duminică, 22 februarie 2015

Din nou despre turismDesi in rest stau sa se manance, toti parazitii si toate secaturile care au incalecat orasul sunt unanim de acord ca Sighisoara egal turism si numai turism. De la nesatuii incardasiti in ATS pana la endependentii incolonati la dosu' Sirbului, toti mesteca-n gura de dimineata pana seara povestea turismului.

Ce conteaza ca turistii-si lasa banii numai in buzunarele celor cativa apropitari de locante si stabilimente daca secaturile sustin contrariul ? Ce conteaza daca majoritatea lor au grija sa plateasca impozite infime atata timp cat sustin cu tupeu contariul ? Sighisoara egal turism si cine nu accepta asta este fie un nenorocit de frustrat, fie un Gica-contra care se opune progresului si bunastarii pe care o poate aduce turismul.

Si fiindca Sighisoara egal turism, comunitatea trebuie sa stipendieze din greu afacerile celor care tin pe umerii lor orasul. Sta spitalu' municipal sa cada pe noi ca nu sunt bani, da' avem doua Centre moderne de informare turistica. Se naruie Sala Mihai Eminescu ca nu sunt bani, da' cheltuim milioane pentru promovare turistica. Se duce Cetatea la vale din cauza traficului auto desantat, o lasam sa se duca, sa nu deranjam gheseftarii.

Nu ne preocupa industria, nu ne preocupa agricultura, nu ne preocupa mestesugurile si nici serviciile. N-avem ochi, nici timp, nici bani decat pentru turism. Nu mai avem strungari, nu mai avem lacatusi, nu mai avem tamplari, nu mai avem tractoristi, nu mai avem agronomi. Avem in schimb chelneri, barmani, bucatari, cameriste si boarfe. Asta in conditiile in care Sighisoara nu este si nu va fi niciodata o statiune turistica de destinatie, ci un punct turistic de tranzit in care opresti, te plimbli doua ore, eventual mananci o ciorba proasta si scumpa si-ti vezi de drum...

Desi de 25 de ani auzim aceiasi placa si desi tot de 25 de ani vedem cu ochiu' liber ca nu exista absolut nici o legatura intre ceea ce promite si ceea ce ne aduce turismu', continuam sa-i ascultam, sa-i credem si sa-i sustinem cu banii nostri pe cei cativa ticalosi care au incalecat orasul. An de an auzim aceleasi minciuni, an de an repetam aceleasi greseli si an de an asteptam sa se schimbe ceva in bine, desi sa speri ca poti obtine rezultate diferite folosind aceleasi metode denota nu numai o prostie crasa, ci si o perseverenta la limita schizofreniei...

Pana cand ? 
.        

Niciun comentariu: