joi, 7 februarie 2013

O fotografie mai elocventa decat o mie de cuvinte




… Cu ochii de mongoloid mijiti de o fericire tâmpă , cu lubenita plesuva lasata-ntr-o rână , cu un ranjet slugarnic latit pe chipul hâd , cu mainile impreunate parca a milogeala , guvernatorul Romaniei respira prin toti porii servilismul gretos pe care il exerseaza in raporturile cu cei pe care-i percepe ca fiindu-i , intr-o ierarhie a ticalosilor , superiori .

Priviti-i bine chipul . Trageti aer in piept , reprimati-va greata si ganditi-va ca starpitura asta , prin vointa celor care l-au impus , va reprezinta . Ne reprezinta . Reprezinta Romania .

De cealalta parte sta drept nemeșul maghiar . Plesnind de aroganta , privind la mascarici de sus in jos , imi pare ca abia reuseste sa-si disimuleze scarba in dosul unui zambet . Nici ca se putea gasi o personificare mai potrivita pentru neprietenii nostri naturali ...

Fotografia asta singura ar fi motiv mai mult decat suficient pentru demitere imediata .


NOTA :

       


         UPDATE 07.02.2013 , 21.50


...

6 comentarii:

Anonim spunea...

Mi-e tare milă de tine, Florine. Idei bune, atitudine civică faină, dinamitată de furie oarbă, de argumente de om frustrat. Ce păcat.
Foloseşti termeni în texte care PE TINE te discalifică.

razvan coltea spunea...

Ar mai trebui puse inca vreo cateva imagini: cu barosu, cu angela, eventual aia in care berlusconi il da la o parte.Refuz sa cred ca specimenul a stat in fruntea tarii timp de 8 ani si ceva.

Florin Staicu spunea...

Dragul meu H.H. ,

Pretindeai ca esti un om integru , care intotdeauna isi asuma atitudinile si opiniile . Te-ai schimbat intre timp sau nu ai fost niciodata ceea ce ai pretins ca ai fi ?

Presupun ca nu e cazul sa-ti amintesc ca nu dau doi bani pe curajosii care au opinii ferme dar si le exprima dositi in spatele unui pseudonim , dupa cum dispretuiesc profund impostorii care se pretind curajosi dar dau bir cu fugitii de cum li se pare ca se confrunta cu o amenintare reala .

In legatura cu mila pe care pretinzi ca o simti , pastreaz-o pentru altii . Cu siguranta nu fac parte dintre cei pentru care tu sau altii ar trebui sa incerce un asemenea sentiment .
...

In alta ordine de idei , inteleg perfect motivul reactiei tale . Am atins nervu’ . In ceea ce te priveste , n-am fost niciodata sigur daca esti idealist sau esti doar un lefegiu in solda neprietenilor . Mai ajutat sa-mi clarific dubiul .

Despre furie , ai dreptate . Cu precizarea ca - in pofida aparentelor - nu e deloc oarba .

In ceea ce priveste frustrarea , faci o greseala comuna majoritatii semidoctilor posesori de diplome si titluri universitare . Ma vad nevoit sa repet : frustrarea presupune fara exceptie legitimitate (vezi DEX , unde frustrarea este definita ca actiunea de a lipsi pe cineva de un drept sau de un bun legitim; a păgubi; p. ext. a înșela) . Calificandu-ma drept frustrat , confirmi implicit legitimitatea atitudinilor mele , si presupun ca nu asta intentionezi ...

Relativ la termenii "descalificanti" folositi (de mine) , ai fi putut incerca sa fii ceva mai explicit si sa indici exact termenii care ti-au lezat sensibilitatea . Sau n-ai fi putut ? Oricum , tinand cont de faptele si de faptuitorii de care scriu , sunt nu ponderat in exprimare , ci de-a dreptul excesiv de delicat .
...

In sfarsit , vreau sa-ti fac o bucurie : lucrez , pe apucate , la un eseu ceva mai consistent , intitulat provizoriu “Repere din cronologia proiectului neorevizionist maghiar” . In scurt timp il termin si o sa-l public , probabil si pe hartie . Sunt sigur ca o sa va placa si tie , si angajatorilor tai .

Exact ca si celalalt caraghios cu pretentii de eco-warior/jurnalist de investigatie/activist civic , esti nimic mai mult decat o deceptie (dar in sensul atribuit termenului in limba engleza , respectiv “the act of deceiving , fraud , artifice”) .
...

Si ca sa-ti fie clar ca nu dau cu presupusu’ si chiar stiu cine esti , priveste putin captura de ecran publicata la subsolul articolului ; acela e IP-ul de la care ai postat comentariul .

Florin Staicu spunea...

@ Razvan

As putea publica si fotografiile de care amintesti , dar ar dilua sensul celei deja publicate .

O precizare : nu Berlusconi l-a dat la o parte ca pe o musca suparatoare pe zbanghiu , ci un alt balerin tomnatic , pe numele lui adevarat Nicolas Paul Stéphane Sarközy de Nagy-Bocsa . Ca un facut , si in venele astuia curge sange de nemeș maghiar ...

Florin Staicu spunea...

Erata : la primul meu comentariu , paragraful 4 , randul 2 , corect "M-ai ajutat sa (...)" , nu "Mai ajutat sa (...)" . Graba si neatentia . Cu scuzele de rigoare .

vranceanu codruta spunea...

Si mie imi e mila, dar nu de Florin, ci de noi cei care nu luam atitudine, dar ne plangem pe la colturi. Poate si de aceea soarta asta ne e potrivnica.
RESPECT pentru Florin Staicu.