vineri, 28 septembrie 2012

Scrisoare deschisa adresata de o profesoara lui Mihai Razvan Ungureanu"Domnule Mihai Razvan Ungureanu,

Ma numesc Elena Stancu si sunt profesor cu o vechime in munca de 22 de ani, am gradul didactic II si aveam la data de 1 iunie 2010, anterior taierii salariale de 25%, un salariu net de 1.406 lei, iar dupa taierea cu 25%, un salariu net de 1.091 lei.

La 1 ianuarie 2011 au fost restituiti 15% din procentajul taiat, salariul meu devenind 1.225 lei. Urmatoarea restituire a fost la 1 iunie 2012 cu 8% si pana in prezent am un salariu de 1.300 lei net lunar.

Intrucat constat ca dumneavoastra (si colegii dumneavoastra) ati folosit banii din aceste taieri salariale in beneficiul personal, achizitionandu-va prin fondurile de protocol obiecte si materiale pentru igiena intima, medicamente pentru tratarea unor boli cauzate de sezutul indelung in fotoliu (cum ar fi crema Bepanthene si pudra Baneocin, adresate in special bebelusilor, pentru iritarea fesiera), ori tigari si bauturi scumpe, ma consider JEFUITA in acest mod trivial de dumneavoastra, mai trivial decat a facut-o un hot de rand, care mi-a taiat in urma cu ceva timp geanta in tramvai, sustragandu-mi ultimii bani pe care ii aveam.

Nesimtirea dumneavoastra ma jigneste si umileste profund si nu inteleg de ce, din banii mei de profesor care munceste cu profesionalism si daruire pentru copiii acestei natii, din banii mei de mama care-si creste singura un copil cu si asa destul de multe greutati, trebuie sa va platesc dvs gelul de dus, parfumul, crema pentru iritatii, forfecutele de unghii, tigarile de foi si vinurile scumpe, vita Kobe si alte delicatese si rasfaturi cu care va imbuibati...din banii MEI, dle Ungureanu????? Din banii MEI si ai celor ca mine, carora le-ati CIUNTIT si JEFUIT salariile pentru a trai dumneavoastra "BINE”. Acesta este motivul REAL al taierilor salariale? Ca sa aveti dumneavoastra bani de buzunar si sa va cumparati vita Kobe, tigari si vinuri?

Indignarea mea fara margini a atins revolta, si in acest moment, dle Ungureanu, va cer public, dvs PERSONAL, sa-mi restituiti integral banii furati din salariul meu, respectiv suma de 5.890 lei, justificata mai jos, dupa cum urmeaza:
- diferenta de salariu iunie 2010 – iulie 2010=315x6 luni (iulie-ianuarie 2011, cand s-a restituit 15%)=1.890 lei
- diferenta iunie 2010-ianuarie 2011=181x18 luni (ianuarie-iunie 2012, cand s-au restituit alti 8%)=3.258 lei
- diferenta iunie 2012- decembrie 2012 (cand s-a promis ca va fi reintregit salariul din 2010)=106 leix7 luni (iunie-decembrie 2012)=742 lei
Total: 1.890+3.258+742=5.890 lei

Sunt 5.890 lei, dle Ungureanu! Banii MEI, pe care i-am donat nu bugetului de austeritate, asa cum credeam, ci bugetului dvs personal, ori eu n-am facut cu buna stiinta o astfel de donatie, mi-a fost smulsa abuziv, furata. Daca v-as fi vazut cersind o tigara la metrou, probabil ca v-as fi oferit una, daca mi-ati fi cerut o bucata de paine in fata bisericii, v-as fi oferit jumatate din sandvisul copilului meu, care n-ar fi fost cu vita Kobe, fireste, daca v-as fi vazut zdrentuit si nespalat, v-as fi cumparat EU un sapun, dar nu ma las furata, dle Ungureanu! Nu-mi bagati dvs mana in buzunar! Ati fost prim-ministrul Romaniei in perioada in care m-ati furat, nu borfasul de rand din tramvai!

Stiti cata vita Kobe as fi cumparat eu copilului meu din banii pe care cu nonsalanta si nesimtire mi i-ati FURAT??? 1,682 kg, dle Ungureanu (faceti un calcul simplu: 5.890 lei, banii furati, impartiti la 3.500, cat costa kilogramul).

Stiti cat gel de dus as fi cumparat in acesti ani din aceasta suma de care m-ati jefuit? 535 de sticle (a 11 lei)!!!! Si lista poate continua...

Nu astept raspunsul acestei scrisori, nu ma gandesc ca v-ati pune mintea cu asemenea "prostioare” (?), astept doar sa-mi restituiti suma cuvenita, pe care miseleste mi-ati jefuit-o, mie si milioanelor de oameni pe care i-ati privat atat timp nu de vita Kobe si tigari de foi, ci poate de alimente si materiale existentiale.

Va doresc, dle Ungureanu, sa simtiti de cel putin atatea ori de cate am simtit eu vinovatie si durere si amaraciune si neputinta cand nici nu m-am putut uita in ochii copilului meu cand imi cerea ceva si-i spuneam ca nu am bani si nu intelegea de ce! Explicati-i dvs, va rog, dle Ungureanu, si-i raspundeti la intrebarea copilului de 4 ani:”De ce nu ai bani, mami, nu ai lucrat azi cu copiii?”.

Semnat,
Prof. Elena Stancu"
...

Orice comentariu este de prisos . Sursa : aici .
...

Niciun comentariu: