marți, 23 iunie 2015

La noi, dreptatea e strâmbă si adevărul umblă cu capul spart (II)Primesc, zilele trecute, motivarea Hotararii prin care mi-a fost respins apelul impotriva Sentintei Civile nr. 3094/308/2013, sentinta pronuntata de onorata judecatoare Pop de la Judecatoria Sighisoara (vezi aici).
Punctual si foarte pe scurt, cateva consideratii cu privire la forma si la fondul motivarii respingerii apelului :

1. Presedinta Onoratei Instante de apel se numeste Szasz. Petitia care a determinat calomniile deduse judecatii avea ca subiect amplasarea bustului lui Eminescu langa bustul lui Petofi, in spiritul tolerantei si apetentei pentru multiculturalism care-i anima, de secole, pe maghiari.
2. Onorata judecatoare Szasz admite ca afirmatiile numitului Oprean cu privire la scuzele pe care familia mea i le-ar fi prezentat in numele meu s-ar putea sa nu fi fost adevarate, dar nu gaseste necesar sa clarifice aspectul, motivand ca nu orice minciuna este rostita "cu scopul de a discredita onoarea sau reputatia cuiva". In cazul particular, onorata judecatoare Szasz, in intelepciunea ei infinita, decide ca minciunile rostite cu nesimtire de numitul Oprean in plenul Consiliului Local nu au fost rostite cu scopul de a ma discredita si cu asta punct. Motivarea opiniei nu se impune intrucat stim cu totii ca magistratii sunt infailibili, inamovibili, intangibili si judecatile lor sunt, in marea lor majoritate, mult deasupra moralei si intelegerii vulgului.
3. In spiritul acestei infailibilitati, onorata judecatoare Szasz ignora ordinea fireasca a faptelor si relatia cauza-efect existenta intre acestea, concluzionand ca intre mine si Oprean ar exista o animozitate mai veche si ca aceasta presupusa animozitate ar explica si ar justifica calomniile numitului Oprean.
4. In ceea ce priveste realitatea onorariilor pretinse de numitul av.Todor Bogdan, onorata judecatoare Szasz decide, si dumneaei, ca pentru prezenta fizica in sala de judecata si ingaimarea catorva propozitii inepte, un onorariu de 2.000 de lei este perfect justificat (vezi aici).
Injumatatirea acestui onorariu pentru prestatia din apel, unde numitul av.Todor Bogdan, in afara de deplasarea pana la Tg. Mures, ridicatul in doua picioare si rostirea cuvantului "prezent" a facut si efortul de a rosti inca vreo alte 50 de cuvinte, i s-a parut la fel de fireasca.
...

Fata de asemenea porcarii si abuzuri comise fara frica de Dumnezeu, la lumina zilei, ce-ar mai fi de spus ?
... Ma incearca o scarba profunda. Si de licheaua de Oprean, caruia ii put simbolurile noastre nationale si le-ar vrea puse sub obroc, si de secaturile in roba care hotarasc dupa afinitati si dupa cum le dicteaza interesu'. De la unu ca Todor n-am asteptari, ca-i avocat si astia sunt canalii prin natura indeletnicirii...
In rest, ramane cum am stabilit: vrei dreptate, stai departe de institutiile statului.

      P.S. Cu toate ca nu dau doi bani pe institutiile statului (ale statutului, nu ale alora care le tin tragandu-si de la gura), urmeaza sa sesizez Inspectia Judiciara cu privire la scaparile celor doua Onorate Instante. De ce ? Pur si simplu fiindca pot. Si fiindca stiu ca vorba zboara, scrisul ramane. Si fiindca mai stiu ca n-aduce anu' ce poate aduce, uneori, ceasu'... 
.

Niciun comentariu: