luni, 6 iunie 2011

Un eveniment


Duminica , la sediul Forumului German ,  a fost dezvelita prima dintre cele douazeci si sapte de placute indicatoare ale strazilor din Cetate . Placutele sunt rezultatul initiativei d-nei Fernolend (MET) , initiativa la care au subscris Forumul Democrat al Germanilor , Fundatia Veritas , directorul Muzeului de Istorie Sighisoara si Grupul de initiativa al locuitorilor Cetatii .

Trebuie sa mentionez ca initiativa a fost agreata inclusiv de mai marii Primariei Sighisoara . Evident , acestia nu au contribuit cu absolut nimic la realizarea proiectului , dar nici nu au bagat bete-n roate .

Placutele au fost proiectate de dl. profesor Wilhelm Fabini , care a realizat si macheta (pe bani proprii) . Tot respectul pentru acest om .

La realizarea proiectului au fost invitati sa contribuie - cu bani - si operatorii in turism stransi in Asociatia Turistica Sighisoara . Initial , acestia s-au declarat de acord si au aratat chiar un usor entuziasm . Cand a venit insa timpul sa bage mana-n buzunar , entuziasmul s-a topit si au inceput lamentarile : e criza , n-avem , nu putem , etc. . In final , operatorii ATS n-au contribuit cu nici un sfant .

Pana la urma  , placutele au fost platite de MET . 

Momentul dezvelirii placutei (foto prin amabilitatea d-nei Tuerk)

Personal , sunt multumit sufleteste ca strazile Cetatii vor purta , din nou , si numele lor istoric , respectiv german . Acesta este un act de dreptate si de reparatie morala care era absolut necesar . Le multumesc tuturor celor care au facut acest lucru posibil .  

Niciun comentariu: