miercuri, 30 mai 2012

Urechea toaca (III)


Primesc raspuns la aresa 9.671/02.05.2012 . Functionarii Primariei , obisnuiti sa minta dupa cum respira , ma mint in scris . In facsimil , adresa inaintata de mine si raspunsul primit :


Iata si documentele anexate raspunsului .


Mai jos , fotografiile celor cinci (cinci , nu patru) cioate :


        Drept raspuns , maine voi depune la registratura Primariei urmatoarea adresa :

       

            CATRE
PRIMARIA  MUNICIPIULUI  SIGHISOARA

Referitor la adresa 9.671/28.05.2012

Subsemnatul Staicu Florin , domiciliat in Sighisoara , str. Manastirii nr. 8 , fata de cele cuprinse in adresa d-vs. cu nr. de mai sus , fac urmatoarele precizari :

Mintiti in scris cu un aplomb remarcabil ; numai in ultimele trei luni ati taiat cel putin treisprezece arbori (noua la baza versantului Cetatii si patru in parc) . In ultimii trei ani am fotografiat peste treizeci si patru de arbori taiati , in principal in Padurice .

Este ciudat cum exact arborii de pe amplasamentul viitoarei parcari au prezentat "putregai la baza si crengi uscate in coronament (?!)" . Am examinat si fotografiat cioatele : opt dintre cei noua arbori taiati (noua , nu patru , cum mintiti d-vs. in scris ) erau perfect sanatosi .

In alta ordine de idei , cine si dupa care criterii hotaraste care sunt arborii care "prezinta pericol pentru cetateni" ? In lipsa unui protocol clar si facut public , ramane discretionarul si abuzul .

In plus , afirmati in scris ca nu ati considerat necesar sa inventariati si sa gestionati conform legii un bun apartinand comunitatii , masurabil si cu valoare certa . Intelegeti situatia in care va aflati ?   

Pentru cele aratate anterior si fiindca ati incalcat abuziv prevederile art. 71 din O.U.G. 195/2005 , voi  sesiza Parchetul . 

          Sighisoara
        31 mai 2012                                        Staicu Florin     




UPDATE 19.50 :

Impins de un fel de presentiment , imediat dupa postarea articolului cobor la locul faptei sa mai verific o data situatia . Cautand cu atentie , mai gasesc patru cioate acoperite superficial cu pamant .

Prin urmare , s-au taiat nu patru , ci noua arbori .

Maine , dupa ce inregistrez adresa , voi solicita d-lui Maior A. (cel care a intocmit raspunsul) sau d-lui Pop Mircea (director Serviciu Public Gospodarie) sa coboare cu mine la fata locului , sa numaram impreuna cioatele . Tot maine voi face fotografii si le voi adauga celor deja postate .

UPDATE 31 mai :

Am fost la Serviciul Public de Gospodarie al Primariei . Deoarece dl. director Pop avea in program participarea la sedinta C.L. , am stabilit sa confruntam sustinerile colegilor d-lui cu realitatea din teren maine dimineata .

UPDATE 1 iunie :

In jurul orei 13.00 m-am intalnit cu dl. Pop , care mi-a comunicat ca a fost la fata locului si a numarat cioatele . Sunt noua , nu patru (cum a sustinut in scris) . Am convenit sa sesizeze dansul Politia Locala , pentru sanctionarea celor raspunzatori . Evident , in perioada urmatoare voi verifica daca nu cumva a uitat .

Totodata , am aflat ca autorizatia de construire a parcarii este expirata , cu toate consecintele care decurg de aici .         

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ar fi frumos ca buni cetateni ce suntem sa facem o fapta buna si sa plantam noi copaci tineri si sanatosi in locul cioturilor ramase...

Sa vedem ce se intampla, cresc mari si frumosi !? se imbolnavesc!?...

Poate impreuna chiar cu domnii citati de Dvs, sau de ce nu chiar cu domnul primar in functie (ii dam si tenta electorala evenimentului cu aceasta ocazie)

Florin Staicu spunea...

Ar fi fost si mai frumos daca inainte de a va exprima opinia ati fi citit cu atentie intreg articolul , inclusiv documentele publicate in facsimil .

Asa ati fi putut afla ca in zona respectiva nu se pune problema de a (re)planta vreun arbore , nici macar cu titlu experimental , dintr-un motiv pe cat de simplu , pe atata de ilegal : suprafata a fost defrisata nu pentru ca arborii ar fi fost bolnavi , ci pentru a elibera locul in vederea infiintarii unei parcari .

P.S. ... Si ar fi fost de-a dreptul minunat daca ati fi avut (sa-i zicem) bunavointa sa va semnati comentariul .

Anonim spunea...

Am citit tot articolul... Eram doar ironic. Cunosc demult dorinta acerba de a avea parcare acolo.

"Un sendvis si o cola"... nu as vrea sa devin total antipatic sau total deranjant celor care deja "ma iubesc" in minunata cetate.

Toate bune!

Florin Staicu spunea...

De cand ma stiu mi-a fost indiferent ce cred unii sau altii despre mine . De obicei spun ceea ce gandesc indiferent pe cine deranjez , si asta nu ma face prea simpatic .

Banuiesc cine sunteti . Cred ca ar trebui sa va insusiti opiniile .

Cele bune ,