duminică, 12 septembrie 2010

Cine se aseamana se aduna


Ca operatorii nu dau doi bani pe dreptul altora e un adevar probat in nenumarate ocazii . Este stiut , de asemenea , ca cei care se aseamana se aduna . Prin urmare , putem presupune fara prea multe retineri ca majoritatea celor care au acceptat sa se incardaseasca cu numitii operatori in Asociatia Culturala Breslele Sighisorene sunt asemeni lor : lacomi , abuzivi si nesimtiti .

Iata un fapt care pare ca vine in sprijinul celor afirmate :

Cu toate ca data validarii pretinsului “Protocol de colaborare incheiat intre cinci asociatii si fundatii culturale” este 7 septembrie 2010 (vezi aici) , in sedinta Consiliului Local Sighisoara din data de 26 august 2010 , la punctul 8 de pe ordinea de zi , apare un “Proiect de hotărâre privind  aprobarea parteneriatului cu Asociaţia Breslele Sighişorene” (vezi aici) . Ce contine acest proiect nu cunosc (precis) inca . Sunt interesat sa aflu daca nu cumva parteneriatul propus in avans Consiliului Local inseamna , de fapt , “atribuirea in folosinta gratuita a Turnului Fierarilor” si “sustinerea financiara” a “parteneriatului” .  

In mod ciudat si in pofida faptului ca toata conducerea Primariei (in cap cu sefa Biroului Relatii Publice) da “aviz favorabil” parteneriatului , proiectul este retras , prin vot , de pe ordinea de zi . S-a consemnat o singura abtinere , respectiv a consilierului Urian .

Pentru a clarifica chestiunea , voi solicita , spre studiu , documentele aferente proiectului de Hotarare . In cazul in care Asociatia Breslele Sighisorene a solicitat “atribuirea in folosinta gratuita a Turnului Fierarilor” inainte de a consulta , macar formal , administratorii de drept si de fapt al acestuia , lucrurile sunt clare : se probeaza , din capu’ locului , o indiscutabila rea credinta .

2 comentarii:

Anca Ratiu spunea...

Dvs. care le ştiţi pe toate, faceţi judecăţi de valoare despre oricine, mai putin despre distinsa Dvs. persoană... Nu credeţi că ar trebui să cunoaşteţi subiectele despre care vorbiţi?
Pentru exemplificare iata doar doua intrebari simple ale căror răspunsuri aţi dovedit că nu le ştiţi:
Cine credeţi Dvs. că sunt "administratorii de drept" ai Turnului Fierarilor?
Cine sunt membrii Asociaţiei Breslelor Sighişorene?
Si, o a treia, suplimentară:
de ce trebuie sa fie aprobate comentariilor de către Dvs?

Florin Staicu spunea...

Stimata d-na Ratiu

O sa va raspund punctual :

1 . Pentru asemenea eventualitati am deschis acest blog cu “Despre motive” (http://staicuflorin.blogspot.com/2008/04/pentru-evita-posibile-interpretari-sau.html) . Scopul acestui blog (dupa cum ati fi putut observa daca nu v-ati fi grabit) nu este acela de a ma autopromova sau analiza , ci de a ma delimita de cei care consimt sa se lase incalecati de o mana de netrebnici lacomi , abuzivi si nesimtiti .

2. Evit sa discut sau sa scriu “vizavi” de subiecte pe care nu le stapanesc . Daca totusi o fac , o fac cu prudenta si folosind dubitativul .

3. Referirea completa era “administratorii de drept si de fapt” ai Turnului . Dupa cum scriam , “pentru a clarifica chestiunea , voi solicita , spre studiu , documentele aferente proiectului de Hotarare” . Admit ca este posibil ca administratorii de drept sa fie diferiti de cei de fapt , desi nu cred . Chiar si asa , sensul celor scrise ramane corect .

4. Doriti sa ma surprindeti si sa-mi comunicati lista membrilor Asociatiei (Culturale) Breslele Sighisorene ? Lasand gluma la o parte , raspunsul este si da , si nu . Da fiindca stiu , in mare , care au fost indivizii prezenti la adunarea de constituire (a Asociatiei) si nu fiindca nu cunosc lista exacta a membrilor de fapt . Va asigur insa ca o voi afla .

5. La a treia (de fapt , a patra) , “suplimentara” , sunt tentat sa va raspund scurt : fiindca asa vreau . Refuz insa tentatia si va arat motivul principal : nu inteleg sa public neconditionat opinii neasumate prin semnatura verificabila .

Faptul ca puneti o asemenea intrebare denota insa , dincolo de obraznicia obisnuita , o anume incapacitate de a percepe diferenta dintre notiunile de public si privat . Este necesar sa va explic de ce fac aceasta afirmatie ?
_________________________________

Fiindca stiu ca acest dialog nu va foloseste la nimic (iar mie nici atat) , o rugaminte : daca cumva simtiti nevoia sa-l continuam , renuntati la insolenta si incercati sa nu-mi irositi timpul cu intrebari lipsite de noima .