duminică, 16 iunie 2013

De la coabitare la tradare de tara n-a fost decat un pas !



... Ca sa-l citez pe Hunor Kelemen , “lucrurile merg într-o direcţie bună, liderii USL fiind neaşteptat de receptivi" . Ce vreti mai clar decat atat ?

Inclusiv Antonescu , speranta si fala multor romani , s-a dat pe brazda (daca a fost , de fapt , vreodata , altfel) . Iata-l intr-o extrem de sugestiva imagine , primind steagul secuilor de la prietenul Hunor ... 

Ce mai , coabitac in toata regula ... (sursa Jurnalul National)

Ce urmeaza ? Pai ceea ce am spus ca va urma : peste capul romanilor , care una au votat si alta a iesit , urmeaza regionalizarea , autonomia pe criterii etnice , autonomia teritoriala pe criterii etnice , federalizarea si , in final , unirea cu tara-mama Magyarorszag .

Care va fi locul romanilor care vor vrea sa ramana romani in aceasta viitoare “constructie” ? Vor avea ei , ca majoritari , drepurile minoritatii maghiare de azi ? Daca nu intuiti inca raspunsul , priviti putin la ce se intampla acum cu romanii din “Tinutul Secuiesc” ...    

Ce e de facut ?

In primul rand , treziti-va la realitate si judecati dupa fapte , nu dupa povesti . Nu va mai lasati imbroboditi .     

In al doilea rand , delimitati-va de ticalosi si de tradatori si protestati .

In al treilea rand , cand va fi sa fie , NU VOTATI NOUA CONSTITUTIE . Votand-o , semnati certificatul de deces al Romaniei si va puneti capu’ sub cizma nemesilor (ma refer la romanii traitori in Ardeal) .
...

PROIECT REVIZUIRE CONSTITUTIE 2013 , ART. 6 :

"Reprezentanţii legali ai minorităţilor naţionale pot înfiinţa, potrivit legii privind statutul minorităţilor naţionale, organe proprii de decizie şi executive (parlament si guvern , n.m.), cu competenţe privind dreptul la păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii lor".

Deciziile autorităţilor publice centrale şi locale se vor lua după consultarea sau, după caz, cu acordul organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, cu privire la păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase", prevede cel de-al doilea amendament. (Altfel spus , Parlamentul si Guvernul Romaniei NU vor mai putea lua NICI O DECIZIE care sa-i priveasca pe CETATENII "ROMANI" de etnie maghiara fara ACORDUL acestora ! Intelegeti ce inseamna asta ?)

Minorităţile naţionale îşi pot folosi în mod liber, în spaţiu public şi privat, propriile simboluri naţionale care reprezintă identitatea lor etnică, culturală, lingvistică şi religioasă.” (Altfel spus , asteptati-va , in Ardeal , la o mare de steaguri rosu-alb-verzi in localitatile in care sunt mai mult de un maghiar .)

... NU VOI VOTA NICIODATA O ASEMENEA PORCARIE ! NICIODATA !
.

6 comentarii:

razvan coltea spunea...

Pe zi ce trece mi se intareste convingerea ca aceasta varianta de constitutie este data pentru a nu fi votata.Exista riscul ca, totusi, adoptandu-se pragul de 30% sa treaca prin mobilizarea masiva a ungurilor precum si prin prezentarea tampitilor care nu se uita la stiri si se duc ca oile la urnele de vot.Inclin sa cred ca forma actuala de constitutie convine la foarte multi iar aceasta "modificare" este doar praf in ochii multora , mai ales de dincolo.
Personal nu vad utilitatea regionalizarii tarii.Chestia cu banii europeni mai usor de accesat este o poveste minunata.Si aici exista riscul sa fie adoptata printr-o asumare de raspundere sau, mai simplu, prin ordonanta.Refuz sa cred ca o formatiune politica (sau mai multe) isi asuma riscul de a fi maturata de pe scena politica in situatia in care o sa adopte asemenea schimbari majore.Faptul ca Romania e stat unitar este foarte adanc insurubat in mintea romanilor si nu cred ca poate fi schimbat cu una, cu doua.Astept cu interes ca o sa zica sublima curte constitutionala fata de pragul de 30% iar daca nu o sa fie adoptat noua constitutie nu are nici o sansa sa treaca .

Florin Staicu spunea...

1. Pe ce se intemeiaza aceasta convingere si care ar fi sensul si utilitatea circului ?

2. Regionalizarea are o importanta esentiala , dar nu pentru romani , ci pentru cei care se opintesc sa sparga Romania .

3. Despre formatiunile politice "maturate de pe scena politica" , avem doua pana acuma . S-a intamplat ceva ? S-a schimbat ceva in bine pentru romani ? A fost pedepsit vreun nemernic de politician ? NU . La timpul lor , taranistii au intrat in PSD , in PNL si in PDL si-s bine merci majoritatea . De pedelisti e plin azi PNL-ul . Prin urmare , chiar crezi ca nenorocitii astia risca altceva in afara destinului nostru ca popor si a integritatii Romaniei ? Ce ma incalzeste pe mine sau pe tine daca PSD-ul va avea soarta PNT-ului si a PDL-ului (si o va avea) daca peste cativa ani Romania se va sparge (si se va sparge , daca nu cumva crapa pana atunci sistemul cu totul) ?

4. In ceea ce priveste sansele adoptarii acestei ticalosii , nu subestima prostia si josnicia mitocanului care isi vinde votul pe doua pungi de malai si un pui de Crevedia ...
Presupun ca realizezi miza care este in joc si resursele care vor fi mobilizate de catre absolut toti cei care ar vrea o Romanie mica-mica ...

razvan coltea spunea...

Ceva nu se prea leaga in toata tarasenia asta.Este mai mult o apreciere subiectiva dacat ceva bazat pe argumente logice.Incep sa am tot mai tare convingerea ca modificarea constitutiei nu prea convine nimanui.Ma indoiesc ca Antonescu ar renunta cu atata usurinta la niste prerogative importante.Sau, daca el ar renunta, nu-l lasa cei din jurul lui care au nevoie de un personaj cu influenta la Cotroceni si nu de un om de paie.Pe partea cealalta nici Ponte nu este foarte incantat de reducerea atributiilor pentru ca intr-o buna zi o sa vrea si el la Cotroceni(aceasta ultima idee nu-mi apartine, am citit undeva si imi pare realista).
Si un prag de 30% la referendum este o sabie cu doua taisuri.
Parerea mea este ca se va taragana adoptarea variantei modificate mai ales ca scandalul de la ICR s-ar putea sa schimbe situatia.Marga e un tip orgolios cu o gura destul de mare.
Cred ca ieri dimineata a fost singura data cand am rezonat cu baselu' atunci cand a spus ca Romania nu e un stat federal si politicienii sa aiba mare grija.Eu nu prea inteleg de unde atata graba in a regionaliza tara.Poate pentru ca baietii vor noi surse de spoliere a tarii si li se pare o ocazie minunata sa deturneze bani de la buget catre regiuni unde sa-i poata manarii mai usor.Oricum, pana la toamna mai e cale lunga.

Florin Staicu spunea...

Daca inteleg bine , esti de parere ca revizuirea Constitutiei nu foloseste nici unui politician roman , dar , in pofida acestui amanunt prozaic , procesul isi continua cursul , cumva , in virtutea inertiei ...
...

Stii unde gresesti ? Pleci de la premisa ca jigodiile astea sunt de capu’ lor . Gresit . Inclusiv – sau mai ales – cei din varful piramidei sunt simpli executanti . Nu ma refer aici la gainariile de zi cu zi (care sunt un fel de compensatie pentru supusenie) , ci la miscarile cu adevarat importante , cum ar fi “revizuirea” Constitutiei , exploatarea gazelor de sist , Rosia Montana , contractul cu Bechtel s.a.m.d. .

Daca o iau pe aratura (cum au luat-o vara trecuta) , o iau peste bot de nu se vad . Si nici unul dintre ei – imi pare tare rau ca trebuie s-o spun - nu are vâna lui Orban , sa nu se indoaie ca niste nevolnici .
...

Compara putin Constitutia in vigoare cu cea care ar rezulta dupa amendare (ca despre asta este vorba , nu despre revizuire) si vezi care prevederi ar suferi modificari cu adevarat esentiale si cui ar folosi aceste modificari ...
...

Oare ce-l impiedica pe Antonescu sau pe oricare altul sa spuna si sa repete raspicat ca asemenea amendamente sunt mai mult decat absolut inacceptabile ? Crezi ca sunt toti oligofreni si nu inteleg consecintele unor asemenea amendamente ? Daca nu , cum se numeste ceea ce fac/consimt ei ? Cum ar trebui pedepsita o asemenea fapta ?

razvan coltea spunea...

Deocamdata nu prea inteleg atitudinea lui Antonescu. Este ciudat ca dupa tot ce a zis anul trecut vis a vis de udmr sa gireze modificarea constitutiei in sensul aratat de tine.Tocmai pentru faptul ca nu convine nici unui politician ma astept ca, intr-un fel sau altul, sa pice la referendum sau sa fie amanata sine die cu diferite pretexte.Faptul ca ungurii se declara incantati de amendamentele acceptate de comisie ma face sa cred ca nu va pune in practica.De fapt ideea de la care s-a pornit cu revizuirea era sa limiteze prerogativele baselului.Dar nu schimbi o constitutie doar pentru un om mai ales ca se afla la sfarsit de mandat.S-a diluat mult motivatia principala mai ales pe fondul minunatei coabitari.Este foarte posibil ca tot circul(de acum) sa fie pentru strainatate .Or sa zica:noi am vrut sa facem ca voi dar s-a opus poporul.Oricum , sunt foarte curios de cum o sa se incheie problema.

Florin Staicu spunea...

Fata de argumentatia ta , o singura remarca : nu pui in joc , sub asemenea motiv , o asemenea miza , contand exclusiv pe discernamantul votantului . De fapt , nu pui in joc o asemenea miza sub nici un motiv .

Cei care risca dezmembrarea tarii sunt tradatori de cea mai joasa speta . Nici un sacrificiu n-ar fi prea mare pentru a-i opri . Necazul este ca lupti cu balaurul din povesti : daca-i tai un cap , cresc sapte la loc . Altfel spus , daca neutralizezi un ticalos , sar douazeci de mai ticalosi sa-i ia locul .

Incep sa cred ca nu mai avem decat o iesire din aceasta situatie ...