sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Despre Grupul de Dialog Social si Revista 22 (II)



"La ordinul lui Soros, pentru a-și ascunde originile, conducerea GDS-ul s-a lipit de partidele istorice reînfiinţate după 1989 (PNȚ, PNL și PSDR), reunindu-le în anul 1991 într-o alianță politică și electorală numită Convenția Democratică. În 1996 această alianță penetrată și dirijată de GDS a distrus din partidele istorice, aducându-l la preşedinția României pe secretarul PCR al Universității București - Emil Constantinescu.

Numeroşi membri ai GDS şi ai Reţelei Soros au beneficiat din nou de favoruri înalte, începând din 2004 când președinte a ajuns Traian Băsescu, conform alternanței la putere decisă de la Washington. Andrei Pleşu şi fosta şefă a Fundaţiei Soros, Renate Weber, au fost numiţi consilieri la Cotroceni, Vladimir Tismăneanu (fiul lui Leon Tismineţchi zis Ciungul, stabilit în România după 23 august 1944, demnitar în cadrul CC al PCR ) şi Horia Roman Patapievici (din 1999 membru al CNSAS, șef al Institutul Cultural Român în perioada 2005-2012, fiul lui Dionis Patapievici traducător al Armatei Roșii, devenit director al Direcției Circulație Monetară la BNR și reprezentat al RPR la CAER), au ajuns în fruntea unor instituţii guvernamentale (ICCMER şi ICR). Monica Macovei a fost și ea pusă ministru al Justiției, Cristian Preda, fost consilier prezidenţial şi la Băsescu şi la Constantinescu a ajuns europarlamentar PDL, fostul membru al CC UTC, Mihai Răzvan Ungureanu, bursier Soros, dar şi al controversatului afacerist mondial Marc Rich, a fost numit ministru de Externe, șef la SIE și premier. Astăzi școala GDS își prezintă permanent viziunea asupra societății prin Cristian Pîrvulescu, Andreea Pora, Traian Ungureanu (redactor Europa Liberă, post coordonat de CIA, în prezent eurodeputat PDL), Alina Mungiu-Pippidi, Emil Hurezeanu (fost director al departamentului românesc al Europei Libere), iar canalele media îi servesc maselor ca pe niște oracole supreme.

Privind înapoi în timp, observăm că reformele acestor doua pseudo-elite au produs desființarea a 80% din capacitățile industriale clădite de români în socialism, lăsând fără loc de muncă peste 3 milioane de oameni, obligați în cel mai fericit caz să-și câștige existenta lucrând în străinătate. Tot ce au creat pseudo-elitele postdecembriste a fost doar cârpăceală și improvizație, cosmetizată propagandistic după modelul școlii noi occidentale. În rest, a fost vorba doar de acea cale simplă de înlocuire unor oameni cu alții mai slab pregătiți, dar mai lacomi decât ei și obedienți Casei Albe, pentru a pune bazele corupției generalizate în România. Ideea centrală fiind cine nu fură sau nu se căpătuiește este un prost. Corupția s-a transformat astfel din simpla găinărie și ciubucăreală a epocii Ceaușescu într-o adevărată industrie, cu un întreg păienjeniș al intereselor de clan, grup și cumetrii. Acesta fiind matricea impusă României de SUA încă din 1989 și care aduce la putere invariabil rebuturi umane, indiferent de partid. De aceea ne este așa de greu să ne identificăm cu clasa politică aflată la putere, prin rotație în România în ultimii 22 de ani.

Nu pot să nu remarc și spiritul de autoconservare de care a dat dovadă Securitatea. Ea fiind cea care a creat, a dirijat, protejat cele doua pseudo-elite profitoare și le-a facilitat contactele cu reprezentanții autorilor războiului secret dus prin operații sub acoperire împotriva economiei socialiste (vezi: România, ţinta celei mai mari operaţiuni de spionaj economic din ultimii 40 de ani).

Deși Securitatea nu s-a implicat în sezonul de tragere din decembrie 1989, ambele grupuri nășite de ea s-au instalat și au deținut puterea neîntrerupt timp de 23 de ani. Ca recompensă, în perioada de așa-zisă Tranziție, ofițerii săi activi și cei acoperiți au fost cei care au obținut statutul de prosperi oameni de afaceri, primind fără nici un temei de la pseudo-elitele profitoare, părți importante din avuția națională."

Autor : Valentin Vasilescu , fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni .
...    

Iata si "romanii" protagonisti ai intamplarilor din aceasta a doua parte a eseului scris de Valentin Vasilescu :

Emil Constantinescu - evreu

        Renate Weber - evreica ?

        Vladimir Tismăneanu - evreu

        Horia Roman Patapievici - evreu

        Mihai Răzvan Ungureanu - evreu

        Marc Rich - evreu

        Emil Hurezeanu - evreu ?
       
        Alina Tatiana Mungiu-Pippidi - origine etnica incerta 
.

6 comentarii:

razvan coltea spunea...

Interesant punctul de vedere al autorului.Am indoieli referitoare la originea evreiasaca a lui Emil Constantinescu.Dar de restul nu ma mira.Chiar daca nu tot ce sustine este adevarat un lucru este cert si anume distrugerea economiei romanesti.Simtind probabil ca timpul nu maia are rabdare cu ei l-au pur pe dl."unguent" prim ministru cu scopuri foarte precise si rapid de executat.Inca nu le-a iesit in totalitate.
PS.Sa ne aducem aminte de incercarea de dezmebrare teritoriala pusa la cale in 1990 urmata de desele vizite ale lui Lantos.N-a tinut la noi dar a tinut in Yugoslavia si Cehoslovacia.Si atunci ne-au lucrat economic.

Florin Staicu spunea...

Care din sustinerile autorului le presupui ca fiind neadevarate ?

In ceea ce priveste originea etnica a fostului presedinte Constantinescu , reproduc un scurt text semnat de prof. univ. Ion Coja , un om bine informat si care are proprietatea termenilor :

"(...) Emil Constantinescu şi Traian Băsescu nu au o apartenenţă etnică cert românească şi s-au ferit s-o lămurească. După ştiinţa mea, mama lui Emil Constantinescu este evreică şi se trage dintr-o familie de evrei anarhişti, izgoniţi din Elveţia şi pripăşiţi în Rusia înainte de 1918, în Basarabia mai exact. (...)"

In afara de asta , si Emil Constantinescu a fost parte activa a manoperelor indreptate impotriva poporului roman . Stii si tu si stiu si eu ca nu poti ajunge intr-o pozitie cat de cat importanta in ierarhia structurilor de stat daca nu esti agreat de papusarii din umbra si nu esti filosemit sau (preferabil) jidan ...

razvan coltea spunea...

Este posibil ca si Emil sa fie alogen.De fapt nu ma mai mira nimic mai ales daca tinem cont de tot ceea ce s-a intamplat in ultimii 23 de ani.Daca ce sustine autorul este adevarat inseamna nu numai ca acest popor a fost manipulat dar a fost manipulat perfect.Rezultatele se vad cu ochiul liber.Intrebarea e daca vom reusi sa iesim din aceasta situatie.

Florin Staicu spunea...

Marea manipulare - mare si grosolana - a fost pusa in opera in decembrie '89 . Atunci ne-am taiat craca de sub picioare ... Restul a decurs in virtutea inertiei .

In ceea ce priveste intrebarea pe care ti-o pui , raspunsul este simplu : cum regula imuabila este permanenta schimbare (panta rhei) , vom depasi cu certitudine si actualul status quo , oricat de mult si-ar dori unii ca lucrurile sa ramana neschimbate ...
Intrebarea cu raspuns incert este cum anume si cand se vor schimba lucrurile .

razvan coltea spunea...

Din pacate nu cu actuala clasa politica. In primul rand ar trebui reinviat sentimentul national si constientizarea faptului ca nu suntem ultimii oameni din superba Europa.Ca prim pas eu personal am achiesat la o capmanie promovata de Antena3.Mi-am pus Tricolorul in geam.Sper sa am ocazia sa fac in viitor si alte fapte mult mai concrete.

Florin Staicu spunea...

Actuala clasa politica nu este cauza , ci este una din consecintele sistemului socio-politico-economic . Schimbarea status quo-ului va presupune obligatoriu schimbarea acestui sistem .