sâmbătă, 10 iulie 2010

O veste proasta ...


Aflu ca nici anu’ asta nu scapam de Festivalul asa zis medieval . Mai aflu ca “editia din acest an a Festivalului Sighisoara Medievala, care se va desfasura in perioada 23-25 iulie, va fi organizata in jurul ideii "Intoarcerii Cavalerilor" “ . Intoarcerii de unde ? Si a caror “cavaleri” ? Si de ce ? Oare nu pot ramane acolo unde se afla ? Sa ne lase pe noi , acei cativa care nu agreem circul , in durerea noastra ?
Mai aflu ca “bugetul festivalului” se ridica la suma de 420.000 lei (cca. 100.000 euro) , proveniti dupa cum urmeaza : 50.000 lei de la bugetul local (recte fix din buzunarul nostru) , 55.000 lei “contributia” ATS* (cata marinimie) si 310.000 lei incasari estimate (adica tot buzunarul nostru) . Ramane neclara provenienta unui rest de 5.000 lei . Tinand cont de context si de dimensiunea “bugetului” , sunt nerabdator sa aflu daca “contributia” ATS-ului va fi in bani sau suma de 55.000 lei reprezinta contravaloarea (bine umflata a) unor  prezumtive prestatii . Asemenea , sunt f.f. curios sa aflu care va fi dimensiunea finala a “bugetului” si cum anume va fi cheltuit . Pariez 100:1 ca “editia” de anul asta va reedita , la indigo , ingineriile precedentei (vezi  articolul urmator) .  
Mai aflu ca “o casa de productie italiana” s-a oferit sa realizeze si sa “promoveze” un documentar tematic . Evident , contra bani grei . Si ia ghiciti , cine plateste ?
Inca un amanunt care ma infioara : anul asta vom avea nu unul , ci trei “focuri de artificii” . Asa , ca sa ne hărănim .
Sunt obligat sa mentionez (cu toata sila profunda care ma incearca) sursa “stirii” : site-ul “The One” , by Andreea Esca , la rubrica “Lifestyle” (intre “People&Party” si “Street Chic”) .
_______________________________________________________________
Stau si ma intreb cat de excesiv de nesimtit trebuie sa fii ca sa poti face abstractie de starea in care se afla comunitatea si sa-ti urmaresti strict interesu’ ? Si cat de excesiv de nesimtit trebuie sa fii ca sa gandesti , zi si noapte , numai la cum sa-ti umpli chimiru’ ? Si cat de excesiv de nesimtit trebuie sa fii ca zi de zi sa calci in picioare drepturile si interesele legitime ale celor care (din motive de neinteles) te suporta ?

ATS* = Asociatia Turistica Sighisoara  

Niciun comentariu: