de povesti nemuritoare despre cum garanteaza ei de toate inclusiv dupa inchiderea exploatatiei si ma cutremur gandindu-ma la cat de prosti ne tin (si) ei . Si sunt sigur ca de indata ce vor obtine avizele care le lipsesc (si le vor obtine) si vor deschide santierul , isi vor da arama pe fata si se vor comporta exact ca cei doi nelegiuiti care distrug raurile montane Capra , Buda si Otic (Arges) … Si aia doi lacomi locali (Gheorghe Badea si Valentin Visoiu) au promis una pana s-au vazut cu sacii-n caruta , dar fac o cu totul alta acum , dupa ce au deschis santierele ! Luati la intrebari de presa , le - si ne - rad in nas si-i dau cu dezvoltarea si progresul !  


Pentru toti acesti ticalosi , pedeapsa ar trebui sa fie una singura si aplicata rapid : streangul .

Ponta & Antonescu , cei doi siamezi “lideri ai opozitiei” (PC-ul este o caricatura sinistra) , isi trambiteaza disponibilitatea de a intra in greva parlamentara - si , implicit , de a renunta la veniturile aferente fonctiei - neuitand insa sa sublinieze , in trecere , suferinta financiara pe care sunt gata s-o indure pentru salvarea țarisoarei din ghearele jivinei portocalii . Uita insa sa aminteasca (printre altele) de veniturile lunare ale consoartelor - ambele figurante in Parlamentul European . Adica peste 7.000 de euro lunar ! Halal sacrificiu … De la astia asteptam noi izbavirea ?

Ca veni vorba : este de neacceptat ca un roi intreg de trantori sa fie platiti - din banii japcuiti de la noi - cu asemenea sume exorbitante* . Nu exista nici o justificare rationala - si cu atat mai putin una morala - pentru o asemenea destrabalare sfidatoare . In conditiile in care majoritatea salariilor si a pensiilor sunt undeva in jurul a 150 euro , raportul (1:47) este nu intolerabil , ci demential de-a dreptul .   

Conform regulii celor trei de zece , societatea romaneasca nu numai ca este extrem de instabila , ci este in punctul in care explozia este garantata .


* Si asta exact in timp ce noua ne este impusa cu forta austeritatea . Si stransul curelei . … Peste toate , acesti paraziti au si incredibilul tupeu sa ne vorbeasca despre sacrificiu si solidaritate 

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cu respect,

Sunt multi in trustul Intact care nu beau coca-cola si probabil nu mananca nici carne. Totusi sunt reclame la Coca-Cola si la carne de asemenea.

Nu poti refuza cuiva dreptul de a isi face publicitatea pentru ca nu iti place un produs sau o idee pe care o promoveaza. E ilegal si discriminatoriu in acelasi timp (conform mandrei tari in care ne aflam)

Sunt total impotriva proiectului " rosia monatana" pentru ca noi cu cianura iar ei cu aurul. La fel si cei de la antene, la fel si Dvs. si multi alti.

Legea ii obliga sa difuzeze obsedant "oameni care nu vor decat sa munceasca".

In rest, motive multe si la mine sa imi fie cateodata scarba de antene...

Florin Staicu spunea...

Cu la fel de mult respect ,

Nu stiu daca ceea ce afirmati in legatura cu legea care te obliga sa faci ceva impotriva constiintei tale este exact sau nu si nici nu am - pe moment - dispozitia necesara sa verific . In plus , in cazul particular consider aspectul legalitatii lipsit de importanta . Stim prea bine ca nu intotdeauna ceea ce este legal este si moral . Ajunsi in acest punct , suntem in fata unui aparent paradox , pe care fiecare il rezolva functie de principii (daca le are) si de disponibilitatea la compromis .

Personal , pot sa va asigur ca nu as respecta o asemenea lege niciodata , indiferent de consecinte .

Apoi , abordarea chestiunii (si exemplul pe care l-ati ales sa va ilustrati punctul de vedere) mi se pare usor avocateasca . Ca veni vorba de avocati si de exemple illustrative , o sa va dau si eu un exemplu :

Am cunoscut un avocat , relativ simpatic si culant , care se fâțâia pe la diverse intalniri ale celor care se opun(-eau) abuzurilor establishmentului local , revendicand pozitii si principii asemanatoare . Asta pana mai anul trecut , cand , peste noapte , a devenit aparatorul platit al unui asemenea individ abuziv intr-o chestiune legata direct de o manopera ilicita care a condus nemijlocit la degradarea vietii in comunitatea noastra . Ipostaza este , cu certitudine , legala , dar cat de morala este ? Cata incredere va inspira respectivul ? L-ati crede pe cuvant ?