luni, 20 iunie 2011

Vrem parcul inapoi


        Astazi am depus la Registratura Primariei urmatoarea petitie :

      
         CATRE

PRIMARIA  MUNICIPIULUI  SIGHISOARA
CONSILIUL  LOCAL  AL  MUNICIPIULUI  SIGHISOARA

Subsemnatii , un numar de 93 de locuitori ai Cetatii , va supunem atentiei urmatoarele :

Vedem ca ori de cate ori aveti ocazia , faceti caz si va folositi de sustinerea ca Cetatea Sighisoara ar fi “singura cetate locuita din Europa” .

Vedem ca , in pofida acestui fapt , nu puneti pret in nici o imprejurare pe ceea ce vrem noi , locuitorii acestei Cetati .

Vedem ca nu ne cautati decat in campaniile electorale .

Am luat la cunostinta faptul ca petitia pe care v-am trimis-o acum mai bine de un an , semnata de 85 dintre noi si avand drept obiect situatia circulatiei auto si a parcarii in Cetate , nu v-a parvenit decat cu mare intarziere si numai datorita staruintelor unuia dintre noi ; mai vedem ca nu ati tinut si continuati sa nu tineti cont in nici un fel de ceea ce v-am cerut .

Vedem ca parcul de langa biserica romano-catolica ramane , de prea multi ani , devastat , lasat in paragina si napadit de buruieni si gunoaie . Vedem , de asemenea , ca parte din suprafata acestui parc a devenit , cu aprobarea si incurajarea d-vs. tacita , parcare auto . Asta in timp ce copiii nostri nu au unde sa se joace si batranii nostri nu au o banca pe care sa poata odihni .

Prin urmare , va aducem la cunostinta ca nu suntem de acord cu starea in care ati adus parcul si nu suntem de acord cu transformarea acestuia in parcare auto nici in tot , nici in parte . Va tinem responsabili de toate acestea si va cerem sa luati de indata toate masurile si sa depuneti toate diligentele pentru salubrizarea parcului si pentru refacerea acestuia asa cum a fost . In caz contrar , vom uza , in grup sau/si individual , metodic si gradual , de toate caile legale pentru a ne apara drepturile si pentru a va determina sa tineti cont si de vointa noastra .

  
  Sighisoara
20 iunie 2011


Semnaturile (listele le gasiti aici) au fost stranse de dl. prof. Nagy Iosif si de dl. Siofletea Dan .

In 29 iunie , orele 18.00 , va avea loc o intalnire intre locuitorii Cetatii si consilierii locali pe doua teme de interes major pentru comunitate : problema accesului auto si a parcarii in Cetate si refacerea parcului de langa biserica romano-catolica . Intalnirea va fi tinuta fie in sediul Forumului German , fie in incinta Casei cu Cerb , si va fi mediata de reprezentantii fundatiei Mihai Eminescu Trust . Cu aceasta ocazie , consilierii care vor gasi de cuviinta sa participe vor primi copii dupa petitie si dupa listele de semnaturi . Cei care nu vor participa , vor primi documentele in prima sedinta a C.L. Sighisoara . Am ales sa inmanam documentele direct consilierilor pentru a exclude posibilitatea dosirii abuzive a acestora de catre functionari ai Primariei (vezi aici si aici) .

Functie de rezultatele concrete ale intalnirii urmeaza sa stabilim data la care vom organiza o manifestatie publica de protest , manifestatie care va fi tinuta in Cetate , foarte probabil in fata Primariei . La manifestatie vor fi invitate presa locala , cea judeteana si toate televiziunile potential interesate .

Niciun comentariu: