duminică, 12 octombrie 2014

Pentru unii muma, pentru altii ciuma (IV)



Motto: "Justitia romana este o justitie de defilare, in care adversarii care bat bine mediatic sunt executati iar partenerii de hotie sunt protejati." (Calin Georgescu)

Dupa cum scriam zilele trecute, ni se picura zilnic in urechi, printre alte meschinarii si ticalosii, ideea ca activitatea magistratilor nu poate fi comentata fara sa ni se justifice insa in nici un fel interdictia.
Fapt este ca nu-i nevoie sa fii ganditor stoic sa intelegi ca puterea de a dispune de libertatea, de avutul si de viata oamenilor neinsotita de o raspundere pe masura este extrem de periculoasa si n-ar trebui acordata nimanui in nici o circumstanta. Celor care se vor grabi sa sara ca proasta din baie cu Inspectia Judiciara le spun sa lase gluma: pana si copiii stiu ca, corb la corb nu-si scoate ochii.

Nu degeaba anglo-saxonii incredinteaza verdictul juratilor...

La noi, ca la nimenea. Daca cumva indraznesti sa mârâi la vreun magistrat, se gasesc de indata cativa binevoitori care sa te traga de maneca si sa te intrebe daca ti s-a urat cu binele, ca de, maine-poimane ajungi in fata lor, si atunci sa te tii... Nu stii tu ca capu' plecat sabia nu-l taie ? N-ai invatat ca vorba dulce mult aduce ? Si daca tot te munceste necuratu', decat sa te usurezi contra vantului nu mai bine cauti pe cineva care sa aiba intrare unde trebuie ca sa poti da dreptu' si asa sa-ti asiguri o judecata favorabila chiar daca esti de-o suta de ori vinovat ? Ca de, chiar daca decizia duhneste pana la cer, cine sa-l intrebe de sanatate pe magistrat ?...
Sa ne mai miram atunci ca dreptatea umbla cu capu' spart si ca suntem priviti de straini cu dezgust si tinuti de natie ticaloasa, hoata si corupta ?
  
P.S. Am fost intrebat daca nu imi trece cumva prin cap ca s-ar putea sa gresesc și ca decizia data de onorata judecatoare Pop in procesul cu traseistul politic Oprean ar putea fi justa ?
Raspunsul meu este NU. Albu-i alb si negru-i negru indiferent cine sustine contrariul... Numitul Oprean a invocat mincinos doua fapte bine determinate, cu un scop clar si evident, intr-un context care exclude orice dubiu cu privire la raportul dintre fapta, scop si rezultatul urmarit. Prin urmare, nu se punea problema existentei sau inexistentei faptei ilicite si a raportului de cauzalitate dintre aceasta si prejudiciu... Subiectivismul onoratei instante putea fi manifestat numai in raport cu valoarea daunelor pretinse de subsemnatul. 
.

Niciun comentariu: