sâmbătă, 30 iunie 2012

Politica faptului implinit (III)



Cu o intarziere apreciabila (de cca. 30 zile) , primesc raspuns la intrebarile puse Primariei in legatura cu mutilarea parcului situat in proximitatea  Turnului Cizmarilor . Un raspuns sec si partial , avand anexate un numar de hartii intocmite parte de S.C. Garden Center Group SRL Bucuresti (cei care au drenat banu' comunitatii si cu ocazia rasolirii lucrarilor de repavarea Cetatii) , parte de Ocolul Silvic Sighisoara , parte de Primaria Municipiului Sighisoara . In facsimil , adresa 9.552/27.04.12 si raspunsul primit :


Asupra Garden Center Group SRL nu vreau sa ma opresc acum ; firma este cunoscuta ca un cal breaz in intreaga tara pentru apetenta cu care trage la banu' public . In Cetate , opera 'mnealor se vede cu ochiu' liber si poate fi evaluata de orice interesat ... Pentru portofoliu firmei in general , o simpla cautare pe Internet va fi suficienta . Si edificatoare .

Cu specialistii de la Ocolul Silvic , lucrurile sunt , cel putin in ceea ce ma priveste , clare : din silvicultura romaneasca a mai ramas doar partea cu exploatarea fara mila si fara alte reguli in afara de regula de aur* . In rest , vrafuri de hartii care acopera faradelegile celor care ar trebui sa apere padurea si tupeu cat cuprinde ... Romania nu mai are nici silvicultura , nici silvicultori ; are parchete si are drujbasi .

Revenind la obiect , voi rezuma cele citite in hartogaria primita :

1. Conform PR. Nr. 7 / 2011 , din fostul parc , in suprafata initiala totala de 1.250 mp. , au mai ramas doar 495 mp. spatiu verde . Restul s-au metamorfozat in suprafata parcare (120 mp.) si alei pietruite , tarifate la mp. (510 mp.)** . O suprafata de 125 mp. s-a volatilizat cu totul ...      

2. Conform bunelor moravuri ale edililor , doi tei vigurosi au fost toaletati de la colet . Din "Refeferatul privind taierea a doi arbori din parcul aflat in amenajare (...)" , aflam ca respectivii tei prezentau "scorburi si crapaturi" care ii faceau "potential periculosi" . Si cum "recentele lucrari de amenajare a parcului reprezinta o  oportunitate pentru taierea celor doi copaci (!?!)" iar cooperantii specialisti de la Ocol au percutat prompt si au emis un "Act de punere in valoare" si o "Autorizatie de exploatare" , iubitorii naturii din cadrul Primariei Sighisoara ce sa faca ? Au fructificat oportunitatea si au bagat drujba-n ei ... 

De remarcat ca intre referatul celor de la Primarie , actele emise de drujbasii de la Ocol si situatia de fapt exista o serie de inadvertente ciudate asupra carora voi cauta sa ma lamuresc inainte de a sesiza instanta de judecata .
...

Consider taierea teilor drept un afront personal pentru care ii tin responsabili pe numitii Danesan , Velicu si , pentru obraznicie , pe Pascu . Indiferent de cat va trebui sa astept , cu proxima ocazie ma voi achita de obligatie . 

3. Parcul astfel amenajat si botezat , pe sest si in dispretul legii , Petofi Sandor , asteapta acum aducerea statuii marelui iubitor de romani .

Odata amplasata , aceasta statuie va desavarsi transformarea parcului in loc de pelerinaj pentru iredentistii maghiari de pretutindeni .

Consider ca de aceasta ofensa adusa unei parti a comunitatii romanesti (si nu numai) este responsabil exclusiv primarele Danesan . N-o voi uita si n-o voi ierta .      
...

In facsimil , documentele anexate raspunsului : 


 

 


* Regula de aur : cine are aur face regula .
** Toata distractia cu amenajarea ne-a costat (daca devizul initial nu a fost umflat intre timp) 272.862,24 lei (respectiv cca. 70.000 euro) .
.

2 comentarii:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Florin Staicu spunea...

Am observat si eu si nu (va) ascund ca situatia ma indigneaza . L-am intrebat inca o data pe primare care a fost ratiunea pentru care a consimtit la aceasta manopera perversa ... Raspunsul a fost , in rezumat , "acum nu mai este nimic de facut" .

O sa incerc sa gasesc sprijin pentru promovarea unei HCL prin care statuia iubitorului de romani Petofi sa fie flancata de statuile lui Eminescu si de cea a unui poet reprezentativ pentru sasi .

Astept sa-mi dezvaluiti numele d-vs. si sa-mi spuneti si ce parere aveti despre "amplasarea bustului" . Presupun ca stiti unde ma gasiti .