miercuri, 23 noiembrie 2011

Primarul Danesan , condamnat pentru abuz in serviciu , fals si uz de fals



Zilele astea a fost pronuntata hotararea in procesul penal al carui protagonist a fost primarele Ioan Dorin Danesan , proces in care acesta a fost judecat in legatura cu parteneriatul cu Brain Plus . Ingineria a fost sesizata DNA-ului de catre Sandu Gota , care a si descris-o , pe larg , in paginile Samizdatului .

Concret , primarele a fost gasit vinovat si a fost condamnat pentru toate cele trei capete de acuzare , primind pedepse de 1 an si 6 luni inchisoare , 4 luni inchisoare si una de doua luni de inchisoare . In baza art. 33 lit. a Cod Penal pedepsele au fost contopite , "inculpatul urmand sa execute pedeapsa cea mai grea de 1 an si 6 luni inchisoare" .

Totodata , “in baza art. 81 Cod Penal , instanta dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata termenului de incercare de 3 ani si 6 luni si atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 83 Cod Penal privind revocarea suspendarii conditionate” si “desfiintarea totala a contractului de concesiune* nr. 6/130/6097/28.03.2006 incheiat intre Consiliul Local Sighisoara , in calitate de concedent , si SC Brain Plus SRL Targu Mures, in calitate de concesionar , precum si Dispozitia primarului municipiului Sighisoara nr. 382/28.03.2006” .

Ceilalti protagonisti ai ingineriei (printre care trebuie mentionati omniprezentii domni Masca si Velicu) au fost scosi basma curata in cursul urmaririi penale .

De remarcat un amanunt important : deoarece Consiliul Local Sighisoara a inteles sa nu se constituie parte civila in cadrul procesului penal , “instanta a decis ridicarea masurii sechestrului asigurator instituita prin Ordonanta din 8 mai 2009 a Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Targu Mures” . Altfel spus , prin bunavointa consilierilor , prejudiciul aferent infractiunilor va fi suportat nu de infractor , ci tot de catre comunitate .
…     

Evident , primarele se declara , in continuare , absolut nevinovat . La fel de evident , nu a invatat nimic din toata tarasenia . Nu-i nimic : urmatoarea condamnare nu va mai putea fi cu suspendare … 


* Ma gandesc daca si cum sa sesizez DNA-ul in chestiunea parteneriatului public-privat Consiliul Local Sighisoara - Boss Company SRL ; si in acest caz este vorba - inclusiv in opinia Institutiei Prefectului - de un contract de concesiune prelungit in frauda evidenta a legii … 

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ulciorul...a inceput sa se sparga!
Felcitari pentru lupta pe care o duceti! Au trecut cat, 3 ani? Dar uite ca incep sa se vada rezultatele.

Florin Staicu spunea...

Dupa cum scriam , in cazul particular meritul este exclusiv al lui Sandu Gota .

In aceeasi ordine de idei , scopul prim al intreprinderii - hai sa-i zic noastre - este indreptarea situatiei si abia in plan secund pedepsirea vinovatilor . Din pacate , dupa cum puteti vedea , situatia tinde sa se degradeze in continuare .

Una peste alta , aceasta condamnare era necesara si poate fi considerata un fapt pozitiv . Ramane de vazut ce se va intampla in apel si in recurs ...

Anonim spunea...

stiti ca s-a hotarat in una din camere, faptul ca cine are o hotarare devinitiva ,indiferent daca e cu suspendare sau cu executie isi pierde mandatul?
poate,acesti alesi vor fi mai atenti
inainte de a lua parte de manarii?!

Florin Staicu spunea...

Nu stiam . Oricum , daca este o hotarare luata intr-o singura camera , pana la promulgare si publicare mai este . Asta ca sa nu amintesc de aplicare . In plus , sintagma-cheie in intrebarea d-vs. este "hotarare definitiva" ...

Si nu , nu cred ca alesii vor fi mai atenti daca hotararea de care aminteati va deveni lege . In cea mai mare parte , sunt incapabili sa se abtina de la "manarii" . Dealtfel , singura ratiune pentru care se zbat sa obtina mandatul este tocmai posibilitatea de a fura sau/si talhari sub protectia unei relative impunitati .

In opinia mea , singurele instrumente de coercitie care ar putea corecta apucaturile alesilor sunt streangul si/sau glontul .