sâmbătă, 19 octombrie 2013

Antena 3 : schimbarea la fata .



Am urmarit o perioada metamorfoza celor de la Antena 3 , metamorfoza care a debutat imediat dupa alegeri . Lasati in offside de suceala jigodiilor USL-iste , "deontologii" Antenei 3 , in loc sa ramana consecventi principiilor care i-au consacrat , au preferat compromisul . Din compromis in compromis , au  pierdut totul : si principii , si onoare , si credibilitate . Si ca sa nu lase nici loc de dubii , nici loc de intors , au devenit si colportorii propagandei corporatiste .

Daca de la pastorul raspopit Gadea nu m-am asteptat la prea multe niciodata , am fost neplacut surprins (si oarecum jignit) sa constat ca cvasi totalitatea simbriasilor lui Voiculescu , in pofida aparentelor abil construite si sustinut intretinute ani de zile , nu sunt nimic altceva decat niste prostituate ordinare gata sa se vanda oricui plateste pretul cerut .

Aseara am urmarit timp de cateva minute emisiunea unuia dintre acesti  impostori - ma refer la Razvan Dumitrescu - emisiune in care a fost invitat , printre altii , un alt impostor de marca - ma refer la Daniel Barbu . Cele cateva minute in care am rezistat fara sa vomit au fost suficiente ca sa inteleg ideile principale care trebuiau imprimate in constiinta spectatorilor influentabili (ca sa zic asa) , idei pe care le rezum mai jos :

1. Toti cei care se opun corporatiilor se opun progresului si bunastarii , fiind nu numai rudimentari , ci si retrograzi .

2. Toti cei care se opun proiectelor corporatiilor sunt manipulati/platiti fie de unguri (in cazul Rosiei Montane) , fie de rusi (in cazul exploatarii gazelor de sist) .

3. Violenta , in diferitele ei forme (inclusiv violenta intelectuala si cea sublimata) , este apanajul statului . Violenta statului impotriva cetateanului este legala , indreptatita , necesara , justificabila , tolerabila si oportuna . Riposta cetateanului abuzat si violentat in cele mai diverse moduri de catre reprezentantii statului este ilegala , intolerabila , nejustificata , nejustificabila , inoportuna si trebuie pedepsita prompt si cu maxima severitate inclusiv pentru a servi drept exemplu altor potentiali recalcitranti .  

4. Toti cei care se opun "contextului geo-politic" sunt , in ultima instanta , fie fascisti/nazisti , fie comunisti , fie legionari , fie toate la un loc .

5. Faptele care nu corespund "contextului geo-politic" (sau , Doamne Fereste , il contrazic) nu conteaza si parerologii sunt in drept sa le ignore sau , dupa caz , sa le ajusteze pana in punctul in care se incadreaza . Ceea ce invariabil conteaza sunt interesele corporatiilor , interesele politicienilor tradatori de tara si parerile parerologilor situati de partea corect politica a baricadei .  

6. Ai slugari pe americani - gratis sau (mai bine) contra cost - este nu numai onorabil , dar si obligatoriu (in actualul "context geo politic") .

7. Dialogul este agreabil cu o singura conditie , rezumata astfel : discutam cat vreti , dar (dupa ce) facem exact ce vor stapanii .

In loc de concluzie , doua citate :

“Sînt foarte sceptic referitor la omul de mîine, după cît de laş, de netot, de naiv, de uşor de îmbrobodit, de nătărău ni se arată astăzi. Europa de astăzi oferă un spectacol de nerozie şi îndobitocire cum rareori a mai fost din secolul IV încoace.  Şi ăştia să realizeze amplitudinea fiinţei?! Aida de! Vor realiza amplitudinea sclaviei, către care au făcut deja paşi mari…“ (Nicolae Steinhardt)


“Dreptul oamenilor primeaza asupra dreptului statului . Autoritatea statului nu este si nu poate fi un scop in sine : in acest caz , orice tiranie ar fi inviolabila . Cand un guvern isi conduce poporul spre dezastru , razvratirea poporului devine nu un drept , ci o datorie .
Orice guvern doreste , in mod firesc , sa mentina pe propria socoteala , puterea , chiar daca este nefasta si a tradat de mii de ori interesul national . (…)
Pentru a-si apara drepturile , cetatenii pot si trebuie sa foloseasca aceleasi arme de care se foloseste si guvernul abuziv si tradator ; lupta trebuie dusa prin mijloace legale atata timp cat puterea abuziva se foloseste de ele . Daca opresorul recurge la mijloace ilegale , nu trebuie ezitat : cand viata iti este amenintata , problema legalitatii devine secundara .“ (Nu voi indica autorul si nici opera pentru a va feri de judecati preconcepute .)
.

7 comentarii:

razvan coltea spunea...

Antena 3 ne-a spus ani de zile ceea ce noua, antibasistilor, ne-a placut sa auzim. De aceea a fost cel mai urmarit post de televiziune din nisa politica , fapt dovedit cu varf si indesat in 29.07.2013. Iacata ca o mica frana pusa proiectului mult hulit in campaniile electorale de anul trecut a dus la "demascarea"( penibil termen) a acestor mercenari de presa.Am avut si eu acelasi sentiment cand i-am urmarit, cu stupoare, pe toti super luptatorii antibasisti cum se infoaie taratza-n ei si combat si da-i si lupta cu adversarii ticalosiei de la Rosia Montana.Si putem sa fim convinsi ca si Realitatea care acum ne spune ce noua ne place avand-o ca simbol pe centurista la o adica o sa intoarca foaia functie de interesul de moment al celor ce -i papusaza (si-i platesc) pe superdontologi.Nu ne ramane decat sa tragem singuri concluziile, astia care avem si altceva decat taratze-n dovleac si sa actionam fiecare dupa puterile noastre.

Florin Staicu spunea...

Sunt de acord cu toate afirmatiile de mai sus .

Cu toate astea , trebuie sa precizez ca pe mine nu m-a surprins schimbarea la fata a Antenei 3 , ci jigodismul anumitor personaje pendinte de aceasta . La urma urmei , Antena 3 este proprietatea lui Voiculescu si cu asta am spus totul .
Nu m-am asteptat insa ca unul ca Ciuvica sau ca Badea , indivizi care in mod clar inteleg diferenta dintre bine si rau si care si-au construit pozitiile si carierele pretinzand ca sunt principiali si onesti - sa dovedeasca atata ticalosie , josnicie si ipocrizie …

Singurele care evita (cel putin din cate am vazut eu pana in momentul de fata) sa se prostitueze sunt Dana Grecu si jidancuta aia de la Realitatea .

Ma tot intreb cum de reusesc un Serbanescu sau un Giurescu sa nu le bata obrazul in direct …

Florin Staicu spunea...

Citesc ca Badea Mircea & Co. se afla - din nou - in vizita in USA . Ciudata potrivirea cu deplasarea iudei de Ponta ... Sa fie oare simpla coincidenta ?

razvan coltea spunea...

Nu prea cred nici eu in coincidente.Banuiesc ca reteta e clasica:primesc pe la nas functii , pozitii, bani gramada si li se sugereaza ca minunat ar fi sa faca un credit ca sa fie si mai elefanti.Dupa aia li se flutura spectrul demiterii pentru ca, nu-i asa, nimeni nu este de neinlocuit. Parca tanarul "presedinte" al conservatorilor a dat pe goarna ca are un credit de 300.000euro de la varan.Probabil ca si ceilalti au. Si odata vine momentul adevarului.Si iacata-i pe toti ce nepatati si cinstiti sunt.Ultimele prestatii ale lui Badea si Ciuvica m-au umplut de scarba.De la Chireac si gasca de la DC News nu m-am asteptat niciodata la mare lucru.Singurii care mai pastreaza un strop de coloana verticala sunt Radu Tudor si Adrian Ursu.Sper sa nu ma insel.

Florin Staicu spunea...

Nu stiu inca ce sa zic de Ursu , dar Tudor a fost scolit de americani (Colegiul National de Aparare si Colegiul de Siguranta Nationala sunt mai mult decat supervizate de americani , sunt oficine ale spionajului american si oficii de recrutare a agentilor de toate specializarile si utilitatile).
Dealtfel este atat de manifest pro american , pro NATO si pro UE incat demersurile lui jurnalistice sunt lipsite de credibilitate (cel putin in ceea ce ma priveste) .
Ma mira faptul ca un om ca acad. Giurescu (de exemplu) se lasa imbrobodit de unul ca el .
Urmareste-i cu atentie emisiunile si vei observa ca foloseste teme sensibile in scopul de a-si manipula spectatorii si a le induce ideea ca pentru romani nu exista alternativa la pozitia de lachei ai Occidentului .

razvan coltea spunea...

Scarbos, infect interviul luat de Gadea infantilului.Pentru mine Antena 3 este o umbra a ceea ce a fost acum un an in urma. Iar una dintre explicatii , poate cea mai importanta lasand la o parte oportunismul politic al varanului, este ca un dosar penal sfant , adevarat, unde-ti implica si unul dintre copii , poate sa faca adevarate minuni.

Florin Staicu spunea...

Nu am urmarit interviul dar mi-l pot inchipui ... Pana una alta , avem si explicatia deplasarii celor trei simbriasi ai lui Voiculescu in SUA . Ascult insa franturi din emisiunea lui Tudor . Imi inchipui ca asa sunau si emisiunile radio din anii '50 , cu diferenta ca pupincuristii de atunci pupau dosurile sovieticilor ... Si sa nu fii convins ca istoria e ciclica ? Si sa nu-ti amintest "Glossa" (Alte masti, aceeasi piesa,/Alte guri, aceeasi gama,/)