miercuri, 19 decembrie 2012

Pupat toti Piata Endependenti



Fiecare zi care trece ne releva - daca mai era cazul - ca proaspat castigatorii alegerilor parlamentare nu au avut si nu au nici cea mai vaga intentie sa fie altceva decat ceea ce au fost si sunt ticalosii si tradatorii aflati sub ordinele zbanghiului de la Cotroceni .

Ponta , tanara speranta a PSD-ului , se comporta exact ca o șulfă politica batrana , vanzand si cumparand orice si pe oricine . Nici nu s-a uscat tusul de pe buletinele de vot ca acest mic , da’ mic de tot Titulescu a invitat iredentistii maghiari la guvernare , ofensand de o maniera surprinzatoare si decisiva marea majoritate a celor care , de voie , de nevoie , l-au votat . Imediat dupa acest afront a anuntat ca-i ia si pe uneperisti la guvernare , rahatului cu ochi numit Gabriel Oprea oferindu-i cu nonsalanta un post de viceprim-ministru . Si ca lucrurile sa fie lipsite de orice echivoc , si-a trantit semnatura “institutionala” pe un pact de coabitare cu guvernatorul Romaniei .

Una peste alta , in numai cateva zile , micutul Titulescu a reusit o performanta remarcabila chiar si pentru o jigodie de politician cu state vechi de serviciu : a calcat in picioare angajamentele esentiale in baza carora a fost votat si si-a scuipat in fata alegatorii .

Antonescu nu este cu nimic mai breaz , fiind doar ceva mai ipocrit : desi a antamat , pe ascuns , impreuna cu foarte micutul Titulescu , negocierile cu UDMR-ul si desi a participat la conventia incheiata la ceas de noapte cu zbanghiul de la Cotroceni , se da lovit si pretinde cu nerusinare ca este politicianul-exceptie , principial , moral , demn si patriot .

Luati la refec de o parte a presei , cei doi siamezi politici ajung , invariabil , sa maraie ceva despre compromisul necesar , reconciliere si liniste .  

Si uite-asa , romanii au fost inselati inca o data . Bine aburcata in fotoliile Parlamentului , actuala putere , cu nimic diferita de lacheii zbangiului , va continua opera de aservire politica , economica , culturala si militara a acestui popor si , foarte probabil , va desavarsi pregatirile pentru federalizarea de facto a Romaniei .

Aud din ce in ce mai frecvent laitmotivul cu “politica este arta compromisului” . Mie mi se pare ca exact compromisul este una din cauzele prime ale mizeriei in care ne afundam tot mai mult … 

In ceea ce ma priveste , pot afirma ca cele cateva compromisuri semnificative pe care le-am acceptat de-a lungul vietii nu mi-au adus nimica bun si au fost , invariabil , urmate de regrete persistente . Extrapoland , cred cu tarie ca nu trebuie acceptat sub nici un motiv compromisul ca regula . Mai cred ca toti acesti artisti ai compromisului nu au capacitatea sa faca altceva decat sa minta , sa insele si sa fure , pana in momentul in care vor fi opriti si adusi in imposibilitatea de a mai face rau . Si mai cred ca nu vor putea fi opriti “prin mijloace democratice” , ci numai prin forta bruta …
...

Niciun comentariu: