joi, 15 iulie 2010

Cainii latra , caravana trece


In data de 19 aprilie 2010 am depus la registratura Primariei doua documente identice , unul adresat d-lui primar (documentul aici) , altul catre Consiliul Local (documentul aici) . In rezumat , un numar de 85 de locuitori ai Cetatii (documentele aici , aici si aici) solicitam aplicarea “Regulamentului  de trafic in Cetatea medievala – Zona protejata cu valoare UNESCO”

Pana in ziua de azi – pauza : raspuns ioc , aplicare deloc . Pompos intitulatul Regulament a ramas litera moarta . La fel ca alte zeci de regulamente , strategii si agende locale , platite (de noi) cu bani grei si “lansate” (de ei) cu surle si trambite . 
                Cetate sufocata de lacomia "operatorilor"
“Operatorii” jubileaza . In special acei cativa cu “afaceri” in Cetate . Primarul tace . Consilierii care nu jubileaza tac sau se dau loviti . Slabi oameni ! Slabi si de nimic !
Vad (pentru a nu stiu cata oara) ca urmand caile legale , mori cu dreptatea-n mana . Si daca tot vine timpul sa mori , ce importanta mai  au caile ? Oare n-ar trebui sa raspund la samavolnicie folosind forta bruta ? Si daca mai mult nu pot , oare n-as putea sa opresc macar unul dintre netrebnici sa mai faca , vreodata , rau ? 
Si daca asta este calea , asupra caruia sa ma opresc ?
Acestea sunt cateva din intrebarile care ma framanta , in ultimul timp , tot mai des ...

2 comentarii:

denisa spunea...

D-le Staicu, va inteleg perfect punctul de vedere - nu doar locuitorii cetatii, multi locuitori ai orasului, inclusiv turistii pietoni sunt deranjati de traficul din cetate.
Parerea mea este ca d-l primar, dupa ce a daruit atata iubire sighisorenilor, este acum sleit de puteri, nu mai mananca, nu mai bea... nu mai vede, nu mai aude...

Florin Staicu spunea...

Raspunzator pentru starea in care a a ajuns Cetatea si orasul ar trebui sa fie primarul .

Cand scriu raspunzator nu am in vedere asa numita "raspundere politica" , egala cu zero , ci ma gandesc la raspuderea adevarata : cu averea si cu capul .