miercuri, 11 decembrie 2013

Spre regretul meu , …



… ma numar printre cei care au crezut in onoarea si buna-credinta a "formatorilor de opinie" de la Antena 3 . A fost o greseala . Desi experienta mi-a spus ca atunci cand mobilul unei actiuni este neclar te poti ghida fara rezerve dupa dictonul anglo-saxon "follow the money" , mi-a fost greu sa accept ca un Badea sau un Ciuvica pot fi cumparati in viu , ca porcii inainte de Ignat …  

Acelasi dicton explica cel putin in parte si rasucirea lui Victor-Viorel Ponta si amutirea brusca a altor critici acerbi ai proiectului . 

Iata cateva pozitii de pe lista de cumparaturi de pe anul 2013 a celor de la Rosia Montana Gold Corporation , lista data publicitatii de Rise Project (vezi aici) :

1. Sebastian Ghita (prietenul intim al lui V.V. Ponta) : 1.542.721 lei , prin intermediul RTV .
2. Ionel Blanculescu (consilierul lui V.V. Ponta) : 122.910 lei , prin intermediul Consultanta și Investitii Financiare SRL .
3. Corina și Camelia Voiculescu : 468.264 lei , direct de la RMGC , prin Global Media Solutions SA , 495.936 lei prin Antena 3 si 580.872 lei prin Antena 1 . Oare cati din banii astia au fost necesari pentru cumpararea lui Badea ? Da' a lui Ciuvica ?
4. Mihai Ciprian David (fost consilier al lui Adrian Nastase) : 311.732 lei , prin Aerotravel .
5. Marius Andrei Marcovici (fostul consilier al premierului Calin Popescu-Tariceanu) : 179.831 de lei prin Mysore Consulting SRL .
6. Academicienii Razvan Theodorescu si Alexandru Vulpe , 14.489 lei fiecare . De mentionat ca respectivii , neavand firme , au solicitat autorizarea ca persoane fizice , respectiv au pus botu' direct , fara pardon .
7. Dan Andronic , "renumit consultant politic" : 420.200 lei , prin D.A. Communication & Media , suma din care a platit , ulterior , 396.775 lei catre diversi , oprind pentru deranj un mizilic de 23.425 lei .
8. Ion Cristoiu si Mircea Pufu : 131.275 lei , prin Tipogrup Press . 
9. Elisabeta Furdui , sora primarului PDL din Rosia Montana , 690.936 lei , prin Manuel-Inter SRL (sic!) . 

Au mai pus botul : Pro TV - 959.414 lei , B1 TV - 614.996 de lei , Kanal D - 217.978 lei , Prima Tv - 175.076 lei , Realitatea TV - 75.116 lei , TVR - 102.040 lei , Etno TV - 12.710 lei , Alba TV - 22.780 lei , Mediafax  - 13.651 lei s.a.m.d. .

O alta dimensiune a jigodismului celor de la Antena 3 a fost exhibata in aceasta dimineata , cand din ora-n ora ni se aducea la cunostinta grozavia petrecuta undeva in Cluj , unde ansamblu folcloric "Dor Transilvan" a avut indrazneala sa cante un vechi colind romanesc in varianta considerata ofesantoare de "reprezentantii comunitatilor evreiesti din Romania" , secondati indeaproape de mancatorii de rahat , de cozile de topor si de oligofrenii care populeaza platourile televiziunilor romanesti .

Ce mai zbucium in redactie ! Ce mai spume la gura faceau  "invitatii" permanenti ai postului ! Cum se mai dadea "maestrul" Bolcas (fost PRM) cu tartita de pamant ! Cum mai amenintau reprezentantii comunitatilor evreiesti din Romania ! Cum ne mai tragea Bogdan Ciuca de urechi si ne spunea ca nici macar nu avem voie sa gandim asa ceva , necum sa mai si afirmam ! Si toate astea in conditiile in care a-i batjocori si a-i injura pe romani cu orice ocazie este nu numai permis , ci chiar de bon ton ! Amintiti-va , ca exemplu , numai de cate ori am fost caracterizati drept un "popor de hoti , de lasi si de tradatori" de cioroiul Medelin Voicu ! S-a sesizat cineva ? A sarit cineva din platou sa-i indese dintii pe gat garoiului ?

Reproduc mai jos inaltatoarele versuri care au provocat colcaiala establishmentului autohton , cu precizarea ca datinile si creatia folclorica exprima spiritul sublimat al poporului si contin in ele experienta acumulata in decursul a zeci si sute de generatii ; a le nega sau a le cenzura inseamna a atenta la existenta noastra ... Deci :

"(…) A nascut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toata lumea i se-nchina, / Numai jidovii-l ingana. / Jidovan afurisit / Nu l-ar rabda Domnul sfant / Nici in cer, nici pe pamant.. Numai la corlan (horn), la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Sa iasa sfara (fum) pe drum." 



P.S. Oare de ce au fost atat de indragiti jidovii in toate timpurile si oriunde s-au aciuat ?
.

Niciun comentariu: