luni, 21 mai 2012

O binemeritata rasplata


Concesiile cu iz de troc politic (ca sa evit mai potrivitul tradare) facute udemeristilor sighisoreni de catre primarele Danesan au ajuns la scadenta : UDMR-ul local are candidat propriu la functia de primar . Gestul echivaleaza cu o copita aplicata fix in fata candidatului Danesan , care , pana la aceste alegeri , a fost votat in corpore de catre maghiari .  

Toate peșcheșurile date de actualul primar (pe spezele românilor) atat comunitatii maghiare locale cat si anumitor reprezentanti ai acesteia in Consiliul Local sunt acum pe deplin rasplatite .

...

Pentru cei inclinati catre compromis (ca sa evit , din nou , termenul potrivit) , doua cuvinte :

Maghiarii , in majoritatea lor , nu vor drepturi . Drepturi au din plin . Vor ceea ce au vrut dintotdeauna si au avut pana in 1918 si din toamna anului 1940 pana in primavara anului 1945 : cel putin privilegii in raport cu restul etniilor . De aceea , a le satisface pretentiile inseamna a face un mare deserviciu tuturor . Si cand scriu tuturor ma refer inclusiv la maghiari .
Iredentistii maghiari , invatati cu inclinatia catre compromis a partenerilor români , au ajuns pana acolo incat sa ceară pe față segregarea pe criterii etnice . Daca le-ar fi satisfacut si acest deziderat , ganditi-va putin ce ar urma , fiindca ar urma ... Indicii care s-ar putea sa va ajute gasiti in documentarul "A fost odata in Transilvania"


                                                     
P.S. In pofida celor de mai sus si pentru ca lucrurile sa fie lipsite de orice posibil echivoc in ceea ce ma priveste , reafirm faptul ca voi vota impotriva candidatului sustinut de facto de liberali , respectiv pentru Dorin Danesan . Din perspectiva (sa le zicem) concesiilor facute si de unii , si de altii , udemeristilor locali , motivul este simplu : nu cu mult timp in urma , consilierii PNL Adăscăliţei , Burlacu şi Prodan au refuzat sa voteze impotriva luarii in discutia Consiliului Local a "petiţiei UDMR pentru înfiinţarea unei şcoli cu predare exclusiv în limba maghiară" , petitie care avea in subsidiar inca o pretentie de o obraznicie fara margini , respectiv schimbarea denumirii liceului Mircea Eliade in Petofi Sandor (vezi aici) . Votul celor amintiti ne arata suficient de clar care ar fi atitudinea unui eventual primar PNL fata de obrazniciile iredentistilor maghiari ... In plus , exista posibilitatea ca Dorin Danesan sa invete ceva si din aceasta tarasenie . Desi , dupa cum am afirmat-o deja , nu prea cred .    

3 comentarii:

ionkono spunea...

Buna ziua !
Am luat in considerare ce mi-ati sugerat la ultimele postari,,anonime''iar de acum va garantez ca nu o sa mai avem probleme din aceasta cauza.
va multumesc pentru filmul postat ,in primul rand,este ceva cutremurator de fiecare data cand il revezi.Cred ca astfel de lucruri nu prea sunt cunoscute de multi ,in special; de tineri.faptul ca am ajuns sa ne,,vindem''pentru un loc caldut pe 4 ani asta este chiar si mai cutremurator.Banul castigat usor se pare ca ia mintile multora.
Referitor la ,,inceputa'' campanie electorala,dupa cum bine stiti eu il sustin,din anumite motive pe Dan Colceriu la fel cum si d-voastra il sustineti din anumite motive pe dorin Danesan vreau numai sa va spun ca is ciudate caile politicii.De Ce ? Dorin Danesan facand parte din Uniunea Social Liberala(PSD+PNL+PC)este candidatul inclusiv al liberalilor.Dan Colceriu pana acum o luna a fost in aceiasi barca USL cu Dorin Danesa.Nemaiputand candida din partea USL-ului Dan Colceriu a mers sa candideze intr-o alianta (ApMS)din care fac partePDL,UNPR,PER.
Dupa aceste schimbari pe plan local ,as fi interesat sa stiu parerea d-voastra.Alte variante la Primaria Sighisoara: Iulian Sarbu(independent).Gall Erno(UDMR),Farczadi Francisc(PCM),Octavean Suteu(PPDD) si Militoiu C-tin (PRM).
Va doresc o zi buna si astept parerea d-voastra.

Florin Staicu spunea...

Va multumesc ca ati ales sa va insusiti opiniile proprii cu (aproximativ) nume si prenume .

Cum legaturile mele cu cei care populeaza cocina politica locala sunt ca si inexistente , nu pot exprima o parere bazata pe informatii pertinente . Totusi , ca o opinie personala de ordin general , ipochimenele care colcaie in preajma ciolanului - cu exceptia unora dintre iredentistii maghiari - nu au convingeri (fie ele si politice) . Din acest motiv , apartenenta de conjunctura (si , prin urmare , vremelnica) la un partid sau altul chiar nu conteaza .

In cazul particular , de ce insisistati sa ma convingeti ca liberalii locali il vor vota pe Danesan , cu toate ca stiti prea bine ca nu-i asa ? Este de notorietate incardasirea numitului Burlacu cu senatorul intrat in Parlament prin redistribuire ... In Sighisoara , USL nu exista decat formal .

In ceea ce-l priveste pe Sarbu , il mâna lacomia si frica de a nu pierde concesiunea care l-a aburcat direct in gipan , asa ca incearca marea cu degetu' .

... Interesant de vazut cum vor alege ungurii . Dupa vot vom avea o imagine destul de exacta aasupra ponderii iredentistilor in comunitatea maghiara locala .
...

In concluzie , parerea mea este ca avem de ales intre o alternativa proasta (Danesan) , si una dezastruoasa (Colceriu) . Argumentele pe care sprijin sustinerea le-am aratat in repetate randuri , asa ca nu o sa le reiau .


P.S. O remarca legata de observatia d-vs. cum ca "banul castigat usor se pare ca ia mintile multora" : caracterul unui om il vezi fie in situatii limita , fie cand da de bani . Cu toate ca nu sunt usor impresionabil si am suficienta experienta de viata , traiesc inca momente cand puterea de pervertire a banului reuseste sa ma surprinda ...

ionkono spunea...

Va multumesc pentru raspuns.