luni, 12 noiembrie 2012

Despre Grupul de Dialog Social si Revista 22 (III)



Ca o continuare la eseul d-lui Valentin Vasilescu , cateva randuri despre o caracteristica proprie activistilor care roiesc in jurul GDS  :

Fara exceptie , toti traiesc plenar nefericirea de a fi romani . Ii vezi cum sufera crancen cand li se aminteste acest fapt si cum incearca , in cele mai ciudate moduri , sa minimalizeze aceasta apartenenta . In acest scop ,


Toti se declara cosmopoliti , internationalisti si cetateni ai lumii , desi putini dintre ei inteleg consecintele a ceea ce sustin .

Toti reactioneaza vehement la orice manifestare a spiritului national romanesc . Subliniez romanesc , fiindca nationalismul american , israelian  si/sau maghiar - spre exemplu - li se par absolut admirabile .

Toti lupta la baioneta impotriva ortodoxiei . Si asta nu pentru ca ar fi , neaparat , atei fundamentalisti . Spre exemplu , celor mai multi dintre ei protestantismul li se pare cel putin tolerabil ! Asta ca sa nu amintim de iudaism , care este intangibil ... Ca veni vorba , va puteti inchipui un film ca de acum celebrul "Dincolo de dealuri" care sa ia la refec apucaturile hahamilor si sa fie si premiat la Cannes ? Eu nu ...

Toti au tendinta sa imbunatateasca limba romana cu termeni si expresii americane si majoritatea vorbesc , atunci cand se dau in spectacol , o limba romana cu inflexiuni de Brooklyn fara sa realizeze cat de ridicoli sunt .

Toti au cuvinte de ocara pentru inaintasii nostri si toti depun eforturi considerabile sa conteste orice umbra de eroism atribuita acestora . Cu toate ca in marea lor majoritate nu-si cunosc istoria decat dupa calomniile colportate de agentii de influenta scoliti si platiti de serviciile aliatilor , toti au pareri ferme si nu suporta contraziceri . Cei care deviaza de la linia impusa de ideologii estabilishmentului (din care fac parte romani ca Djuvara , Tismaneanu , Patapievici , s.a.m.d.) sunt stampilati drept nationalist-extremisti-comunisti care trebuie , in spiritul bunelor practici democratice , demascati si izolati , preferabil judecati formal si incarcerati .

Toti au cuvinte de ocara pentru acest popor . In opinia lor , romanii sunt lasi , lenesi , mincinosi , hoti , betivi , imorali , pe scurt numai buni de ridicat in streang (vezi textele romanului Patapievici) . Toti , cu exceptia LOR .
...

In afara celor amintite , parte dintre aceste lichele invoca drept argument teorii stiintifice de valoare indoielnica si si rastalmacite cu rea credinta pe deasupra , cum ar fi , spre exemplu , teoria ascendentei amestecate . Conform acestei interesante teorii , bosimanii , japonezii , tiganii si norvegienii au bunici  comuni , diferentele evidente dintre ei fiind aparente si lipsite de importanta  . Daca respectivii si-ar impinge pseudo-rationamentul catre ultimele consecinte , ar ajunge la Adam si Eva sau , dupa caz , la coacervatele Oceanului Primordial ...
...

Ma intreb uneori ce anume s-a intamplat cu acesti nenorociti ... Ce resorturi s-au stricat in mintea si in sufletul lor de au ajuns sa  batjocoreasca si sa tradeze neamul caruia ii apartin sau , dupa caz , care i-a acceptat/tolerat ? Si oare cum au ajuns sa decada si sa se ticaloseasca intr-atat incat sa-si perverteasca cu buna stiinta limba materna ?... Si oare care ar trebui sa fie pedeapsa potrivita pentru asemenea josnicii ?...
...

4 comentarii:

razvan coltea spunea...

Este absolut corect totul.Oare ce pedeapsa ar merita?

Florin Staicu spunea...

In opinia mea , pentru cazurile de defetism ordinar (defetism , fiindca suntem in plin razboi axiologic si economic) pedeapsa ar trebui sa fie confiscarea averii imobile , retragerea cetateniei , expulzarea si interdictia de a mai reveni vreodata in Romania .
Pentru cazurile de inalta tradare (tradare intr-un sens mult mai larg decat cel prevazut in actualul Cod Penal) pedeapsa nu poate fi decat una , respectiv pedeapsa cu moartea .

razvan coltea spunea...

Sunt de acord chiar si cu pedeapsa cu moarte intr-un anumit context.Din pacate nici cele mai putin grave pe care le-ai enumerat nu sunt posibile in momentul de fata.S-ar invoca probabil ca delictul de opinie intr-un stat democratic nu poate fi incriminat.Singura pedeapsa pe care eu o vad aplicabila in momentul de fata este exact publicarea a astfel de articole care sa-i dea in fapt pe acesti indivizi.In final sa nu mai poata iesi pe strada, daca nu de rusine pentru ca probabil nu au asa ceva, macar de o omeneasca teama de un scuipat pe care l-ar putea incasa.
PS.Ti-l mai amintesti pe superintelectualui Sabin Gherman si al sau aptel"M-am saturat de Romania"? Se pare ca s-a saturat atat de tare incat modereaza o emisiune politica la o televiziune din Cluj.

Florin Staicu spunea...

Pe de o parte , tradarea nu este o opinie , iar defetismul este o categorie de opinii false , exagerate sau/si tendentioase relativ la starea natiunii/tarii , opinii care pe timp de razboi sunt sanctionate oriunde in lume .

Pe de alta parte , delictul de opinie este deja sanctionat penal in majoritatea statelor "democratice" , inclusiv in Romania (vezi , spre exemplu , art. 6 din OUG 31/2002) .