miercuri, 16 mai 2012

... Urechea toaca (II)



Iata o mostra de aroganta sfidatoare abia disimulata in invocarea unor texte de lege :

Intrebarile mele ... si raspunsurile arh. sef Velicu , insusite prin semnatura si de autoritatea publica locala ...
 
...

In rezumat , solicitarea mea a fost in legatura cu unul din abuzurile numitului Burlacu , consilier PNL si fost sef ATS , respectiv construirea pe domeniul public si fara autorizatie a unui zid din piatra care stanjeneste vizibilitatea si pune in pericol viata participantilor la trafic .

Tot in rezumat , arhitectul sef Velicu imi comunica - razandu-mi in nas - ca "decizia mentinerii sau a desfiintarii constructiilor realizate fara autorizatie de construire (...) se va lua de catre autoritatea administratiei publice competente" , si ca , "in concluzia celor de mai sus , contraventiile aflate in legatura cu aspectele sesizate de d-vs. sunt prescrise" .

Altfel spus , o fi fiind zidul lui Burlacu neautorizat si pe domeniul public , da' autoritatea publica hotaraste daca va fi mentinut sau desfiintat , functie de cum vrea muschiu' ei de autoritate . Si da , Burlacu a incalcat legea , da' nu-l mai amendam , pe motiv de prescriptie . Nu conteaza ca in "primavara anului 2004" autoritatea publica era exact tot asta de acum ...
...

Fata de cele de mai sus , voi sesiza fie instanta de judecata , fie procuratura , fie ambele . Asta cu toate ca stiu ca este pierdere de timp .
...

... Fiindca exclud resemnarea , alternativa la care ma gandesc din ce in ce mai frecvent ar fi sa iau legea in propriile-mi maini . Impedimentul principal implicit acestei alternative (la momentul asta) : imi este aproape imposibil sa ma opresc asupra unuia sau altuia dintre talharii care parca cerșesc pedeapsa* ...     


* Prin pedeapsa , fiecare dintre d-vs. este liber sa inteleaga orice crede de cuviinta .        
  

2 comentarii:

Anonim spunea...

Bataie de joc,rapsunsul nenorocitilor.
Ei se comporta de parca i-am deranja, cum adica intrebam cand ar trebuii sa acceptam ca ne suporta si, sa ne multumim ca suntem condusi.
Ce parere aveti despre candidatii la primarie?

Florin Staicu spunea...

Dupa cum am aratat , apreciez raspunsul autoritatii locale drept sfidare si voi actiona in consecinta .

In ceea ce-i priveste pe candidati , conteaza cu adevarat doi : Danesan si cel de la liberali , Colceriu . Din motive numai in parte diferite , am o parere cat se poate de proasta despre amandoi . Cum Colceriu , pe langa faptul ca este liberal , este si operator in turism , nu-mi ramane decat sa-l votez pe Danesan .

Nu stiu sigur care sunt ceilalti aspiranti , dar presupun ca si-au depus candidaturile fie in beneficiul celor doi amintiti anterior (respectiv in beneficiul propriu imediat) , fie impinsi de mirajul parvenirii .

Un fapt este cert : nici unul dintre cei care dau tare din coate prin cocina politica locala nu are nici capacitatea , nici altruismul si nici onestitatea necesare unui bun edil . Toti vad in Primarie o scurtatura catre parvenire . Nici unul nu iubeste orasul si nu da doi bani pe sighisoreni . Sa va dau exemple ?

P.S. Nu pricep de ce nu gasiti suficiente resurse sa va asumati opiniile . Nu ma puteti ajuta sa inteleg ?