miercuri, 26 decembrie 2012

Avanpremiera la 2013



Inclestati (pretind ei) in lupta cu balaurul local al coruptiei , cei doi Lolek si Bolek ai Consiliului Local Sighisoara – ma refer aici la cuplul Sarbu & Ferent - combat tare de tot : aduna - pentru uz propriu - diverse date si documente in legatura cu modul in care s-au incheiat anumite contracte si felul in care au fost vanturati/drenati parte din banii comunitatii , ameninta in dreapta si-n stanga explicit sau voalat , curteaza diversi angajati ai Primariei care (cred ei) le-ar putea folosi in prezent si in viitor , s.a.m.d. . In tandem , cel mai independent ziar local – ma refer la “Independentul Sighisorean” – le tine hangul , aducand in atentia celor cativa cititori dispusi sa scoata 1 leu din buzunar cateva din aceste presupuse/posibile/probabile cazuri de coruptie , alese cu multa atentie si prezentate trunchiat .

Toate ar fi bune si frumoase daca asupra integritatii celor doi vajnici luptatori impotriva coruptiei n-ar plana suspiciuni serioase si intemeiate , activitatile lor fiind subiect de ancheta (deocamdata numai) jurnalistica .  

Pana una-alta , ca sa le dau o mana de ajutor in demersurile amintite in preambul , voi publica - probabil catre sfarsitul lunii ianuarie 2013 – cateva date absolut interesante in legatura cu parteneriatul public-privat extrem de lucrativ (pentru partea privata) desfasurat intre Primaria Sighisoara si firmele Electro Service SRL Albesti si Electro Sound SRL Sighisoara ... 

In alta ordine de idei , arhitectul sef al municipiului isi vede linistit de treaba , asa cum stie el mai bine . Spre exemplu , lucrarile de modernizare intreprinse la imobilul Salii Sander se desfasoara - dupa parerea sefului - in deplin acord cu legile in vigoare . Adica dupa demolarea unui corp al acestui imobil s-a trecut la sapaturi masive la baza Turnului cu Ceas , sapaturi efectuate cu un tractor dotat cu o cupa de excavare . Ulterior , in gropanul cascat la exact temelia Turnului , s-au turnat betoane la greu . … Pe masura ce lucrarile de modernizare avanseaza , se contureaza din ce in ce mai clar o noua plangere penala indreptata impotriva acestui mic satrap local plin de tupeu si cu soricu' de pe falca gros de-un deget , autor al zicerii “cui nu-i convine (ce facem noi – adica ei - in Cetate , n.m.) , valea … “.       
.

Niciun comentariu: