luni, 17 septembrie 2012

Iar ne-am rupt in figuri ...



In vreme ce majoritatea sighisorenilor saracesc , alesii locali , in cap cu primarele* , sunt veseli nevoie mare si nu mai prididesc sa scorneasca si sa voteze , ca pe banda rulanta , bairam dupa bairam . 

Ultima gaselnita , "Pro Istoria Fest" . Din program : "concerte, expoziţii, seminarii, spectacole de teatru, parade, jocuri laser şi show (!) de artificii" . Ce are istoria cu "jocurile laser" si "show"-urile de artificii numai purtatoarea de vorbe a Primariei stie ; la fel si in ceea ce-i priveste pe BlackStar , Vunk , Lala Band si Holograf . Fapt este ca am avut , din nou , doua zile de circ platite din impozitele japcuite de la noi , in folosul necajitilor de operatori in turism ... Sunt curios sa aflu cat ne-a costat distractia .

Acuma nu ma indoiesc ca asemenea spectacole sunt si pe placul catorva sute de pierde-vara , dar nu mi se pare normal sa le platesc eu distractia .
...

In alta ordine de idei , Sighisoara , odata Perla Tarnavei , e pe punctul de a deveni groapa de gunoi a judetului Mures .

La initiativa primarului , care nu a invatat nimic din ceea ce i s-a intamplat pana acum , in sedinta extraordinara a Consiliului Local din 03.09.12 , s-au produs un numar de proiecte de Hotarari prin care s-a cerut aprobarea preluarii si depozitarii gunoiului menajer strans din Tg. Mures , Tarnaveni , Danes si Atintis la groapa de gunoi a orasului nostru (vezi aici) .

Eu zic sa nu ne limitam doar la astea patru localitati , ci sa preluam gunoiul din tot judetul , eventual si din judetele limitrofe . Asa vom castiga ceva banuti , sa avem din ce plati bairamurile date in folosul operatorilor ...     
...

Toate aceste abuzuri fara sfarsit se cumuleaza . Se cumuleaza si provoaca nemultumiri . Nemultumirile provoaca frustrare , care se transforma in resentimente si , in final , in ura . Iar ura este un sentiment puternic . Si motivant .

* "Primarul municipiului, dl. Ioan Dorin Dăneşan a apreciat că un astfel de eveniment va completa în mod fericit calendarul cultural (ce are tigania cu cultura ? n.m.) sighişorean, este benefică pentru imaginea oraşului fiind, de asemenea, un prilej de a oferi locuitorilor şi turiştilor spectacole de bună calitate fără eforturi bugetare semnificative, motiv pentru care a propus Consiliului Local încheierea unui parteneriat cu Asociaţia Star Education pentru organizarea Sighişoara Pro Istoria Fest, proiectul prezentat fiind aprobat în unanimitate." (sursa aici)
.

Niciun comentariu: