miercuri, 9 mai 2012

... Urechea toaca (I)



De cativa ani buni (aproape 15) , intre mine si Primarie se desfasoara un fel de dialog al surzilor : eu intreb una , trantorii* din Primarie se fac ca nu pricep si-mi raspund alta . Motivul : in general , raspunsul la obiect i-ar incrimina si le-ar crea probleme (in unele cazuri inclusiv de natura penala) . Mai jos un exemplu concret : 

                          Intrebarile   ...     si raspunsurile .

Ca sa nu las lucrurile in coada de peste , maine voi solicita precizarile care urmeaza :

 
                           
                CATRE

PRIMARIA  MUNICIPIULUI  SIGHISOARA

Referitor la adresa nr. 9.669/XI/I/1/04.05.2012

Subsemnatul Staicu Florin , domiciliat in Sighisoara , str. Manastirii nr. 8 , prin prezenta va supun atentiei urmatoarele :

In opinia mea motivata , adresa d-vs. nr. 9.669/XI/I/1/04.05.2012 este o noua mostra de escamotare a sensului intrebarilor adresate de subsemnatul catre d-vs. .

Concret , prima mea intrebare era simpla si clara : cand veti marca perimetrul (colturile) teraselor din Piata Cetatii ? Raspunsul la aceasta intrebare ar fi trebuit sa fie , pur si simplu , o data . Nu ma intereseaza in nici un caz notele de serviciu pe care vi le trimiteti intre d-vs. cu scopul evident de a va acoperi - nu pot evita cuvantul - indolenta .

Hartiile nu pot fi substituite faptelor . Iar faptul ca cei din Directia de Gospodarire Comunala tergiverseaza - din motive obscure si nu prea - indeplinirea anumitor sarcini nu va scuza . Din contra . 

Asemenea si in ce priveste a doua intrebare . Si activitatea Serviciului Public de Politie Locala trebuie verificata , din exact acelasi motiv : hartiile cu anumite sarcini transmise sunt frumos indosariate , iar rezolvarea acestora este tergiversata si amanata catre calendele grecesti . Intre timp , petentii insistenti sunt tinuti de prosti si sunt plimbati de la Ana la Caiafa .

Intrebarile urmatoare erau la fel de simple si de clare ca si precedentele : Este legala ingradirea , cu de la sine putere , a domeniului public/cailor de acces ? Daca da , pot ingradi si eu cu un gard de lemn parte din strada Piata Muzeului ?   

D-vs. ati gasit de cuviinta sa-mi serviti in raspuns un citat luat nu stiu de unde ("ingradirea terenului ocupat de terasa") , denaturand cu perversitate sensul intrebarii , care se referea explicit la ingradirea fara drept a domeniului public/cailor de acces . Subsecventei nu v-ati mai obosit sa-i denaturati sensul : pur si simplu ati ignorat-o .

Prin urmare , repet intrebarile :  

1. Cand veti marca perimetrul (colturile) teraselor din Piata Cetatii ?

2. Cand credeti ca cei insarcinati cu verificarea modului in care sunt respectate contractele de inchiriere in discutie isi vor face datoria ?

3. Este legala ingradirea , cu de la sine putere , a domeniului public/cailor de acces ? Daca da , pot ingradi si eu cu un gard de lemn parte din strada Piata Muzeului ?

Fata de cele aratate , solicit raspuns punctual si la obiect .

  Sighisoara
10 mai 2012                                     Staicu Florin



P.S.  Cum o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte , iata cum stau lucrurile :


Subliniez : conform contractului de inchiriere , terasa in cauza are - ar trebui sa aiba - latura scurta de 2,5 m. incepand de la zidul imobilului ... Tinand cont de faptul ca un singur modul din gardul din fotografie are cca. 1,5 m , puteti face singuri aprecierile de rigoare . 



* Denominarea este cu titlu ilustrativ . In fapt nu trebuie uitat ca , spre deosebire de cei amintiti , trantorii au totusi o utilitate indiscutabila ...

Niciun comentariu: