marți, 26 februarie 2013

Despre toleranta maghiara in trei citate ...Istoria moderna si contemporana este plina de fapte care atesta apetenta maghiarilor pentru toleranta .
Cum insa uitarea sta in firea omului , din cand in cand nu ne strica cate o scurta rememorare . Pentru asta avem la indemana nenumarate posibilitati.
Spre exemplu , nu mai departe de ieri , in Miercurea Ciuc , a fost inaltat pe un catarg , in centrul orasului , un steag secuiesc de cca. 15 m.p. .
In fata unei catorva sute de maghiari , primarul municipiului a dat pe gaura gurii urmatoarele :

                Primarul Robert Raduly . Iredentist . (sursa mediafax.ro)

"Ziua de azi este importantă pentru noi (...) este ziua în care trebuie să spunem clar că cunoaşterea limbii maghiare este obligatorie, nu discriminativă, ci obligatorie. Începând de la prefect, corespondenţii televiziunilor şi ai radiourilor româneşti, toată lumea care trăieşte din impozitele secuilor, trebuie să ne cunoască limba, limba noastră maternă."
Mai clar de atata nici ca se putea !
Ca lucrurile sa fie si mai lipsite de echivoc , presedintele Consiliului Secuiesc din Sfântu Gheorghe , Gazda Zoltan , a spus ca drapelul le da secuilor forta şi speranta pentru autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc , iar romanii trebuie să ţină cont de idealurile lor.”
Szilagy Arpad , membru al Asociatiei Detinutilor Politici din Harghita , completeaza transant ca “Acum vrem sa demonstram ca noi am dori să avem acest simbol ca sa-l putem folosi oricand. (...) Ceva în sufletul meu imi spune sa fac orice pentru acest simbol, ca sa-l port cu demnitate şi darzenie."
Cine ii picura in suflet asemenea ganduri numitului Arpad putem banui , tinand cont de faptul ca in “sa fac orice” incap multe … Incap si ipocrizia , si minciuna , si sperjurul , si furtul , si crima …

Ieri pretindeau dreptul la scoli si institutii de stat in care sa se vorbeasca si limba maghiara . Azi ne obliga sa le invatam limba daca vrem sa traim langa ei . Maine ne vor obliga sa renuntam la limba noastra . Poimaine , cine stie ?...  
… Folosindu-se cu o ipocrizie perversa de concepte periculos de denaturate  , cum ar fi multiculturalismul si toleranta etnica , maghiarii au urmarit in permanenta un singur scop : intoarcerea roatei istoriei si recapatarea privilegiilor pierdute in 1918 , recapatate in 1940 si inca o data pierdute in toamna anului 1944 .
Pe masura ce se apropie de telul urmarit cu o inversunare pe care personal o gasesc admirabila , maghiarii renunta la ipocrizie . Asa aflam ca ei nu cred in multiculturalism si nici nu sunt dispusi sa fie toleranti , desi pretind toleranta .
Asa ajungem sa intelegem , din nou , ca maghiarul nu vrea drepturi egale , ci vrea privilegii . Asa ajungem sa vedem , din nou , ca maghiarul nu vrea multiculturalism , ci vrea  puritate etnica .

Credeti ca exagerez ? Vom vedea …
  

UPDATE 10.40 :

Iata si discursul primarelui Raduly . Vizionati-l . O sa-i intelegeti mai bine sensul ...
 sursa : RTV .
...

Niciun comentariu: