luni, 8 noiembrie 2010

Daca lucrarile de pavare au trenat ani de zile , ...


    … la capitolul “toaletarea” arborilor edilii nostri sunt de neintrecut .  Pentru a pune mana pe drujba , orice ocazie este potrivita . In special in ultimii ani s-a toaletat , de la nivelul coletului , in nestire . Incep sa cred ca frenezia asta a taierii nu tine numai de ignoranta si de stupiditate , ci acunde ceva oribil si de neinteles : un dispret visceral (si probabil neconstientizat) indreptat impotriva vietii altora ...  In plus , ma intreb  (tot mai des) unde merge lemnul toaletat ? Ma refer aici la sutele de metri cubi de lemn cal. I si II extras numai anul asta , ca sa folosesc un termen atat de drag drujbasilor .

Evident , in opinia acelorasi edili-drujbasi , raderea arborilor este , fara exceptie , absolut motivata . Ca justificarile sunt , de cele mai multe ori , nesimtite si (sau) stupide , este o alta discutie . Una peste alta , indiferent de justificari , ramane rezultatul ...________________________________________________________

In mod bizar , in 2 noiembrie , dupa o pauza de 4 sau 5 zile , au fost reluate lucrarile de (re)pavare . Ce anume a determinat reluarea , enigma . Certa este calitatea lucrarii , respectiv execrabila . Sunt gata sa pariez 1:100 ca nu va tine nici macar pana in primavara .

Pe de alta parte , au reinceput si lucrarile de reparatii in zonele pavate anul trecut .

 Cine raspunde pentru toate astea ? Ca de obicei , nimeni . Cine achita nota de plata ? Ca intotdeauna , noi ... Dar de beneficiat , oare cine beneficiaza ? (...)    


... S-au reluat si activitatile de mutarea anumitor materiale (platite de comunitate) din patrimoniul public in batatura unor apropitari de locante (vezi aici) . Ma intreb daca in Olanda se obisnuiesc asemenea prestidigitatii . Observati felul in care a fost basculat materialul : fix in mijlocul drumului . Discretie si mult bun simt …P.S. Dupa cum m-am angajat aici , public confirmarea sesizarii adresate Curtii de Conturi . Astept , cu interes , rezultatele verificarii celor sesizate . Functie de rezultatele acestor verificari si de eventualele reactii , urmeaza - gradual - si alte actiuni . In aceasta eventualitate , studiez asiduu inclusiv rolul si modul de sesizare al OLAF ...
Niciun comentariu: