vineri, 27 noiembrie 2015

Cateva consideratii pe marginea "Listei de revendicări și propuneri republicata” (IV)



4. Capitolul 3. “Infrastructură”

- “Orașul este sufocat de traficul supradimensionat (sic!) de pe E60.” Orasul Vechi este sufocat in primul rand de autovehiculele locuitorilor si de cele ale turistilor. Cu toate astea, construirea unei sosele de centura ar trebui sa devina una din prioritatile comunitatii chiar in conditiile in care acest deziderat ne depaseste cu mult capacitatile si posibilitatile.
Concomitent, accesul auto in Orasul Vechi si in Cetate ar trebui limitat drastic, impozitele pe autoturisme ar trebui majorate diferentiat catre limita maxima iar locurile de parcare din proximitatea sitului istoric ar trebui taxate sever.
Pentru turisti ar trebui construite parcari la intrarile in oras, pazite si taxate modic. Transportul turistilor inspre si dinspre situl istoric ar trebui asigurat cu mijloace de transport in comun.

- “Parcuri pentru copii în zone nepoluate.” Sighisoara nu mai are zone nepoluate nici macar in catunele si in satele arondate. Limitarea poluarii de toate felurile ar trebui sa fie o alta prioritate a comunitatii. La fel si grijirea parcurilor si a spatiilor verzi existente.
Pentru construirea de noi parcuri, ar trebui plecat de la identificarea zonelor in care numarul de familii cu copii prescolari este semnificativ. A construi parcuri pentru copii lipsite de utilitate reala e la fel de gresit cu a nu construi deloc.

- Refacerea salii Mihai Eminescu este indiscutabil o urgenta.

- “Realizatea unei promenade pe marginea râului Târnava ca spațiu multifuncțional de recreere” ar putea fi un obiectiv pentru generatiile viitoare.

-  “Plasarea unui semafor la trecerea care e (sic!) vis-a-vis de service-ul auto Fanex (sic!)” pentru ce ? Pentru a sustine mai temeinic activitatea unor firme abonate la bugetul local (vezi, spre exemplu, cazul SC Electro Service SRL Albesti) ?
In loc de semafoare, ar trebui plasate urgent, pe tronsonul DN13 care traverseaza orasul, un numar de minimum opt sensuri giratorii.
Pentru respectarea vitezei legale in punctele cunoscute ca sensibile si nu numai, radare fixe cu inregistrare permanenta si monitorizarea, prin intermediul unei organizatii cetatenesti credibile si dedicate, a activitatii organelor de politie, activitate care lasa mult de dorit sub toate aspectele.

-va urma-
.

Niciun comentariu: