luni, 22 decembrie 2014

Scurta revista a presei
- "Mesaj complex si deosebit de profund" dixit Dobritoiu, fost ministru al Apararii (poreclite, mincinos, Nationale) si pupincurist de mare talent despre discursul de investire al providentialului Iohannis in Parlament. In rezumat, respectivul discurs ar suna cam asa : "trebuie sa ne apucam de treaba", adica "solutia este sa gasim solutia" (un panseu de mare rafinament intelectual apartinand unui clasic de anvergura locala).

- Providentialul Iohannis si-a ales consilierii. Printre acestia, Laurentiu Stefan, fost consilier politic al ambasadei SUA (orice comentariu prisoseste), Tatiana Niculescu Bran, fost jurnalist BBC (se stie bine ce inseamna, implicit, calitatea de jurnalist BBC), Delia Dinu, ofiter SPP in perioada 2000-2012, decorata de zbanghiu cu Ordinul National „Serviciul Credincios” in grad de Cavaler, Andrei Muraru, fost presedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, Leonard Orban, fost ministru in Guvernul Boc, in Guvernul Ungureanu si in primul Guvern Ponta si fost consilier prezidential intre 2010 si 2011. Va este clara directia ?
...  

- Pe plan local, nici incoruptibilul si neinfricatul Sarbu nu rateaza ocazia sa pupe un dos bine plasat : "Este foarte trist ca functia de prefect a ajuns sa fie tratata in acest mod. Din aceasta cauza oamenii nu mai cred in institutile statului. Trocurile politice au depasit demult orice limita. (...) Prefectul trebuie sa asigure respectarea legii in teritoriu nu sa serveasca partidele politice. Noul Prefect este sighisoreanul nostru Goga Lucian. Sa fie intr-un ceas bun !" (vezi aici)

- Parvenitul Burlacu, printre multe altele si consilier local, a fost gasit incompatibil de ANI : "Având un interes patrimonial, a participat la deliberarea și adoptarea a șase hotărâri emise de Consiliul Local al Municipiului Sighișoara privind organizarea, în luna iulie a fiecărui an, a Festivalului Sighișoara Medievală, în parteneriat cu Asociația Turistică Sighișoara. Ulterior adoptării hotărârilor, în calitate de Președinte al Asociației Turistice Sighișoara a semnat cu Primăria Sighișoara trei acorduri de parteneriat privind organizarea, în luna iulie din fiecare an, a Festivalului Sighișoara Medievală. Decizia de aprobare a parteneriatelor dintre Primăria Municipiului Sighișoara și Asociația Turistică Sighișoara îi garanta persoanei fizice Burlacu Adrian desfășurarea în cele mai bune condiții a activității de comerciant, prin intermediul societății comerciale (cu puncte de lucru în perimetrul desfășurării festivalului) al cărei asociat unic și administrator este." (vezi aici)
A durat cam mult, dar mai bine mai tarziu decat niciodata...
.

Niciun comentariu: