sâmbătă, 5 februarie 2011

Sedinta extraordinara a Consiliului Local Sighisoara


        In 3 februarie s-a consumat (inca) o sedinta extraordinara a CL Sighisoara , sedinta avand drept obiect dezbaterea si adoptarea unui “Regulament de parcare , acces si trafic in Cetatea medievala Sighisoara” .

Cu timpul , am pierdut sirul dezbaterilor pe aceasta tema ... Si cred ca s-au adunat cel putin zece propuneri de (diferite) regulamente vizand accesul auto in Cetate . Tot acest timp si toate aceste eforturi au fost irosite in zadar . De ce ? Pentru ca o mana de "operatori" in turism se opun cu indarjire limitarii accesului auto in Cetate si pentru ca o mana de "alesi" locali si functionari publici consimt sa le serveasca abuziv interesele absolut ilegitime .

La fel ca precedentele , si aceasta sedinta s-a incheiat cu o amanare sine die . Prezent si aici , numitul Lazar zis Joker (cel asociat cu Primaria in remarcabilul parteneriat public-privat Hotel Sighisoara) a plans si s-a plans  , a rugat si a amenintat* , obtinand in final , pentru mai departe , ceea ce a dorit (respectiv amanarea restrictionarii accesului auto in Cetatea Sighisoarei pentru calendele grecesti) .

Pe parcursul sedintei a iesit la iveala inclusiv un fapt avand clare conotatii penale : doua memorii semnate de un numar de 85 de locuitori ai Cetatii si adresate Primariei si Consiliului Local nu au fost incluse in mapa sedintei ! Mai mult decat atat , consilierii au afirmat ca nu stiu de existenta acestor memorii . In plus , in Referatul de specialitate** semnat de numitul Velicu Ioan (arhitect sef al municipiului) , apare afirmatia ca locuitorii Cetatii “doresc interzicerea totala a accesului in Cetate” , afirmatie nu numai mincinoasa , ci de-a dreptul calomnioasa . Acelasi arhitect sef a recunoscut public (respectiv in timpul sedintei) ca stia de cele doua memorii , dar nu a gasit necesar sa tina cont de ele . Pentru o corecta evaluare a situatiei , amintesc ca numitul Velicu este cel care a dat pe gaura gurii (cu ocazia uneia din nenumaratele dezbateri publice pe tema) celebra zicere "cui nu-i convine , e liber sa plece" . Iata Referatul si propunerea de Regulament :


Pentru clarificare , iata si solicitarile celor 85 de locuitori ai Cetatii (le puteti confrunta cu sustinerile arhitectului sef) :


Fata de cele aratate si constatand ca sirul abuzurilor nu conteneste , am hotarat sa sesiz Parchetul cu privire la unul din aspectele penale ale taraseniei . Mai jos sesizarea care va fi inregistrata luni , 7 februarie :

Asemenea , cantaresc (impreuna cu alti cativa locuitori ai Cetatii) posibilitatea de a-l actiona in judecata pe numitului Velicu , arhitectul sef al municipiului , pentru minciuna colportata prin intermediul Referatului publicat anterior .

        _______________________________________________________

Foarte probabil vor urma si alte plangeri vizand diferite fapte cu caracter penal avand legatura directa cu Cetatea .     

Regret ca cei vizati au interpretat gresit rabdarea de care cred ca am dat dovada in raporturile cu dumnealor si au ales sa sfideze si sa abuzeze necontenit .  


 * s-a plans de situatia dramatica in care sustine ca se gasesc investitorii in turismul sighisorean (asta imi aminteste cumva de devizele investitiei in Hotel Sighisoara , devize care au disparut fara urma din arhiva Primariei) , si a amenintat cu Armaghedonul in cazul in care turismul nu va fi si mai puternic sustinut de autoritatile locale . Cu alte cuvinte , Cetatea drept parcare privata si un hotel de un hectar pentru 56 euro/lunar nu este suficient ...   

** referatul nu are in vedere aspecte care tin de lege si de protectia patrimoniului , ci chestiuni cel mult conjuncturale si care au in vedere exclusiv anumite interese particulare oneroase ...
 

Niciun comentariu: