joi, 27 decembrie 2012

Revista preseiIn Cotidianul a aparut un articol cu subiect absolut remarcabil : “Câteva ciudăţenii legate de acordul de coabitare între Ponta și Băsescu” . In rezumat , autorul sustine (suficient de bine argumentat) ca pactul semnat de guvernatorul Romaniei , pe de o parte , si de prim-ministrul Romaniei , pe de alta parte , ar fi tradus din engleza americana si ar fi fost impus spre semnare celor doua marionete de odiosul Gitenstein , jidanul care a reprezentat la Bucuresti , pana mai ieri , Imperiul .

Interesante sunt si parte din comentariile la acest articol , comentarii dintre care am ales sa reproduc integral unul ilustrativ :

“Mesajul principal al acestui "act de guvernanta" dictat de SUA este urmatorul: " indiferent ce alegem noi mergand la vot, rezultatul este acelasi adica un grup de indivizi subordonati SUA care depun juramantul de credinta nu fata de Romania ci fata de America". Atunci democratia noastra este de fapt o mare minciuna. Ce rost are sa mai mergem la vot? Care este diferenta intre a-i numi guvernul SUA pe cei care ne conduc sau a-i alege noi daca acesti alesi jura credinta SUA si nu Romaniei? Asazisa democratie este de fapt o mare minciuna si bataie de joc la adresa noastra!” (semnat “Dictatura SUA”)

Tot in Cotidianul citesc despre “România a devenit colonia penitenciară a doamnei Reding” . Doua citate exemplificative : 

“Nu suntem doar o colonie a Europei. Am devenit colonia ei penitenciară. (…) În nicio țară a Uniunii Europene Comisia Europeană nu devine un membru în juriul de selecție al procurorilor. În România se poate. (…) România este deja federalizată forțat pe linie de justiție. O mână de magistrați corupți politic, cu grade de ofițeri acoperiți ai regimului Băsescu, sunt de acord cu îngenuncherea ei. Ei sunt guvernul colonial al Vivianei Reding care conduce România din umbră.”

Din “Manifestul preşedintelui Boliviei” , retin urmatoarele : 

“Pe de o parte, avem mereu mai mult capitalism, privatizari, mercantilism, exploatare irationala si devastatoare a resurselor naturale si mai multa protectie pentru corporatii. Pe de alta parte avem tot mai putine drepturi sociale, mai putina sanatate publica, mai putina educatie publica gratuita, mai putina protectie a drepturilor persoanei. Astazi, societatile si popoarele din tarile dezvoltate traiesc dramatic criza capitalismului. Guvernele capitaliste cred ca a salva bancile este mai important deat a salva fiintele omenesti. In acest sistem capitalist, bancile au drepturi economice privilegiate, sunt tratate ca cetateni de prima clasa, in asa fel incat bancile conteaza mai mult decat viata. In aceasta jungla salbatica, oamenii si popoarele nu sunt infratiti, nu sunt cetateni…Nu sunt decat rau platnici, “asistati”, locatari si clienti.”

In articolul “S-a făcut chef cu băutură fină după execuţia Ceauşeştilor” apare o informatie interesanta :

“Dan Voinea, procurorul din procesul Ceauşeştilor, a istorisit în faţa Comisiei Senatoriale pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989 ce s-a întâmplat după execuţie. "Ne-a dat nişte aperitive: brânză, salam, ne-a dat câte o friptură cu piure de cartofi şi ne-a dat să bem vin negru. Şi whisky. Cristian Gatu a venit cu whisky. A venit cu nişte sticle cu whisky şi era o noutate", a declarat Dan Voinea, potrivit adevarul.ro.” .

Deci asa : dupa reducerea la tacere a celor doi nefericiti , cu mainile naclaite de sange , criminalii au incins un guleai-guleai !

… In alta ordine de idei , ar fi interesant de aflat ce anume cauta jigodia aia de Gatu in tarasenia respectiva . Prietenii stiu de ce …

In opinia mea , toti cei care au facut parte din respectivul complet de judecata si din grupul mai larg al conjuratilor care au uneltit sa-l asasineze pe Ceausescu , ar trebui executati pe loc , acolo unde se afla , fara judecata , ca niste proscrisi si tradatori de tara ce sunt .  

In context , nu-mi pot reprima o intrebare : socialismul romanesc ar fi putut avea un alt deznodamant cu politrucii , invartitii , militienii si securistii sfarsitului de regim ?… Aproape toti privilegiatii sistemului au fost lacomi , lipsiti de onoare si tradatori . Ei au fost cei care au subminat statul socialist si ei si-au tradat , in final , si conducatorul si poporul . Si tot ei au ramas sa ne paraziteze si sa ne tina lectii de democratie capitalista si dupa marea tradare . Ce pedeapsa ar merita toate aceste jigodii ? 
.

Niciun comentariu: