miercuri, 16 octombrie 2013

Mareata natiune americana …



… este pe buza prapastiei (vezi aici) . Super competitiva , mult prea dinamica si exagerat de prospera economie americana , etalonul mondial al competitivitatii si performantei economiei de piata , cea care a castigat cursa cu economiile socialiste si Razboiul Rece , functioneaza nu din plusvaloarea produsa , ci cu banii luati cu camata de la bancheri (adica de la jidani) .

Tradus in limbaj curent , mitul competitivitatii si prosperitatii Americii este nimic altceva decat o alta uriasa minciuna .

Daca ne-am afla noi in situatia lor , FMI-ul ne-ar manca de vii . Asta apropo de soliditatea si de obiectivitatea legilor economice care ni se vara pe gat de cum cascam gura …

Cele mai negre cosmaruri ale generalului Washington si ale lui Benjamin Franklin au prins viata . Iata ce profeteau "parintii fondatori ai SUA" acum mai bine de 200 de ani :

“(...) Sunt intru totul de acord cu generalul Washington, ca trebuie sa protejam aceasta tanara natiune de influenta insidioasa si penetranta. Amenintarea, domnilor, sunt jidanii. In oricare tari sau asezat in numar mare , jidanii au viciat morala, au pervertit comertul, s-au izolat de restul societatii si au refuzat asimilarea, au batjocorit si au incercat sa submineze religia crestina in jurul careia s-a format natiunea (...) , si-au construit un stat in stat, iar atunci cind au intimpinat rezistenta , au incercat sa stranguleze financiar respectiva tara (...), ca in cazul Spaniei si Portugaliei.
(…) Daca nu ii vom exclude din Statele Unite ale Americii prin insasi Constitutia noastra, evreii vor ajunge in mai putin de 200 de ani atit de puternici, incit vor domina si vor devora intrega tara, iar apoi vor schimba forma de guvernamint pentru care americanii si-au varsat singele (...).”   (Benjamin Franklin - Constitutional Convention , Philadelphia , 1787)




UPDATE 17 oct. 13 : Dupa cum era de asteptat , vajnicii congressmans au majorat "plafonul de indatorare" al Statelor Unite dincolo de limita celor 1.670 miliarde dolari pe care SUA ii datoreaza deja . Imi scapa , pentru moment , scopul votului in ultimul moment . Presupun ca nu e vorba numai de spectacol dramatic si ca exista motive mult mai lucrative .



Oricum , mareata America s-a mai afundat cu un pas in rahat , amanand deznodamantul pentru inca o perioada (vezi aici) . Si cand te gandesti ca gunoaiele astea dau lectii de economie si de "competitivitate" (urat cuvant si urat concept) lumii intregi ...
  .

Niciun comentariu: