duminică, 27 iulie 2014

“Festivalul medieval” sau incercarea de a obtine rezultate diferite folosind aceleasi metode …



Il aud behăind aseara la radioul local pe numitul Nelu Lazar zis Joker , unul din lacomii incardasiti in Asociatia Turistica Sighisoara , ceva de genul sighisorenii ar trebui sa inteleaga ca daca vor festival trebuie sa bage mana-n buzunar si sa nu se mai caliceasca la 10 lei beletu’ , ca circu’ nu-i gratis …

Si sighisorenii , prin vointa alesilor lor , indiferent ca sunt sau nu amatori de țigănii , se conformeaza . Platesc din averea comunitatii 130.000 lei (una suta treizeci mii lei) si transfera “in folosinta gratuita a ATS” domeniului public din Cetatea Sighisoarei plus Piata O. Goga . Sa aiba calicii din ATS , sa nu duca lipsa … 

Ca turisti nu mai vin de cativa ani* pare sa nu-i deranjeze prea mult pe operatorii bugetului local** … Circarii naimiti de ei si platiti de noi dorm si mananca in locantele lor , asa ca banu’ ajunge direct unde trebuie . Si daca mai pot jumuli , ca supliment , si cativa fraieri rataciti (care n-au aflat ca o sticla de apa chioara de jumatate de litru costa , pe timpu’ “festivalului” , intre 5 si 8 lei) , cu atat mai bine .

Saptamana viitoare voi solicita executia bugetului alocat “festivalului” si precizari legate de sumele incasate de ATS din vanzarea biletelor de acces si din inchirierea domeniului public .

In cazul in care voi constata ca banii comunitatii au fost sifonati , din nou , in buzunarele operatorilor , o sa studiez posibilitatea sesizarii organelor de urmarire penala . Exista o limita in toate si eu m-am saturat sa sustin , din taxele si impozitele pe care le platesc rupandu-mi de la gura , afacerile operatorilor .


* Imi amintesc de timpurile de groaza cand din Cetate pana jos faceam , in timpul “festivalului” , o jumatate de ora . Acum raportul dintre turisti , pe de o parte , si circari , guristi , chelneri , tarabagii , jandarmi , politisti , politisti locali , maimute cu ecuson si organizatori , pe de alta parte , este de minimum 1:2 …
** Sa incerci , an dupa an , sa obtii rezultate diferite folosind aceleasi metode denota nu numai prostie crasa , ci si perseverenta . Este incredibil cat de mult tampeste lacomia …  
.   

2 comentarii:

Anonim spunea...

Pe Danasan l-ati sustinut in campania 2012, de administratie tip Danasan aveti parte!

Daca tot va dati mare luptator al luminii, de ce nu faceti plangeri la prefect sa-l demita sau chiar plangeri impotriva prefectului?

A critica e usor, a actiona presupune curaj, iar a lupta, perseverenta.

Ion Popp

Florin Staicu spunea...

D-le Popp , va raspund punctual :

1. Afirmatia d-vs. cum ca l-as fi sustinut , in 2012 , pe Danasan , este inexacta , ca sa nu spun calomnioasa . Atitudinea mea de atunci si de acum este rezumata intr-o afirmatie scrisa in iunie 2012 : "dl. Danasan este o alegere cat se poate de proasta , dar mai buna decat dl. Colceriu si mult mai buna decat dl. Sarbu" . Daca tin bine minte , cand am facut aceasta afirmatie am si argumentat-o , asa ca n-o sa ma repet .
Inca o precizare : in 2012 nu am votat vreun candidat la functiile de primar/consilieri tocmai fiindca am considerat ca nu am pe cine alege .
2. Ca m-as da "mare luptator al luminii" este o concluzie care va apartine ; nu stiu cum ati ajuns la ea si nici nu ma intereseaza , dar este lipsita de temei . Ca sa fiu intru totul sincer , trebuie sa precizez fara echivoc ca ma doare-n cot de ce crede unul sau altul - deci inclusiv d-vs. - despre mine si despre intentiile si faptele mele .
3. La "de ce nu faceti plangeri la prefect sa-l demita sau chiar plangeri impotriva prefectului?" v-as putea raspunde intorcandu-va intrebarile , dar n-o fac fiindca stiu raspunsul la fel de bine ca si d-vs. : sunteti si nevolnic , si las . Revenind , va pot spune ca m-am gandit serios sa formulez plangere penala impotriva prefectului , dar nu am facut-o fiindca nu vreau sa fiu eu cel care-i deschide calea catre Primarie unuia ca Sarbu ...
Repet : nu va impiedica nimeni s-o faceti d-vs. sau oricare alt țuțăr de-a lui Sarbu , dar acest lucru nu se va intampla din motivele pe care le-am aratat deja .
4. Daca credeti ca a-i critica pe cei investiti cu autoritate publica din pozitia de simplu cetatean e usor , de ce nu incercati si d-vs. s-o faceti , in scris si public ?
In ceea ce priveste "actiunea" , in afara de actiunile legale pe care le-am intreprins cu perseverenta ani la rand , ce alte "actiuni care presupun curaj" ati avea in vedere ? N-ati putea sa le specificati ca sa va pot raspunde ?

PS Ce fel de Ion Popp sunteti ? Unde locuiti si cum puteti fi contactat in caz de nevoie ?